Пісне меню на кожен день: звичний раціон з рослинної їжі

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великий піст
У Великий піст відмовляються від тваринної їжі, молочних продуктів, яєць. Спершу здається, що з рослинних продуктів неможливо скласти повноцінний раціон. Але навіть пісне меню на кожен день може бути смачним і мало чим відрізнятися від звичної їжі.
Зберегти в кулінарну книгу

Що вибрати на сніданок в пісному меню на кожен день

Сніданок – найважливіший прийом їжі, але довго возитися з ним мало хто любить. Тому на сніданок найчастіше готують швидку і ситну їжу: омлети, сирки, йогурти. Великий піст – відмінний час згадати про те, що ранок корисніше за все починати з повільних вуглеводів. Наприклад, зробити смачну вівсянку на воді з сухофруктами і медом.

Можна готувати прості каші: гречку або кус-кус. Просто заливаємо їх окропом, обмотуємо рушником і залишаємо так на ніч. Окріп вбереться, і каша “звариться” зсередини. До ранку сніданок буде готовий. До каші можна додати свіжі овочі або трохи соєвого соусу.

Читайте також:

Якщо без омлету занадто сумно, можна приготувати омлет з овочами без яєць:

Складові:

Помідори – 2 шт.
Кабачок – половинка
Оливки – 4-5 шт.
Нутовая борошно – 4-5 ст.л.
Сода – ⅓ ч.л.
Паприка, чорний перець

Як приготувати омлет без яєць

  1. Дрібно ріжемо помідори, очищаємо кабачки і рубаємо дрібними кубиками.
  2. Крупно розрізаємо оливки.
  3. Помідори і кабачок обсмажуємо до м’якості. Додаємо прянощі.
  4. Борошно розводимо невеликою кількістю теплої води з содою і додаємо воду, поки тісто не стане по консистенції, як сметана.
  5. Заливаємо овочі тістом, кидаємо оливки, накриваємо кришкою і доводимо омлет до готовності.

Вибрати інший пісний сніданок.

Пісне меню на кожен день для офісу

В офісних їдальнях та бізнес-ланчах не завжди є пісні страви. Але можна брати з собою корисну і смачну їжу з дому.

Завжди хороший варіант – сандвічі з хлібом, лавашем або пітою. Можна покласти в них котлети з овочів або приготувати вдома фалафель. Несподіваний для нашої країни, але традиційний для Європи варіант – сандвічі з овочами: англійці роблять їх з огірками і редисом, а іспанці з помідорами.

Із залишків ранкової каші можна зібрати салат з крупою. Щоб зробити його, крупно ріжемо овочі, додаємо крупу – гречку або популярний в салатах булгур – і підсушені зі спеціями сухарі.

Бутерброди і салати смачніші, коли їх заправляють. Можна обходитися пісним соєвим соусом, кетчупом, використовувати лимонний сік, сіль і перець. А можна приготувати пісний майонез

Як скласти пісне меню на кожен день на вечерю

Увечері найкраще засвоюється білок, а тому для пісної вечері підійдуть бобові – сочевиця з грибами або пісний квасолевий суп

Якщо хочеться чогось більш вигадливого, робимо пісний суп на мигдальному молоці або овочеві оладки.

Складові:

Варений рис – 1 стакан
Гарбуз – 400 г
Цукор – 3 ст.л.
Нутовая борошно – 2 ст.л.
Мигдальне молоко – 1/2 ст.
Сіль, сода

Як приготувати овочеві оладки

  1. Натираємо гарбуз на дрібній тертці.
  2. Перебиваємо рис блендером, змішуємо його з гарбузом, додаємо борошно, молоко, соду, сіль і цукор.
  3. Нагріваємо сковорідку, смажимо на ній оладки по 1 хвилині з обох сторін.
  4. Доводимо оладки до готовності в духовці.

Читайте також: Великий піст 2018 – меню на кожен день

Чим замінити м’ясо і рибу в пісному меню на кожен день

Смак м’яса замінити складно. Але повторити його корисні якості в пісному меню – цілком реальне завдання. Для цього потрібні продукти, в яких багато білка: бобові (сочевиця, нут, квасоля, горох), деякі каші – гречка, наприклад. Добре насичують баклажани і гриби, особливо якщо готувати їх з горіхами.

Рибу в Великий пост можна їсти лише двічі, ікру один раз. Але не існує заборони на морепродукти – це значить, що їх можна включати в пісне меню на кожен день завжди.

Читайте також: Великий піст 2018: меню на тиждень

Поділитися рецептом
Спробуй ще
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком