Місо суп за класичним рецептом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Перші стравиЯпонська кухня
Місо суп - традиційна японська страва з місо пасти. Рецептів її приготування надзвичайно багато. Сьогодні ми будемо готувати місо суп за класичним рецептом.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Водорості Комбу2 шт
Тунець (стружка)200 мл
Вода200 мл
Місо-паста2 ст. л
Норі1 шт
Тофу за смаком
Соєвий соус за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати місо суп за класичним рецептом:

  1. Перед тим, як готувати суп місо за класичним рецептом, водорості комбу приблизно на півгодини заливаємо холодною водою. Тим часом нарізаємо норі на невеликі смужки, а сир тофу – кубиками.

    Замінити водорості комбу на норі, які використовуються для ролів, не вийде. Якщо комбу нема змоги купити, то можна спробувати приготувати місо суп на бульйоні з риби, креветок, грибів або овочів.

  2. Доводимо воду разом з комбу до кипіння і знімаємо з вогню. Виймаємо водорості, але не викидаємо їх, якщо плануємо готувати вторинний бульйон даші.
  3. Кладемо в гарячий бульйон від комбу боніто – це суха стружка тунця.
    ГОТУЄМО З НАМИ
    Суп-пюре з гарбуза та картоплі
  4. Даємо бульйону постояти п’ять хвилин і проціджуємо. Після проціджування стружку боніто можна використовувати для приготування вторинного бульйону даші.

    Вторинний бульйон даші виходить світлішим на вигляд і менш насиченим на смак, але все-таки підходить для приготування місо супа. Щоб зробити вторинний даші, треба залити використані один раз водорості комбу і боніто водою, прогріти на середньому вогні близько 10 хвилин і процідити.

  5. У супову тарілку або миску кладемо порцію місо пасти.
  6. Вливаємо невелику кількість даші бульйону, перемішуємо і знову вливаємо бульйон – у розрахунку на одну порцію. Ще раз перемішуємо.
  7. Додаємо нарізку з норі та шматочки тофу.
  8. Посипаємо місо суп дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Місо суп за класичним рецептом готовий!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Суп з потрухами
Суп Каструлька із морепродуктів
Суп з квасолею і мідіями
Розсольник з куркою
3 рецепти азіатських супів, які ви можете приготувати вдома
Пісний борщ
Пісний суп з грибами на мигдальному молоці
Грибний суп: вегетаріанський рецепт
Смачно по-домашньому: 5 рецептів борщу
Гарбузовий суп — рецепт покроковий
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Гарбузовий суп з квасолею (Все буде добре) (відеорецепт)
Улюблена солянка: 5 рецептів
Гуляш — рецепт від експертів Все буде добре
Грибні щі — простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік