Рецепти салатів олів’є: топ-5

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Коли ми говоримо про всіма улюблене свято Новий рік, то відразу ж уявляємо собі ялинку, гірлянди, подарунки, шампанське і, звичайно ж, олів’є. Крім класичного варіанту цього салату, існує ще кілька оригінальних версій: з морепродуктами, рибою та грибами. Читайте в нашому матеріалі покрокові рецепти салатів олів’є: ми приготували для вас топ-5 найсмачніших ідей!

Олів’є по-радянськи

Інгредієнти:

  • відварена картопля – 7 шт.
  • відварена морква – 5 шт.
  • мариновані огірки – 6 шт.
  • зелений консервований горошок – 1 банка
  • зварені яйця – 6 шт.
  • докторська ковбаса * – 300 г
  • сметана – 100 г
  • домашній майонез – 200 г
  • сіль – за смаком

* Ковбасу можна замінити на варене м’ясо

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо всі продукти дрібними кубиками, перемішуємо і заправляємо домашнім майонезом і сметаною.

Олів’є з креветками, авокадо і домашнім майонезом

Інгредієнти:

  • відварені та очищені креветки – 200 г
  • авокадо – 1 шт.
  • відварена морква – 2 шт.
  • свіжі огірки – 2 шт.
  • зелений консервований горошок – 1 банка
  • відварені курячі яйця – 2 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.

Інгредієнти для майонезу:

  • кеш’ю – 1 стакан
  • авокадо – 1 шт.
  • суха гірчиця – 1 ст. л.
  • білий винний оцет – 1 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • сіль морська – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • часник – за смаком

Спосіб приготування:

1. Моркву та огірки нарізаємо невеликими кубиками. Авокадо очищаємо від шкірки і кісточки, нарізаємо невеликими кубиками. З’єднуємо овочі, додаємо горошок, дрібно нарізану цибулю і сіль.

2. Для приготування майонезу – промиваємо кеш’ю і залишаємо його в холодній воді на 2-3 години. Потім зливаємо воду і завантажуємо в блендер з іншими інгредієнтами для майонезу. Перемелюємо до однорідного стану. За потреби додаємо 1 ложку холодної води. Готовим соусом заправляємо салат.

Читайте також: Салат олів’є до Нового року 2018: класичний рецепт

Олів’є по-генделевськи

Інгредієнти:

  • відварена картопля – 4 шт.
  • відварена морква – 3 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • мариновані огірки – 3 шт.
  • квашене яблуко – 1 шт.
  • зелений горошок – за смаком
  • відварена куряча грудка – 200 г
  • копчена індичка (червоне м’ясо) – 100 г
  • відварена телятина – 100 г
  • відварені курячі яйця – 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • анчоуси – 2 шт.
  • домашній майонез – 250 г
  • перець болгарський – за смаком
  • оливкова олія – ​​1 ч. л.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Квашене яблуко очищаємо від шкірки і насіння. Білки відділяємо від жовтків (жовтки відкладаємо для соусу).
  2. Решту інгредієнтів дрібно нарізаємо, заливаємо салат більшою частиною майонезу, обережно перемішуємо і ставимо в морозилку на 10 хвилин.
  3. Коли спливе цей час, дістаємо салат, розкладаємо його на листках салату, поливаємо кожну порцію залишками соусу і прикрашаємо анчоусами.

Вегетаріанський олів’є з печерицями

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.
  • курячі яйця – 4 шт.
  • солоні огірки – 4 шт.
  • морква – 1 шт.
  • зелений консервований горошок – 1 банка
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • домашній майонез – 150 г
  • свіжі шампіньйони – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, яйця і моркву відварюємо, очищуємо і нарізаємо кубиками. Солоні огірки також нарізаємо кубиками.
  2. Ріпчасту цибулю та печериці нарізаємо і обсмажуємо до золотистої скоринки на рослинному маслі.
  3. У салатник викладаємо всі овочі, цибулю, гриби, зелений горошок і заправляємо домашнім майонезом.

Рибний олів’є

Інгредієнти:

  • відварена картопля – 4 шт.
  • зварені яйця – 5 шт.
  • солона червона риба – 200-300 г
  • заморожений зелений горошок – 200 г
  • солоні огірки – 3-4 шт.
  • майонез – за смаком
  • зелень – за смаком
  • червона ікра – 10 г

Спосіб приготування:

  1. Горошок відварюємо і охолоджуємо.
  2. Картоплю, огірки, яйця і рибу нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо в миску.
  3. Додаємо в салат горошок і заправляємо домашнім майонезом. Страву можна прикрасити зеленню і червоною ікрою.

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату