Салати на зиму: рецепти консервації

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Пропонуємо 3 різних рецепта консервованих салатів — обирайте собі до смаку!
Зберегти в кулінарну книгу

Швидкий овочевий салат

Складові:

  • 1,5 кг болгарського перцю
  • 3 кг помідорів
  • 1 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • 2 головки часнику
  • 2 склянки оцту
  • 2 ст.л. соняшникової олії
  • 2 склянки цукру
  • 5 ст.л. солі
  • лавровий лист, перець горошком

Як закрити овочевий салат

  1. Овочі нарізаємо – перець смужками, помідори – скибочками, моркву – соломкою або кружечками, цибулю – великими кубиками. Овочі перемішуємо та залишаємо на кілька годин.
  2. Готуємо маринад – кип’ятимо оцет з олією, цукром і сіллю, додаємо лавровий лист і перець. Заливаємо овочі отриманим маринадом, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин.
  3. Розкладаємо овочі з маринадом по попередньо стерилізованим банкам і закручуємо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як стерилізувати банки для консервації (відео)

Салат «Десятка»

Складові:

  • 10 баклажан
  • 10 штук болгарського перцю
  • 10 червоних помідорів
  • 10 ріпчасті цибулини
  • 150 г цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 200 мл олії
  • 0.5 склянки води + 1.5 ст.л. оцту

Як приготувати салат

Всі овочі чистимо, нарізаємо, додаємо сіль, цукор, воду, оцет і тушкуємо на олії 45 хвилин. Іноді помішуємо.
Банки і кришки миєму та стерилізуємо. Розкладаємо гарячий салат по банках і закручуємо.

Салат з кабачків

Складові:

  • 3 кг кабачків
  • 5 ст.л. солі
  • 0,5 кг цибулі
  • 0,5 кг моркви, натерти
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 склянка оцту 9%
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч.л. горошин запашного перцю
  • 1/2 ч.л. меленого червоного перцю
  • 1 ст.л. насіння гірчиці
  • 1 ч.л. горошин чорного перцю
  • 1 ч.л. насіння коріандру
  • лавровий лист (1 лист на кожну банку)
  • олія (1 ст.л. на кожну банку)

Як приготувати салат з кабачками

  1. Кабачки миємо й натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкими скибочками на тертці-мандоліні.
  2. Пересипаємо овочі 3 ст.л. солі і даємо постояти 2-3 години.
  3. Цибулю нарізаємо півкільцями, посипаємо 2 ст.л. солі і теж даємо постояти 2-3 години.
  4. Кабачки і цибулю віджимаємо, перемішуємо, додаємо терту моркву і нарізаний кубиками болгарський перець без насіння.
  5. Доводимо до кипіння оцет, цукор, спеції і виливаємо в овочі. Даємо постояти 3 години.
  6. Розкладаємо овочі з маринадом в чисті банки. У кожну банку кладемо 1 лавровий лист і 1 ст.л. олії.
  7. Закриваємо щільно кришками і пастеризуємо: ставимо банки у велику каструлю (дно каструлі можна вистелити кухонним рушником, щоб банки не стукали), заливаємо водою по плечики, доводимо до кипіння і кип’ятимо 20-30 хвилин.

Залишаємо салат охолонути і зберігаємо банки в темному прохолодному місці.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік