Варення з полуниці з м’ятою, корицею і базиліком (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Давайте додамо в традиційний рецепт полуничного варення трохи середземноморського шарму: урізноманітнимо полуничне варення свіжим базиліком, м'ятою, лимонною цедрою та корицею. Рецепт перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця1500 г
Цукор1500 г
Лимон1 шт
Кориця2 ч.л.
М'ята2 шт
Базилік1 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
М’ятне варення від Євгена Клопотенка

Як приготувати полуничне варення з базиліком

Продукти для полуничного варення

1. Промиваємо полуницю під проточною водою і відкидаємо на сито

2. Видаляємо хвостики

3. Засипаємо полуницю цукром і залишаємо, поки вона не пустить сік

4. Виймаємо шумівкою ягоди

5. Виливаємо в каструлю суміш полуничного соку і цукру

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці з цілими ягодами

6. Знімаємо з лимона цедру і вичавлюємо сік

7. Додаємо в полуничний сироп лимонний сік, корицю, цедру і зелень. Доводимо сироп до кипіння

8. Закладаємо в гарячий сироп ягоди і дуже акуратно перемішуємо, щоб вони не пошкодилися

9. Прибираємо пінку

10. Варимо полуничне варення в три етапи:

  • Перший раз доводимо варення до кипіння та варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Потім вогонь вимикаємо й даємо варенню охолонути до кімнатної температури
  • Знову доводимо варення до кипіння та варимо 5 хвилин. Охолоджуємо варення до кімнатної температури.
  • Доводимо варення до кипіння в третій раз і гарячим розкладаємо по попередньо простерилизованнимбанкам. Закупорюємо.

Якщо ви хочете, щоб варення мало виразний аромат трав, які ми в нього додаємо, розділіть загальну кількість на дві рівні частини і покладіть другу частину пряних трав в самому кінці приготування варення

Полуничне варення готове!

ГОТУЄМО З НАМИ
Полунична маргарита (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів
Варення із нектаринів п’ятихвилинка
Варення із нектаринів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею