Заготовки з аличі на зиму: ТОП-5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Додайте в своє зимове меню заготовки з аличі: домашній кетчуп з аличею, наливку, ткемалі, пастилу, джем.
Зберегти в кулінарну книгу

Домашній кетчуп з аличею

Інгредієнти:

  • Помідор – 50 шт .;
  • Алича – 50 шт .;
  • Часник – 5 шт .;
  • Петрушка – 30 г;
  • Цукор – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Покроковий рецепт приготування домашнього кетчупу з аличею читайте тут.


Наливка з аличі

Складові:

  • Алича – 2 кг;
  • Цукор – 1,5 кг;
  • Вода – 200 мл.

Покроковий рецепт приготування наливки з аличі

  1. Перекладаємо чисту аличу в банку, засипаємо цукром і заливаємо водою. Гарненько трясемо банку, щоб ягоди перемішалися з цукром. Накриваємо горлечко пляшки марлею, перев’язуємо. Ставимо наливку настоюватися в темне місце на кілька днів.
  2. Коли рідина почне бродити, з’явиться піна і характерний кислий запах, встановлюємо на банку гідрозатвор. Його можна придбати в магазині або зробити самостійно. Наприклад, найпростіша конструкція являє собою звичайну гумову рукавичку, надіти на шийку банки. В одному з пальців потрібно голкою зробити отвір.
  3. Через місяць-півтора бродіння підійде до кінця (рукавичка опуститься). Проціджуємо рідину через кілька шарів марлі, віджимаємо аличу.
  4. Готову наливку переливаємо в пляшки і герметично закриваємо. Ставимо пляшки з наливкою в прохолодне місце на 2 місяці, після чого вона буде готова до вживання.

Ткемалі з аличі

Інгредієнти:

  • Алича – 800 г;
  • Коріандр мелений (пакетик) – 4 шт .;
  • Перець червоний мелений (пакетик) – 0,5 шт .;
  • Олія – 500 мл;
  • Цукор – за смаком;
  • Часник – 300 г;
  • Кріп за смаком.

Покроковий рецепт приготування ткемалі з аличі:

  1. Аличу добре промиваємо
  2. Варимо до м’якості
  3. Перетираємо аличу до однорідної маси (або збиваємо в блендері).

Продовження рецепта читайте тут.


Пастила з аличі

Інгредієнти: 

  • Алича – 2 кг;
  • Цукор – 1 кг;
  • Вода – 0,5 склянки;
  • Соняшникова олія – ​​2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування пастили з аличі

  1. У ємність, в якій будемо варити аличу, наливаємо півсклянки води. Засипаємо аличу і ставимо варитися на плиту на середньому вогні.
  2. Коли алича стане м’якою, а шкірка почне лопатися, таз з вмістом знімаємо з вогню і протираємо аличу через сито.
  3. Пюре ставимо на маленький вогонь, додавши цукор, якщо в цьому є необхідність.
  4. Уварюємо пюре з аличі, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, до консистенції густого пюре.
  5. Знімаємо з вогню і ложкою акуратно викладаємо на заздалегідь підготовлену поверхню тонким шаром (приблизно в пів сантиметра), розподіляючи пюре лопаткою.
  6. Ставимо пастилу з аличі сушитися в тінисте місце уникаючи вітряних місць. Пастилу можна сушити в духовці на деках, при мінімальній температурі з відкритими дверцятами духовки години 2.
  7. Якщо ви сушитимете пастилу з аличі на повітрі доведеться почекати днів 5-6, залежить від температури повітря. Готова пастила на дотик не липне але і не тріскається, трохи тягнеться.
  8. Акуратно ножем піддягаємо край пастили і відокремлюємо руками пастилу від пергаменту.
  9. Зберігаємо пастилу з аличі згорнуту в рулони, в целофані і в прохолодному місці.

Джем з аличі

Інгредінти:

  • Алича – 1 кг;
  • Вода – 50 мл;
  • Цукор – 1,5 кг.

Покроковий рецепт приготування джему з аличі

1. Перекладаємо підготовлені ягоди в каструлю, наливаємо трохи води, відправляємо на вогонь. Варимо на середньому вогні протягом 5-10 хвилин з моменту закипання. Час варіння безпосередньо залежить від щільності ягід, чим м’якше буде алича, тим менше часу знадобиться. Ще потрібно стежити, щоб всі ягоди проварилися рівномірно. Тому не відходячи від плити перемішуємо аличу, щоб занурити у воду ті ягоди, які спливли.

3. Коли ягоди стануть прозорими на вигляд, а при натисканні відразу деформуються, можна вимикати вогонь. Накриваємо каструлю кришкою, залишаємо на 20 хвилин. Потім викладаємо ягоди на сито, акуратно протираємо.

4. В отриману м’якоть насипаємо цукор і повертаємо на вогонь. Варимо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні.
Відключаємо вогонь, даємо пюре охолонути, після чого повторно проварюємо. Проварювати рекомендується три рази, з кожним разом джем буде густіти.

5. Наповнюємо джемом чисті стерилізовані банки, герметично закочуємо.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік