Як заморозити цілу полуницю
Готуємо відповідну пластикову тару або целофановий кульок. Занадто великі лотки і посуд не підійдуть – полуницю не можна заморожувати повторно. Тому краще відразу дробити її на невеликі порції, які зручно буде їсти або готувати.
Полуницю заморожуємо в два етапи. Спочатку кладемо все ягоди в один великий лоток в кілька шарів і проморожує їх в морозильній камері близько доби. А потім вже розкладаємо по порціях і ставимо в морозилку.
Секрет цього способу в тому, щоб не видаляти чашолистки. Тоді полуниця не пустить сік, і ягоди залишаться такими самими, як і влітку.
ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці без варіння
Як заморозити полуницю з цукром
Щоб зберегти максимум смаку, полуницю краще заморожувати з цукром. Для цього беремо 300 г цукрового піску і 1 кг ягід.
Видаляємо чашолистки і викладаємо ягоди в таз або велику каструлю. Кожен шар пересипаємо цукром.
Ставимо на 2-3 години в холодильник, щоб полуниця дала сік. Потім перекладаємо ягоди з цукром в приготовані заздалегідь контейнери і заливаємо полуничним соком.
ГОТУЄМО З НАМИ
Варення п’ятихвилинка з полуниці
Як заморозити полуничне пюре
Якщо полуниця не дуже гарна або ви любите їсти її товченою, можна заморозити свіже полуничне пюре. Для цього ягоди без чашолистків моєму, сушимо, а потім товчемо або пюруємо блендером.
Заливаємо в пластиковий контейнер і ставимо в морозилку. Цукор краще додавати, коли ми розморозимо ягоди взимку.
Якщо в морозилці мало місця, то через 2-3 дня після заморозки полуницю можна вийняти з контейнера і загорнути в харчову плівку. Цей спосіб добре підходить для «слабкої» полуниці.