Заготовки з вишні на зиму

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Готуємо оригінальні заготовки з вишні на зиму: варення зі смаженої вишні, цукати, вишню у власному соку, вишнівку, соус.
Зберегти в кулінарну книгу

Покроковий рецепт приготування варення зі смаженої вишні

Інгредієнти:

  • Вишня – 500 г;
  • Цукор – 400 г
  1. Вишню вимиваємо, видаляємо кісточки.
  2. На гарячу пательню висипаємо цукор, зверху – вишню.
  3. Готуємо на середньому вогні до повного розчинення цукру, періодично помішуючи лопаткою. Зменшуємо вогонь, готуємо ще 10-15 хвилин. При необхідності знімаємо піну.
  4. Гаряче варення розливаємо по стерилізованим баночках, закочуємо кришками. Зберігаємо в прохолодному місці.

Покроковий рецепт приготування вишневих цукатів на зиму

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 кг;
  • Вишня – 1,5 кг;
  • Вода питна охолоджена – 100 г.
  1. Миємо ягоди, видаляємо з них кісточки. Висипаємо вишні в емальовану каструлю.
  2. Кип’ятимо воду, висипаємо цукор, проварюємо до повного розчинення цукрового піску.
  3. Заливаємо ягоди сиропом, акуратно помішуючи. Даємо їм постояти близько шести годин.
  4. Готові вишеньки просушуємо в духовці 6 годин і поміщаємо в кульок з поліетилену або в скляні банки.

    Зберігаємо вишневі цукати в холодному, темному місці.

Покроковий рецепт приготування вишні у власному соку

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг;
  • Цукор – 200 г.
  1. Промиваємо вишні під водою, відкидаємо на друшляк і даємо стекти зайвій воді.
  2. Видаляємо кісточки з вишень.
  3. Сік, що виділився при добуванні кісточок, переливаємо в очищені вишні.
  4. Очищені вишні засипаємо цукром, залишаємо на 6 – 8 годин, щоб вишні виділили сік. Продовження рецепта читайте тут.

Покроковий рецепт приготування вишнівки

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг;
  • Цукор – 400 г;
  • Горілка – 0,5 л.
  1. Вишню засипаємо в бутель разом з цукром так, щоб цукор повністю перемішався з ягодами. Зверху зав’язуємо бутель марлею і виставляємо на сонячне світло на 6 тижнів – вишня повинна перебродити.
  2. Після зливаємо вишневий сік і розливаємо його по пляшках. Пляшки закупорюємо і ставимо в холодне місце. Продовження рецепта читайте тут.

Покроковий рецепт приготування вишневого соусу на зиму

Інгредієнти:

  • Вишня – 1,5 кг;
  • Цукор – 300 г; ;
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л .;
  • Оцет – 1 ст. л .;
  • Картопляний крохмаль – 2 ст. л;
  • Суміш перців мелених – за смаком;
  • Гвоздика – за смаком;
  • Спеції сухі – за смаком
  1. Вишню кладемо в каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо на ніч. Якщо соку за ніч виділиться мало, потрібно буде додати 0,5 склянки води.
  2. Далі ставимо каструлю на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо вишню протягом 20 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк. Необхідно, щоб весь сироп стік.
  3. В окрему ємність протираємо ягоди прямо через друшляк і додаємо в отримане вишневе пюре ложку рослинної олії, суміш мелених перців, гвоздику та інші улюблені спеції (краще, якщо вони будуть гострими). Каструлю з вишневим пюре і спеціями ставимо на плиту і знову доводимо до кипіння.
  4. Поки вишневе пюре гріється, в сиропі розводимо крохмаль. Важливий момент – сироп повинен повністю охолонути. Якщо ви хочете, щоб соус вийшов не дуже густим, покладіть 1 ложку крохмалю.
  5. Пюре на плиті закипає – додаємо в нього оцет, розмішуємо. Тепер можна поступово вводити сироп з розведеним в ньому крохмалем, після чого кип’ятимо майбутній соус ще 2-3 хвилини.
  6. Готовий соус розливаємо в невеликі банки і герметично закриваємо кришками.

Соус з вишні до м’яса зберігаємо в холодному місці, щоб він дотягнув до зими.

 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік