Сухе київське варення (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Сухе київське варення — напівзабутий десерт, рецепт якого знають в Європі і починають відроджувати в Україні. Варення виходить смачним і відмінно поєднується з чаєм або кавою.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Ягідний мікс (полуниця, вишня, черешня)2,5 кг
Цукор1,25 кг
Вода2 л
Додати в список покупок

Не київським тортом єдиним: понад 100 років тому кияни могли похвалитися ще одним фірмовим десертом – сухим варенням. Вперше Європа дізналася про сухе київське варення в XIV столітті, коли його привезли з Києва до весільного столу литовського князя Ягайла.

Сьогодні київське сухе варення – забутий рецепт, який ми пропонуємо спробувати приготувати замість звичного солодкого варення.

как приготовить сухое киевское варенье шаг 1

Продукти, які необхідні для приготування страви

состав сухое киевское варенье

как приготовить сухое киевское варенье рецепт с фото шаг 3

1. З вишень і черешень видаляємо кісточки. Засипаємо ягоди цукром і залишаємо до тих пір, поки вони не пустять сік

рецепт приготовления сухое киевское варенье с фото шаг 4

2. Проціджуємо ягоди в сиропі через сито і перекладаємо в миску

рецепт c фото сухое киевское варенье шаг 5

3. У сироп доливаємо воду. Загальний обсяг рідини повинен бути 2 л.

как приготовить сухое киевское варенье шаг 6


ГОТУЄМО З НАМИ
Чізкейк з сезонними ягодами: ТОП-3 рецепти


как приготовить сухое киевское варенье шаг 7

4. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо піну. Кип’ятимо пару хвилин

как приготовить сухое киевское варенье шаг 8

5. Заливаємо гарячим сиропом ягоди і залишаємо на 3-4 години. Потім зливаємо сироп і знову доводимо його до кипіння. Кип’ятимо і заливаємо ягоди 4-5 разів з перервою між кожною процедурою в 3-4 години. Ягоди повинні добре просочитися цукровим сиропом

как приготовить сухое киевское варенье шаг 9

6. Востаннє відкидаємо ягоди на сито і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сироп

как приготовить сухое киевское варенье шаг 10


ГОТУЄМО З НАМИ
Мафіни з ягодами: ТОП-3 рецепти


как приготовить сухое киевское варенье шаг 11

 

7. Викладаємо ягоди на деко і поміщаємо в розігріту до 40-50 градусів духовку. Сушимо ягоди 6-8 годин. Дверцята духовки обов’язково залишаємо відкритими.

Зав’ялити ягоди можна і в спеціальній сушарці або на відкритому повітрі в сонячну погоду

как приготовить сухое киевское варенье шаг 12

8. Готові ягоди по консистенції повинні нагадувати родзинки

как приготовить сухое киевское варенье шаг 13

9. Засипаємо в’ялені ягоди цукром і висипаємо в банки. Закриваємо кришкою і зберігаємо при кімнатній температурі

как приготовить сухое киевское варенье шаг 14

как приготовить сухое киевское варенье шаг 15

Сухе київське варення готове!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками