Покороковий рецепт приготування кулеб’яки з журавлиною та креветками
- Приготуйте начинку: доведіть до кипіння воду з чебрецем, скибкою лимона та дрібкою солі. Додайте очищені креветки, варіть 1 хв. Журавлину змішайте з цукром і водою, проваріть 5 хв. З’єднайте креветки з журавлиною, дайте остигнути 5 хв. Додайте яйце, перемішайте, залиште постояти на 30 хв. Потім злийте зайву рідину.
- Окремо змішайте сіль, мелений духмяний перець, сушений орегано, білий мелений перець та лимонний сік. Натріть цими спеціями філе тілапії. Лишіть у холодильнику на 40 хв.
- Приготуйте тісто: з’єднайте борошно, cіль, м’яке вершкове масло, та воду з лимонним соком. Замісіть пружне тісто, зберіть у кулю, розкачайте у прямокутник, присипте пласт тіста борошном.
- Натріть на тісто підморожене вершкове масло, присипте його борошном. Згорніть тісто конвертом, обгорніть плівкою та поставте у холодильник на 1 год.
- Розкачайте конверт з тіста у прямокутник та знову складіть конвертом. Повторіть 5 разів. Востаннє розкачайте тісто у прямокутник 30 х 40 см. Покладіть на тісто філе тілапії, зверху – креветково-журавлиновий соус. Присипте листям чебрецю. Краї тіста наріжте смужками під кутом. Сформуйте «косичку», викладаючи смужки тіста одна на одну, по черзі, поверх начинки.
- Перекладіть кулеб’яку на деко з пергаментом, змастіть сумішшю жовтка з молоком. Присипте чорним кунжутом. Випікайте 40 хв. за температури 200⁰С.
Дивіться 10 страв з ягід. Частина 2
Дивіться відео рецепт приготування меренгового рулету з малиною від Все буде смачно