Літо з морозилки: запасаємося фруктами, овочами та ягодами

Консервація
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Завантаження...
Заморожування, на думку лікаря-дієтолога Світлани Фус, є одним з кращих способів зберегти корисні речовини в ягодах, фруктах і овочах. До того ж воно припаде до душі тим, хто не любить або не вміє консервувати. Що і як заморожувати, дізнавався Smachno.ua
Level cooking
нескладний рецепт

Вітамінів і мінералів при заморожуванні залишається набагато більше (до 90%) ніж, наприклад, при солінні або консервації. І, звичайно, в заморожених продуктах незрівнянно більше вітамінів, ніж в свіжих імпортних, куплених взимку у супермаркеті.

Що заморожувати?

Ягоди

Полуницю, суницю, черешню, малину, смородину, вишню, аґрус.

Овочі

Спаржеву квасолю, болгарський перець, щавель, помідори, баклажани, моркву, цвітну капусту.

Фрукти

Груші, персики, абрикоси, сливи.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як заморозити полуницю

Як заморожувати?

  • Ягоди, овочі і фрукти, які збираєтеся заморозити, повинні бути в міру стиглі, середнього розміру і непошкоджені.
  • Перед заморожуванням плоди слід помити, фрукти і овочі нарізати, а у ягід прибрати живці.
  • Потім просушити, розкласти на дошки або папір і помістити в морозилку. Коли замерзнуть – пересипати в поліетиленові пакети. Такий спосіб заморозки дуже зручний: можна буде відсипати потрібну кількість фруктів, овочів або ягід, а решту знову покласти в морозилку.
  • Пакувати потрібно герметично – так плоди краще збережуться.
  • Заморожувати слід при температурі -20 ° С, зберігати – при -18 ° С. Середній час заморозки зазвичай – 1,5-2 години.

Ягоди

Ягоди заморожуємо цілими. Якщо вишня-черешня піде на компот, то нехай залишаються з кісточкою, якщо в пироги, то кісточки краще видалити.

Овочі

  • Овочі нарізаємо в залежності від того, як будемо використовувати їх в подальшому.
  • Спаржеву квасолю та болгарський перець – соломкою (для овочевих і м’ясних страв).
  • Щавель – як на борщ (для того ж борщу і для пиріжків).
  • Помідори – кільцями (їх можна використовувати в піцу або запікати з м’ясом).
  • Баклажани – кубиками (для овочевого рагу, до м’яса).
  • Морква – кільцями або натерти на крупній тертці (для супу, борщу, плову).
  • Цвітну капусту  розбираємо на суцвіття (для рагу, супів, як окрему страву).

Фрукти

У персиків, абрикос і слив видаляємо кісточки, ріжемо з навпіл або на чотири частини. У груш видаляємо кісточки.
З заморожених фруктів готуємо компоти, шарлотки.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як заморозити на зиму кріп і петрушку: 3 способи

Правила поводження з замороженими вітамінами

  • Розморожувати ягоди, овочі і фрукти теж потрібно правильно.
    Розморожені продукти слід відразу ж з’їдати, так як вони дуже швидко псуються і можуть викликати отруєння.
  • Як тільки вийняті з морозилки плоди відтануть, їх потрібно якомого швидше використати.  При розморожуванні корисні речовини йдуть в сік, тому чим більше буде соку, тим менше вітамінів в м’якоті.
  • Повторно заморожувати розморожені вітаміни не можна .
  • Якщо збираєтеся використовувати заморожені овочі, ягоди і фрукти в якості начинки, впевнено можете їх варити чи смажити. Крім того, заморожені продукти варяться в два рази швидше.
  • Для приготування заморожених овочів використовуйте мінімальну кількість води – так в них збережеться більше вітамінів і мікроелементів. Ідеальний спосіб приготування – пароварка.

Поради від Smachno.ua

Якщо купуєте заморожені овочі, фрукти, ягоди, то зверніть увагу на те, що вони повинні вільно перекочуватися всередині пакету.

Якщо плоди зрослися в грудки або в брикети, то це означає, що продукт зберігався неправильно, піддавався розморожуванню, а потім знову був заморожений. Користі від такого товару буде мало.

Поділитися рецептом
Залишити відгук
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Заповніть всі поля відмічені *


Спробуй ще
Квашені баклажани

Квашені баклажани з морквою і часником

Як маринувати часник

Як маринувати часник?

Квашені огірки з гірчицею

Квашені огірки з сухою гірчицею

Рецепти варення

как заморозить баклажаны на зиму

Як заморозити баклажани на зиму: 3 популярних способи

рецепт пошагово варенья из крыжовника, пошаговый рецепт приготовления варенья из крыжовника, как приготовить варенье из крыжовника рецепт пошагово, состав варенья из крыжовника, как приготовить варенье из крыжовника пошагово

Рецепт варення з аґрусу

Джем з порічок

Джем з порічок

рецепт пошагово ассорти из овощей на зиму

Овочеве асорті на зиму – рецепт з кабачками

Варення з вишні

Вишневе варення без кісточок: густе і неймовірно смачне

Яблочний уксус

Як вибрати яблучний оцет: усі ознаки натурального продукту

Часник маринований з агрусом

Часник, маринований з аґрусом

Бички в томаті

Бички в томаті – рецепт в домашніх умовах

рецепт пошагово морковного варенья, пошаговый рецепт приготовления варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье рецепт пошагово, состав варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье пошагово

Варення з моркви з лимоном

Опеньки

Солені опеньки

Маринований короп рецепт

Маринований короп в банці – рецепт від експертів



ВГОРУ
Дитяче меню до Дня святого Миколая
десерты на день святого Николая, рецепты на день святого Николая, что приготовить на день святого Николая
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів