В’ялені помідори на зиму: найкращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
ТОП-3 рецепта в'ялених помідорів на зиму: в олії, з прянощами, солодкі.
Зберегти в кулінарну книгу

В’ялені помідори в олії

Інгредієнти:

Помідори – 1,2 кг;
Сіль – 2 ч. л.;
Петрушка – 30 г;
Базилік – 30 г;
Олія оливкова – 150 мл;
Часник – 1 зубчик;
Перець чорний (мелений) – за смаком

Готуємо помідори до сушіння

Помідори миємо під проточною водою і розрізаємо на половинки. Деко застилаємо фольгою та рясно змащуємо олією.

Сушимо помідори

Викладаємо половинки помідорів зрізом вгору і посипаємо їх сіллю з перцем. Кожен помідор акуратно посипаємо дрібно нарізаною зеленню – замість свіжих петрушки і базиліка можна використовувати сухі суміші трав.

Тепер ставимо деко з помідорами у духову піч і в’ялимо за температури 100-150ºС. Через дві години духову піч вимикаємо, проте залишаємо помідори всередині.

Складаємо помідори в банки

На дно чистої прогрітої банки об’ємом 200 мл викладаємо кілька листочків зелені і розрізаний на кілька частин зубчик часнику. Зверху щільно розміщуємо в’ялені помідори, заливаємо їх олією та закриваємо кришкою. В’ялені помідори готові до вживання. Зберігаємо в холодильнику.

Тонкощі приготування в’ялені помідорів дивіться тут.


В’ялені помідори з пряними травами

Інгредієнти:

  • Помідор – 1 кг;
  • Базилік – 15 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Суміш італійських трав – 1 ч. л .;
  • Цукор – 1,5 ч. л. ;
  • Сіль – 0,5 ч. л .;
  • Олія – за смаком

Фото рецепт приготування в’ялених помідорів дивіться тут.


Солодкі в’ялені помідори

Інгредієнти:

  • Помідор – 350 г;
  • Заварений міцний чорний чай- 250 мл;
  • Яблучний оцет (лимонний сік або лимонна кислота) – 1 ст.л.;
  • Цукор – 0,5 склянки

1. Розрізаємо помідори сорту чумак на 4 часточки. Піддягаємо ножем шкірку і, ведучи ніж паралельно столу, зрізаємо з томатів шкірку. видаляємо насіння

2. Заварюємо міцний чай. Додаємо в проціджений чай цукор

3. Додаємо за смаком кислоту – сироп повинен бути солодким з приємною кислинкою

Продовження рецепта читайте тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік