Лобіо

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ВегетаріанствоГрузинська кухня
Справжнє грузинське лобіо готується з особливої м'якої квасолі з ніжним смаком і щедро заправляється приправами та перцем. Пропонуємо рецепт не менш смачного лобіо з червоної квасолі з гострим перцем, ткемалі та свіжої кінзою
Зберегти в кулінарну книгу

Читайте також: Пхалі

Для приготування класичного лобіо з червоної квасолі вам знадобиться:

  • червона квасоля 600 г
  • цибуля ріпчаста або червоний 400 г
  • 2 зубчики часнику
  • сухі приправи: чабер, коріандр, уцхо сунелі по 0,5-1 ч. л.
  • гострий червоний перець, чорний перець (кількість – за смаком)
  • свіжа кінза 1 пучок (50-60 г)
  • бальзамічний оцет або ткемалі
  • олія для смаження
  • сіль, 3 лаврових листки

Як приготувати лобіо з червоної квасолі

1. Заливаємо квасолю холодною водою в співвідношенні 1:4, додаємо лавровий лист, трохи солимо і варимо 2,5-3 години, час від часу помішуючи, поки боби не стануть м’якими.

2. За 10-15 хвилин до закінчення варіння знімаємо лобіо з вогню, відливаємо рідину, а квасолю чавимо та розминаємо. Якщо виходить суха маса, додаємо трохи соку квасолі (воді, в якій вона варилася). Потім знову ставимо на вогонь потомитися.

3. Пасеруємо в рослинній олії подрібнену цибулю, рубаємо частину свіжої кінзи, по готовності додаємо сухі приправи і все перемішуємо

Читайте також: Кубдарі з помідорами (фоторецепт)

4. Кладемо в ступку свіжу і суху кінзу, уцхо сунелі, чабер, перець, часник і дрібку солі та розтираємо їх товкачем.

Коли лобіо буде готово, додаємо до нього зажарку, оцет або ткемалі і інгредієнти, роздавлені в ступці. Повертаємо на вогонь, солимо та тушкуємо ще хвилин на 5-1О.

Якщо хочете подати в глиняних горщиках (традиційна грузинська подача), саме час перекласти лобіо та поставити в духовку на 5-7 хвилин

Подавайте лобіо, покришивши зверху свіжою кінзою (або петрушкою) і півкругами лука.

Читайте також: Хачапурі по-аджарськи (фоторецепт)

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)
Запечений гусак з яблуками та чорносливом (Все буде смачно) (відеорецепт)
Рецепти гарячих страв на Новий рік — 3 ідеї
Новорічне меню 2019: найкращі ідеї
Кіш з домашнім плавленим сиром і грибами
Чахохбілі із курки

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік