ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці без варіння
Як приготувати конфітюр з полуниці
1. Подрібніть ягоди полуниці блендером.
2. Вичавіть лимонний сік і замочіть агар-агар.
3. Відправте полуницю в каструлю разом з цукровою пудрою і кардамоном. Встановіть спочатку невеликий вогонь і доведіть до кипіння. В процесі перемішайте декілька разів дерев’яною або силіконовою ложкою.
4. Після закипання залиште конфітюр кипіти 4-5 хвилин на високому вогні.
Обов’язково знімайте пінку, її буде досить багато.
5. Поставте агар на вогонь, доведіть до кипіння – він буде загусати. Желювання полуничного конфітюру агар-агаром відбудеться в процесі охолодження.
6. Додайте лимонний сік, потім агар-агар і перемішайте. Полуничний конфітюр готовий.
7. Розлийте гарячий конфітюр по заздалегідь простерилізованим банкам (кришки також потрібно виварити в окропі або витримати в духовці). Залийте під саме горло і щільно укупорьте.