Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
В Азербайджані є багато чудових і смачних страв, але королевою по праву вважають долму. Це фарш з баранини або яловичини з зеленню та спеціями, яким начиняють листя винограду, айви, а також овочі - перець, баклажан помідор і інші. Розповідаємо рецепт справжньої азербайджанської долми від Хаяла Алекперова

Як приготувати азербайджанську долму

Долма

Складові:

  • 400 грам жирної баранини;
  • 4-5 столових ложок круглого рису (сирого);
  • 2 яйця
  • зелень (м’ята, кінза)
  • 200 грам ріпчастої цибулі
  • молоде листя винограду або айви
  • мелений чорний перець
  • сіль
  • стакан кислого молока або сметани;
  • кілька зубчиків часнику.

ГОТУЄМО З НАМИ
Азербайджанський суп «Бозбаш». 10 страв з баранини. 6 місце

Спосіб приготування

Листя для долми потрібно приготувати заздалегідь. Як це зробити, читайте тут.

Не обов’язково збирати листя самому – їх повно на ринках і навіть в супермаркетах

Готуємо начинку

З м’яса баранини або яловичини готуємо фарш. Зелень і ріпчасту цибулю дрібно рубаємо і додаємо до фаршу. В отриману суміш вбиваємо два яйця, додаємо промитий сирої рис, сіль і перець (за смаком) і ретельно змішуємо все в однорідну масу.

М’ясо для долми краще вибирати жирне, так страва вийде більш смачною та соковитою

Якщо готуєте долму з засолених листя, то в начинку потрібно покласти менше солі, щоб страва не вийшла пересоленою.

Завертаємо долму

У листя відрізаємо черешки – вони занадто тверді і тільки нашкодять страви. Потім кладемо на листочок приблизно чайну ложку фаршу і ретельно загортаємо.

Укладати долму краще не на дно каструлі, а на попередньо покладену на дно тарілку, щоб нічого не підгоріло. Зверху також потрібно накрити долму відповідної за розміром тарілкою, щоб вона, як прес, притиснула долму і не давала їй розкручуватися під час приготування

Заливаємо все це водою, так щоб верхній шар був ледь покритий і ставимо на середній вогонь. Як тільки побачите, що долма закипіла, зробіть маленький вогонь, щоб долма повільно томилася приблизно годину.

Готуємо соус

Очищений часник натираємо на дрібну терку і додаємо в нього сметану, кисле молоко або кефір. Ось і все – соус готовий. Ті, хто не любить часник, можуть його не використовувати і приправляти долму просто сметаною або кислим молоком – це абсолютно не зашкодить страві.

Коли долма приготувалася, викладіть її на тарілку і полийте соусом. Закрийте очі, і уявіть, що ви в гостях у привітного східного господаря, а за вікном прекрасні Кавказькі гори. Ласкаво просимо в Азербайджан і приємного вам апетиту!

ГОТУЄМО З НАМИ
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині