Покроковий рецепт приготування кураги в домашніх умовах
ГОТУЄМО З НАМИ
Чіпси з кабачків (Все буде добре, відео)
1. У каструлю висипаємо цукор і вливаємо воду.
2. Додаємо лимонну кислоту.3. Варимо цукровий сироп. Для цього ставимо каструлю на вогонь і кип’ятимо 5 хвилин.4. У киплячий сироп опускаємо абрикоси. Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.5. Вимикаємо вогонь і охолоджуємо абрикоси в сиропі.6. Застеляємо пергаментним папером, викладаємо абрикоси і відправляємо в розігріту до 50° духовку на 2 години. Сушимо курагу в духовці в режимі “обдув”.
Домашня курага практично готова. Далі вона буде досушуватися на балконі, для цього знадобиться москітна або будь-яка інша сітка з дрібними отворами.
7. Викладаємо абрикоси на сітку і відправляємо на балкон сушіться.Через 1-2 дня курага в домашніх умовах вже буде готова!
А якщо обваляти курагу в цукрі або цукровій пудрі, ви отримаєте дуже смачні, солодкі і красиві цукати. Зберігати курагу потрібно в холодильнику.