Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
В Азербайджані є багато чудових і смачних страв, але королевою по праву вважають долму. Це фарш з баранини або яловичини з зеленню та спеціями, яким начиняють листя винограду, айви, а також овочі - перець, баклажан помідор і інші. Розповідаємо рецепт справжньої азербайджанської долми від Хаяла Алекперова

Як приготувати азербайджанську долму

Долма

Складові:

  • 400 грам жирної баранини;
  • 4-5 столових ложок круглого рису (сирого);
  • 2 яйця
  • зелень (м’ята, кінза)
  • 200 грам ріпчастої цибулі
  • молоде листя винограду або айви
  • мелений чорний перець
  • сіль
  • стакан кислого молока або сметани;
  • кілька зубчиків часнику.

ГОТУЄМО З НАМИ
Азербайджанський суп «Бозбаш». 10 страв з баранини. 6 місце

Спосіб приготування

Листя для долми потрібно приготувати заздалегідь. Як це зробити, читайте тут.

Не обов’язково збирати листя самому – їх повно на ринках і навіть в супермаркетах

Готуємо начинку

З м’яса баранини або яловичини готуємо фарш. Зелень і ріпчасту цибулю дрібно рубаємо і додаємо до фаршу. В отриману суміш вбиваємо два яйця, додаємо промитий сирої рис, сіль і перець (за смаком) і ретельно змішуємо все в однорідну масу.

М’ясо для долми краще вибирати жирне, так страва вийде більш смачною та соковитою

Якщо готуєте долму з засолених листя, то в начинку потрібно покласти менше солі, щоб страва не вийшла пересоленою.

Завертаємо долму

У листя відрізаємо черешки – вони занадто тверді і тільки нашкодять страви. Потім кладемо на листочок приблизно чайну ложку фаршу і ретельно загортаємо.

Укладати долму краще не на дно каструлі, а на попередньо покладену на дно тарілку, щоб нічого не підгоріло. Зверху також потрібно накрити долму відповідної за розміром тарілкою, щоб вона, як прес, притиснула долму і не давала їй розкручуватися під час приготування

Заливаємо все це водою, так щоб верхній шар був ледь покритий і ставимо на середній вогонь. Як тільки побачите, що долма закипіла, зробіть маленький вогонь, щоб долма повільно томилася приблизно годину.

Готуємо соус

Очищений часник натираємо на дрібну терку і додаємо в нього сметану, кисле молоко або кефір. Ось і все – соус готовий. Ті, хто не любить часник, можуть його не використовувати і приправляти долму просто сметаною або кислим молоком – це абсолютно не зашкодить страві.

Коли долма приготувалася, викладіть її на тарілку і полийте соусом. Закрийте очі, і уявіть, що ви в гостях у привітного східного господаря, а за вікном прекрасні Кавказькі гори. Ласкаво просимо в Азербайджан і приємного вам апетиту!

ГОТУЄМО З НАМИ
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею