Сухе київське варення (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Сухе київське варення — напівзабутий десерт, рецепт якого знають в Європі і починають відроджувати в Україні. Варення виходить смачним і відмінно поєднується з чаєм або кавою.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Ягідний мікс (полуниця, вишня, черешня)2,5 кг
Цукор1,25 кг
Вода2 л
Додати в список покупок

Не київським тортом єдиним: понад 100 років тому кияни могли похвалитися ще одним фірмовим десертом – сухим варенням. Вперше Європа дізналася про сухе київське варення в XIV столітті, коли його привезли з Києва до весільного столу литовського князя Ягайла.

Сьогодні київське сухе варення – забутий рецепт, який ми пропонуємо спробувати приготувати замість звичного солодкого варення.

как приготовить сухое киевское варенье шаг 1

Продукти, які необхідні для приготування страви

состав сухое киевское варенье

как приготовить сухое киевское варенье рецепт с фото шаг 3

1. З вишень і черешень видаляємо кісточки. Засипаємо ягоди цукром і залишаємо до тих пір, поки вони не пустять сік

рецепт приготовления сухое киевское варенье с фото шаг 4

2. Проціджуємо ягоди в сиропі через сито і перекладаємо в миску

рецепт c фото сухое киевское варенье шаг 5

3. У сироп доливаємо воду. Загальний обсяг рідини повинен бути 2 л.

как приготовить сухое киевское варенье шаг 6


ГОТУЄМО З НАМИ
Чізкейк з сезонними ягодами: ТОП-3 рецепти


как приготовить сухое киевское варенье шаг 7

4. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо піну. Кип’ятимо пару хвилин

как приготовить сухое киевское варенье шаг 8

5. Заливаємо гарячим сиропом ягоди і залишаємо на 3-4 години. Потім зливаємо сироп і знову доводимо його до кипіння. Кип’ятимо і заливаємо ягоди 4-5 разів з перервою між кожною процедурою в 3-4 години. Ягоди повинні добре просочитися цукровим сиропом

как приготовить сухое киевское варенье шаг 9

6. Востаннє відкидаємо ягоди на сито і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сироп

как приготовить сухое киевское варенье шаг 10


ГОТУЄМО З НАМИ
Мафіни з ягодами: ТОП-3 рецепти


как приготовить сухое киевское варенье шаг 11

 

7. Викладаємо ягоди на деко і поміщаємо в розігріту до 40-50 градусів духовку. Сушимо ягоди 6-8 годин. Дверцята духовки обов’язково залишаємо відкритими.

Зав’ялити ягоди можна і в спеціальній сушарці або на відкритому повітрі в сонячну погоду

как приготовить сухое киевское варенье шаг 12

8. Готові ягоди по консистенції повинні нагадувати родзинки

как приготовить сухое киевское варенье шаг 13

9. Засипаємо в’ялені ягоди цукром і висипаємо в банки. Закриваємо кришкою і зберігаємо при кімнатній температурі

как приготовить сухое киевское варенье шаг 14

как приготовить сухое киевское варенье шаг 15

Сухе київське варення готове!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік