Лобіо

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ВегетаріанствоГрузинська кухня
Справжнє грузинське лобіо готується з особливої м'якої квасолі з ніжним смаком і щедро заправляється приправами та перцем. Пропонуємо рецепт не менш смачного лобіо з червоної квасолі з гострим перцем, ткемалі та свіжої кінзою
Зберегти в кулінарну книгу

Читайте також: Пхалі

Для приготування класичного лобіо з червоної квасолі вам знадобиться:

  • червона квасоля 600 г
  • цибуля ріпчаста або червоний 400 г
  • 2 зубчики часнику
  • сухі приправи: чабер, коріандр, уцхо сунелі по 0,5-1 ч. л.
  • гострий червоний перець, чорний перець (кількість – за смаком)
  • свіжа кінза 1 пучок (50-60 г)
  • бальзамічний оцет або ткемалі
  • олія для смаження
  • сіль, 3 лаврових листки

Як приготувати лобіо з червоної квасолі

1. Заливаємо квасолю холодною водою в співвідношенні 1:4, додаємо лавровий лист, трохи солимо і варимо 2,5-3 години, час від часу помішуючи, поки боби не стануть м’якими.

2. За 10-15 хвилин до закінчення варіння знімаємо лобіо з вогню, відливаємо рідину, а квасолю чавимо та розминаємо. Якщо виходить суха маса, додаємо трохи соку квасолі (воді, в якій вона варилася). Потім знову ставимо на вогонь потомитися.

3. Пасеруємо в рослинній олії подрібнену цибулю, рубаємо частину свіжої кінзи, по готовності додаємо сухі приправи і все перемішуємо

Читайте також: Кубдарі з помідорами (фоторецепт)

4. Кладемо в ступку свіжу і суху кінзу, уцхо сунелі, чабер, перець, часник і дрібку солі та розтираємо їх товкачем.

Коли лобіо буде готово, додаємо до нього зажарку, оцет або ткемалі і інгредієнти, роздавлені в ступці. Повертаємо на вогонь, солимо та тушкуємо ще хвилин на 5-1О.

Якщо хочете подати в глиняних горщиках (традиційна грузинська подача), саме час перекласти лобіо та поставити в духовку на 5-7 хвилин

Подавайте лобіо, покришивши зверху свіжою кінзою (або петрушкою) і півкругами лука.

Читайте також: Хачапурі по-аджарськи (фоторецепт)

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца народів світу
Аранчіні — простий рецепт
Тефтелі із фаршу Асорті
Рибні котлети — відеорецепт приготування
Котлета по-київськи — рецепт від експертів Все буде добре
Курячі котлети
Як приготувати фрикадельки з підливою
Кус-кус — ТОП-3 рецепти з м’ясом
Бефстроганов — рецепт приготування
Самса з м’ясом — простий рецепт
Квашена капуста по-румунськи
Пальчики — рецепт м’ясних рулетів
Фуа-гра — рецепт приготування
Котлета по-київськи та курячий рулет
Картопля у духовці: 5 смачних рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо