Варення з полуниці з м’ятою, корицею і базиліком (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Давайте додамо в традиційний рецепт полуничного варення трохи середземноморського шарму: урізноманітнимо полуничне варення свіжим базиліком, м'ятою, лимонною цедрою та корицею. Рецепт перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця1500 г
Цукор1500 г
Лимон1 шт
Кориця2 ч.л.
М'ята2 шт
Базилік1 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
М’ятне варення від Євгена Клопотенка

Як приготувати полуничне варення з базиліком

Продукти для полуничного варення

1. Промиваємо полуницю під проточною водою і відкидаємо на сито

2. Видаляємо хвостики

3. Засипаємо полуницю цукром і залишаємо, поки вона не пустить сік

4. Виймаємо шумівкою ягоди

5. Виливаємо в каструлю суміш полуничного соку і цукру

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці з цілими ягодами

6. Знімаємо з лимона цедру і вичавлюємо сік

7. Додаємо в полуничний сироп лимонний сік, корицю, цедру і зелень. Доводимо сироп до кипіння

8. Закладаємо в гарячий сироп ягоди і дуже акуратно перемішуємо, щоб вони не пошкодилися

9. Прибираємо пінку

10. Варимо полуничне варення в три етапи:

  • Перший раз доводимо варення до кипіння та варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Потім вогонь вимикаємо й даємо варенню охолонути до кімнатної температури
  • Знову доводимо варення до кипіння та варимо 5 хвилин. Охолоджуємо варення до кімнатної температури.
  • Доводимо варення до кипіння в третій раз і гарячим розкладаємо по попередньо простерилизованнимбанкам. Закупорюємо.

Якщо ви хочете, щоб варення мало виразний аромат трав, які ми в нього додаємо, розділіть загальну кількість на дві рівні частини і покладіть другу частину пряних трав в самому кінці приготування варення

Полуничне варення готове!

ГОТУЄМО З НАМИ
Полунична маргарита (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сухе варення з яблук: простий рецепт приготування
Варення з винограду
Аджика (фоторецепт)
Мочений виноград
Аджика з помідорів
Білі гриби у вершковому маслі
Баклажани на зиму: найкращі рецепти
Заготовки для готовки: корисні напівфабрикати на зиму
Бастурма по-домашньому: 3 найкращі рецепти
Апетитні помідори в горіховому маринаді
Як заморозити овочі на зиму
Бурштинове варення з кавунових кірок (фоторецепт)
Помідори у власному соку (фоторецепт)
В’ялені помідори на зиму: найкращі рецепти
В’ялені помідори в олії

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками