Варення з полуниці з м’ятою, корицею і базиліком (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Давайте додамо в традиційний рецепт полуничного варення трохи середземноморського шарму: урізноманітнимо полуничне варення свіжим базиліком, м'ятою, лимонною цедрою та корицею. Рецепт перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця1500 г
Цукор1500 г
Лимон1 шт
Кориця2 ч.л.
М'ята2 шт
Базилік1 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
М’ятне варення від Євгена Клопотенка

Як приготувати полуничне варення з базиліком

Продукти для полуничного варення

1. Промиваємо полуницю під проточною водою і відкидаємо на сито

2. Видаляємо хвостики

3. Засипаємо полуницю цукром і залишаємо, поки вона не пустить сік

4. Виймаємо шумівкою ягоди

5. Виливаємо в каструлю суміш полуничного соку і цукру

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці з цілими ягодами

6. Знімаємо з лимона цедру і вичавлюємо сік

7. Додаємо в полуничний сироп лимонний сік, корицю, цедру і зелень. Доводимо сироп до кипіння

8. Закладаємо в гарячий сироп ягоди і дуже акуратно перемішуємо, щоб вони не пошкодилися

9. Прибираємо пінку

10. Варимо полуничне варення в три етапи:

  • Перший раз доводимо варення до кипіння та варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Потім вогонь вимикаємо й даємо варенню охолонути до кімнатної температури
  • Знову доводимо варення до кипіння та варимо 5 хвилин. Охолоджуємо варення до кімнатної температури.
  • Доводимо варення до кипіння в третій раз і гарячим розкладаємо по попередньо простерилизованнимбанкам. Закупорюємо.

Якщо ви хочете, щоб варення мало виразний аромат трав, які ми в нього додаємо, розділіть загальну кількість на дві рівні частини і покладіть другу частину пряних трав в самому кінці приготування варення

Полуничне варення готове!

ГОТУЄМО З НАМИ
Полунична маргарита (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
П’яна вишня у власному соку
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
Маринований солодкий перець
Літній салат на зиму (Все буде добре)
Чатні з порічок
Консервація з баклажанів: 5 кращих рецептів
Варення з полуниці без варіння
Домашній маскарпоне
Малиновий джем без кісточок
Варення із черешні з кісточкою
Смачний полуничний джем
Домашній кетчуп з аличою (фоторецепт)
Мариновані огірки з виноградом (Все буде добре, відеорецепт)
Як заморозити на зиму кріп і петрушку: 3 способи
Варення з волоських зелених горіхів
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині