Як приготувати місо суп за класичним рецептом:
- Перед тим, як готувати суп місо за класичним рецептом, водорості комбу приблизно на півгодини заливаємо холодною водою. Тим часом нарізаємо норі на невеликі смужки, а сир тофу – кубиками.
Замінити водорості комбу на норі, які використовуються для ролів, не вийде. Якщо комбу нема змоги купити, то можна спробувати приготувати місо суп на бульйоні з риби, креветок, грибів або овочів.
- Доводимо воду разом з комбу до кипіння і знімаємо з вогню. Виймаємо водорості, але не викидаємо їх, якщо плануємо готувати вторинний бульйон даші.
- Кладемо в гарячий бульйон від комбу боніто – це суха стружка тунця.
ГОТУЄМО З НАМИ
Суп-пюре з гарбуза та картоплі - Даємо бульйону постояти п’ять хвилин і проціджуємо. Після проціджування стружку боніто можна використовувати для приготування вторинного бульйону даші.
Вторинний бульйон даші виходить світлішим на вигляд і менш насиченим на смак, але все-таки підходить для приготування місо супа. Щоб зробити вторинний даші, треба залити використані один раз водорості комбу і боніто водою, прогріти на середньому вогні близько 10 хвилин і процідити.
- У супову тарілку або миску кладемо порцію місо пасти.
- Вливаємо невелику кількість даші бульйону, перемішуємо і знову вливаємо бульйон – у розрахунку на одну порцію. Ще раз перемішуємо.
- Додаємо нарізку з норі та шматочки тофу.
- Посипаємо місо суп дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Місо суп за класичним рецептом готовий!