Лазанья Болоньєзе та солодка лазанья

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Готуємо смачну лазанью Болоньєзе під соусом Бешамель і солодку лазанью з кисломолочним сиром і яблуками!
Зберегти в кулінарну книгу

Лазанья Болоньєзе

Інгредієнти:

  • готові сухі листи лазаньї – 8 шт.;
  • яловичий фарш – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • помідори – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • базилік – за смаком;
  • суміш перців – за смаком;
  • прованські трави – за смаком;
  • вершкове масло – 4 ст. л.;
  • пшеничне борошно – 4 ст. л.;
  • молоко – 500 мл;
  • сир – 300 г.

 

Спосіб приготування

  1. Готуємо начинку для лазаньї. Обсмажуємо на рослинній олії 1 середню цибулину (дрібнонарізану), 1 середню моркву (натерту на дрібній тертці).
  2. Додаємо в пательню 500 г фаршу, 2-3 зубчики часнику.
  3. Додаємо нарізані помідори з очищеною шкіркою. Все повинно тушкуватися разом 10-15 хвилин, у цей час додаємо сіль, трохи суміші перців, прованські трави, базилік.
  4. Готуємо соус Бешамель. 4 ст. л. вершкового масла розтоплюємо в каструлі, додаємо 4 ст. л. борошна, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Потім поступово, тоненькою цівкою, постійно помішуючи, додаємо 500 мл молока. Солимо до смаку.
  5. Коли соус Бешамель загус, відразу збираємо лазанью. Дно форми змащуємо маслом, укладаємо на дно сухі листи лазаньї, на них — шар фаршу, потім заливаємо соусом Бешамель, посипаємо тертим сиром. Шари чергуємо до заповнення форми. Останній шар — листи лазаньї, соус Бешамель, тертий сир.
    Запікаємо в духовці 30 хвилин при 200 градусах.

Солодка лазанья

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 540 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукровий пісок – 4-6 ст. л.;
  • листи лазаньї – 12 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • яблука – 2 шт.;
  • кориця – по вкусу
  • вершкове масло – 1 ч. л.

 

Спосіб приготування

  1. Готуємо соус. Доводимо до кипіння 400 мл молока. В окремій ємності об’єднуємо жовток, борошно і 2 ст. л. цукрового піску. Виделкою добре все розтираємо та додаємо сюди 100 мл молока, що залишилося.
  2. Продовжуємо розтирати до однорідності. Якщо не вдається прибрати всі грудочки, то можна пропустити через ситечко. Потім усе це виливаємо тонкою цівкою у гаряче молоко, при цьому постійно помішуючи рідину. На маленькому вогні продовжуємо процес ще кілька хвилин до загустіння. Після чого знімаємо з плити, мішаємо ще 2 хвилини та залишаємо соус осторонь.
  3. Готуємо начинку. Для цього в окремій ємності об’єднуємо сир, 2 яйця і цукровий пісок. Добре все перемішуємо. Вимиті яблука чистимо від шкірки, після чого нарізаємо маленькими кубиками.
  4. Листи лазаньї відварюємо до готовності та починаємо формувати нашу страву. Беремо форму, змащуємо її вершковим маслом, а дно ще й соусом. Після чого викладаємо шар підготовлених листів лазаньї, змащуємо їх соусом і викладаємо сирну начинку, а поверх — яблучні кубики. Потім все посипаємо корицею і повторюємо шари. Верхній повинен бути з листів лазаньї. Його покриваємо соусом, який залишився, і посипаємо корицею.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї лазанью випікатися мінімум 40 хвилин. Після закінчення 20 хвилин накриваємо форму фольгою для того, щоб верхівка підсихала.

ГОТУЄМО З НАМИ
Лазанья з грибами та сиром

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
5 рецептів страв з картоплею
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів
Що приготувати із пекінської капусти: 5 рецептів
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком