Місо суп за класичним рецептом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Перші стравиЯпонська кухня
Місо суп - традиційна японська страва з місо пасти. Рецептів її приготування надзвичайно багато. Сьогодні ми будемо готувати місо суп за класичним рецептом.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Водорості Комбу2 шт
Тунець (стружка)200 мл
Вода200 мл
Місо-паста2 ст. л
Норі1 шт
Тофу за смаком
Соєвий соус за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати місо суп за класичним рецептом:

  1. Перед тим, як готувати суп місо за класичним рецептом, водорості комбу приблизно на півгодини заливаємо холодною водою. Тим часом нарізаємо норі на невеликі смужки, а сир тофу – кубиками.

    Замінити водорості комбу на норі, які використовуються для ролів, не вийде. Якщо комбу нема змоги купити, то можна спробувати приготувати місо суп на бульйоні з риби, креветок, грибів або овочів.

  2. Доводимо воду разом з комбу до кипіння і знімаємо з вогню. Виймаємо водорості, але не викидаємо їх, якщо плануємо готувати вторинний бульйон даші.
  3. Кладемо в гарячий бульйон від комбу боніто – це суха стружка тунця.
    ГОТУЄМО З НАМИ
    Суп-пюре з гарбуза та картоплі
  4. Даємо бульйону постояти п’ять хвилин і проціджуємо. Після проціджування стружку боніто можна використовувати для приготування вторинного бульйону даші.

    Вторинний бульйон даші виходить світлішим на вигляд і менш насиченим на смак, але все-таки підходить для приготування місо супа. Щоб зробити вторинний даші, треба залити використані один раз водорості комбу і боніто водою, прогріти на середньому вогні близько 10 хвилин і процідити.

  5. У супову тарілку або миску кладемо порцію місо пасти.
  6. Вливаємо невелику кількість даші бульйону, перемішуємо і знову вливаємо бульйон – у розрахунку на одну порцію. Ще раз перемішуємо.
  7. Додаємо нарізку з норі та шматочки тофу.
  8. Посипаємо місо суп дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Місо суп за класичним рецептом готовий!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Суп Харчо з рисом і свининою
Капусняк: відеорецепт
Томатний суп по-турецьки
Суп з перловкою
Колекція рецептів сирних супів, які зігріють вас цієї осені
Сирний суп з куркою
Суп на курячому бульйоні
Суп Песто
Солянка збірна м’ясна
Сирний суп з шафраном
Зелений борщ зі щавлем і буряком
Крем-суп із топінамбура
5 грибних крем-супів, які зігріють вас цієї осені
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Грибний суп у мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо