Тушкована індичка моле-поблано

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Католицьке Різдво 2018
Як приготувати тушковану індичку моле-поблано читайте в нашому покроковому рецепті
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Індичка4 кг
Соняшникова олія0.50 склянки
Цибуля1 шт
Часник2 зубчики
Кунжут за смаком
Аніс за смаком
Мигдаль за смаком
Арахіс за смаком
Гвоздика за смаком
Кориця за смаком
Шоколад100 г
Чилі за смаком
Помідори2 шт
Родзинки за смаком
Тортильї за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати тушковану індичку моле-поблано

  1. Розігріваємо олію у великій пательні й смажимо шматки індички до тих пір, поки вони не підрум’яняться з усіх боків.
  2. Перекладаємо індичку в більшу товстостінну жароміцних каструлю або гусятницю. Додаємо цибулю, часник і стільки води, щоб вона покрила індичку. Тушкуємо протягом 1 години до м’якості.
  3. Виймаємо індичку, закриваємо і тримаємо в теплі. Зливаємо і зберігаємо бульйон.
  4. Додаємо чилі в миску з теплою водою, залишаємо на 30 хвилин, помішуючи час від часу. Змішуємо в міксері або кухонному комбайні мигдаль, арахіс, половину кунжутного насіння, додаємо коріандр, аніс, гвоздику і корицю. Перекладаємо в миску.
  5. В міксер або кухонний комбайн вливаємо воду і додаємо одночасно чилі, цибулю, часник, помідори, родзинки і тортильї. Змішуємо до утворення тягучої однорідної пасти. Перекладаємо в миску і додаємо розтерті горіхи і спеції.
  6. Відміряємо 0,25 склянки олії, що залишилась в пательні, ставимо пательню на середній вогонь, додаємо суміш і підсмажуємо, помішуючи. Перекладаємо в каструлю.
  7. Вливаємо 2 склянки бульйону від індички і шоколад. Солимо і тушкуємо до тих пір, поки шоколад не розтопиться, а соус не придбає консистенцію густої сметани. Закриваємо кришкою і акуратно тушкуємо, час від часу помішуючи.
  8. Додаємо в соус шматки індички, помішуючи так, щоб вони були ним добре покриті. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин. Викладаємо індичку на великому, глибокому підігрітому блюді, зверху поливаємо соусом.
  9. Обсмажуємо в маленькій пательні кунжут, що залишився і посипаємо ним індичку.

Кунжут потрібно обсмажувати при низькій температурі, щоб він не згорів

Читайте також: Індичка, запечена в духовці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Вечеря на День матері
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками