Спробуйте приготувати баклажани запечені за цим рецептом – і в результаті ви отримаєте страву, яка не тільки смачно наситить, а й порадує гармонією смаків і ароматів.
Як приготувати баклажани запечені з помідорами і сиром
Крок 1
Баклажани миємо та відрізаємо хвостики. Потім розрізаємо їх вздовж на 2 половинки та робимо надрізи.
Крок 2
Викладаємо баклажани на деко шкіркою вниз, посипаємо сіллю та змащуємо оливковою олією. Запікаємо їх в духовці при 180 °С близько 15-30 хвилин до м'якості та золотистості.
Крок 3
Для приготування соусу в сковороді розігріваємо 2 ст. л. олії та обсмажуємо зубок часнику.
Крок 4
Далі додаємо баночку томатів у власному соку (якщо томати цілі, розминаємо їх). Заправляємо спеціями, перемішуємо та тушкуємо близько 5 хвилин. Соус має трішки загуснути.
Крок 5
Потім м'якоть баклажанів перемішуємо і викладаємо томатний соус. Поверх соусу викладаємо томати та сир.
Крок 6
Деко ставимо у духовку і запікаємо за 180 °С не більше 15 хвилин. Моцарела повинна розплавитися і набути приємного золотавого кольору.
Крок 7
Готові баклажани запечені з помідорами і моцарелою виймаємо з духовки. Прикрашаємо зеленню до смаку та подаємо до столу.
Баклажани запечені з помідорами і сиром готові!
Переглянути цей допис в Instagram








