Як приготувати плов зі свинини: покроковий рецепт
- Моркву чистимо і натираємо на крупну тертку або нарізаємо тонкою соломкою.
- Цибулю чистимо та нарізаємо кубиками, часник ріжемо дуже дрібно.
- М’ясо нарізаємо невеликими шматками.
ГОТУЄМО З НАМИ
Класичний плов - У добре розігрітий сотейник наливаємо олію. Викладаємо свинину й обсмажуємо її на сильному вогні 7-10 хвилин до рум’яної скоринки, не забуваючи перевертати.
- Додаємо до м’яса цибулю й обсмажуємо 3 хвилини, потім – моркву та ще трохи обсмажуємо. Додаємо в плов часник і всі спеції, солимо.
- Перемішуємо та заливаємо окропом, щоб вода покрила м’ясо.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього та варимо 10 хвилин.
- Рис промиваємо та викладаємо зверху на м’ясо, не розмішуючи.
- Заливаємо плов водою, щоб вона покрила рис на 2 см. Протикаємо рис ножем в декількох місцях, накриваємо кришкою та тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.
Готовий плов перемішуємо та подаємо гарячим.