Як приготувати варення з калини з гарбузом
Крок 1
Калину перетираємо, змішуємо з цукром у пропорції 1:2.
Крок 2
Виноград нарізаємо, додаємо 1 ст. л. цукру і склянку води. Проварюємо в сотейнику 4 хвилини.
Крок 3
Гарбуз без шкірки перебиваємо блендером у пюре.
Крок 4
До перетертої калини додаємо гарбузове пюре, виноград і корицю. Варимо протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Крок 5
Готове варення переливаємо в стерилізовані банки та закатуємо.
Варення з калини з гарбузом готове. Зберігаємо в темному, бажано прохолодному місці.
Готуймо з нами
Консервований гарбуз як манго – свіжий рецепт
Готуймо з нами
Рецепти варення
Готуймо з нами
Маринований виноград як оливки на зиму
Готуймо з нами
Київське сухе варення








