Приготування лобіо
Селеру (стебла та корінь), моркву та ріпчасту цибулю нарізаємо кубиком. На сухій сковороді підсушуємо зерна коріандру і фенугрек (порошок). Додаємо до спецій трохи оливкої олії (2 ст.л.) й кладемо овочі. Обсмажуємо до золотистого кольору та додаємо квасолю.
Заливаємо все водою, трохи її випаровуємо і доливаємо ще. Додаємо 2 подрібнених зубчики часнику та дрібно нарізаний гострий перець. Тушкуємо до готовності овочів.
Ложкою трохи розминаємо квасолю, а частину квасолі з овочами перетираємо в ступці до консистенції пюре. Кладемо пюре в лобіо.
Приготування горіхової пасти
Чорнослив заливаємо винним оцтом і тушкуємо, поки рідина повністю не випарується. Горіхи перебиваємо в блендері разом зі спеціями (чилі, коріандр і фенугрек), чорносливом, пастою з тамаринду (можна замінити лимонним соком) і часником. Поступово додаємо оливкову олію.
У готове лобіо додаємо горіхову пасту, перемішуємо і посипаємо зеленню кінзи.
Читайте також: Великий піст 2018 – меню на кожен день
Тонкощі приготування лобіо від Ектора
- Перед приготуванням квасолю потрібно замочити та залишити на ніч. Якщо ви забули це зробити, можна залити квасолю теплою водою, накрити кришкою й залишити на 15 хвилин. Ефект буде такий же, як і при замочуванні квасолі на ніч.
- Щоб після вживання квасоля не викликала неприємних відчуттів в животі, потрібно проварити її 40 хвилин, потім злити воду, добре промити, залити водою і відварити до готовності.
Як приготувати лобіо з квасолі — відеорецепт
Читайте также: Тыквенный суп с фасолью (Все буде добре) (видеорецепт)