Готуємо з нами: Маршмеллоу від Лізи Глинської
Як обрати зефір для смаження
В американських фільмах підлітки часто збираються навколо багаття і смажать зефір. Він набуває апетитної рум’яної скоринки та злегка розплавляється всередині, стаючи приємно тягучим. Але якщо ви спробуєте підсмажити зефір самостійно, то у вас, швидше за все, це не вийде – він розпливеться по шампуру та впаде в багаття.
Все тому, що брати для смаження потрібно не звичний зефір, а маршмеллоу — аналог нашої пастили. Маршмеллоу більш тягучий і гумовий, адже технологія приготування у нього інша. Такий зефір можна їсти і без обсмажування, однак на багатті він набуває приємний карамельний присмак і скоринку з м’яким вмістом всередині.
Смажений маршмеллоу стане чудовим десертом на будь-якому пікніку – щоб приготувати його смачно, досить знати лише кілька секретів:
Готуємо з нами: Меню для пікника: 12 смачних ідей
Як правильно смажити зефір на багатті
- Для обсмажування візьміть шампури або тонкі довгі металеві прути
- Перед тим, як насадити маршмеллоу на шампур, нагрійте його кінчик над полум’ям – так він як по маслу увійде в зефір
- Смажте маршмеллоу не в полум’ї, а над ним, щоб не спалити десерт
- Як тільки зефір збільшитися в в об’ємі та набуде золотистої скоринки, відразу знімайте його з вогню
- Їжте зефір одразу ж, інакше він може стекти по шампуру
Готуємо з нами: Шашлик по-гуцульськи без шампурів