Варення з полуниці з м’ятою, корицею і базиліком (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Давайте додамо в традиційний рецепт полуничного варення трохи середземноморського шарму: урізноманітнимо полуничне варення свіжим базиліком, м'ятою, лимонною цедрою та корицею. Рецепт перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця1500 г
Цукор1500 г
Лимон1 шт
Кориця2 ч.л.
М'ята2 шт
Базилік1 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
М’ятне варення від Євгена Клопотенка

Як приготувати полуничне варення з базиліком

Продукти для полуничного варення

1. Промиваємо полуницю під проточною водою і відкидаємо на сито

2. Видаляємо хвостики

3. Засипаємо полуницю цукром і залишаємо, поки вона не пустить сік

4. Виймаємо шумівкою ягоди

5. Виливаємо в каструлю суміш полуничного соку і цукру

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці з цілими ягодами

6. Знімаємо з лимона цедру і вичавлюємо сік

7. Додаємо в полуничний сироп лимонний сік, корицю, цедру і зелень. Доводимо сироп до кипіння

8. Закладаємо в гарячий сироп ягоди і дуже акуратно перемішуємо, щоб вони не пошкодилися

9. Прибираємо пінку

10. Варимо полуничне варення в три етапи:

  • Перший раз доводимо варення до кипіння та варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Потім вогонь вимикаємо й даємо варенню охолонути до кімнатної температури
  • Знову доводимо варення до кипіння та варимо 5 хвилин. Охолоджуємо варення до кімнатної температури.
  • Доводимо варення до кипіння в третій раз і гарячим розкладаємо по попередньо простерилизованнимбанкам. Закупорюємо.

Якщо ви хочете, щоб варення мало виразний аромат трав, які ми в нього додаємо, розділіть загальну кількість на дві рівні частини і покладіть другу частину пряних трав в самому кінці приготування варення

Полуничне варення готове!

ГОТУЄМО З НАМИ
Полунична маргарита (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік