Як приготувати тунець: 3 способи

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиЗдорове харчування
Тунець називають морським золотом, адже білка в ній так само багато, як і в телятині. Смак у тунця незрівнянний, особливо якщо знати кілька секретів приготування тунця
Зберегти в кулінарну книгу

Маринований тунець

Тунець потрошимо, знімаємо шкірку і робимо поздовжній розріз на спинці. Акуратно відокремлюємо м’ясо від кістки, ріжемо м’ясо на шматочки і закладаємо в суміш з соєвого соусу, оливкової або кунжутного масла, меду і будь-якого цитрусового соку, а також улюблених спецій. Ми залишаємо тунець маринуватися на півгодини, а краще – на 2 години, адже так тунець вийде дуже соковитим і м’яким.

ГОТУЄМО З НАМИ
Тунець в ананасі (фото)

Смажений тунець

Маринований тунець обсмажуємо в розпеченій олії або вершковому маслі по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб з’явилася гарна, золотава скоринка.

Рецепт панірування для тунця: збиті білки змішуємо з кунжутом і коріандром. Змащуємо тунець білками за допомогою кулінарної кисті, а потім обвалюють улюблених прянощах і обсмажуємо.

Кілька секретів обсмажуванні тунця:

  • якщо риба маринувалася в соєвому соусі, її можна не солити, якщо без – натираємо філе сіллю та перцем
  • якщо тунець свіжий, перед тим, як смажити його дайте рибі відлежатися півгодини
  • щоб риба добре пропарити, шматочки повинні бути не товще 3 см
  • готовий тунець розшаровується зверху, а всередині залишається рожевим, якщо проткнути його виделкою

Тунець, запечений в духовці

Маринований тунець викладаємо на деко або решітку, якщо у вашій духовці є функція приготування на грилі. Запікаємо рибу при 180-220 ° С 7-10 хвилин, а в фользі – 15 хвилин.

Якщо тунець свіжий, перед запіканням обмазуємо його маслом і натираємо сіллю з перцем

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)
Запечений гусак з яблуками та чорносливом (Все буде смачно) (відеорецепт)
Рецепти гарячих страв на Новий рік — 3 ідеї

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік