Ковбаса зі свинини
ІНГРЕДІЄНТИ
- Свинина (шийна частина) – 1 кг
- Натуральна оболонка зі свинячих кишок – 1 м
- Сметана – 300 г
- Часник – 3 зубчики
- Коньяк – 1 ч. л.
- Сушені трави – 1 ч. л.
- Мускатний горіх – 1 ч. л.
- Чорний перець горошком – 1 ч. л. (мелений)
- Сіль – 1 ч. Л.
- Цибуля – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Готуємо оболонку. Кишки промиваємо під проточною водою, посипаємо їх содою, наливаємо оцет, викладаємо нарізану кільцями цибулю, лаврове листя і заливаємо все водою. Даємо оболонці настоятися в розчині годину
- Готуємо фарш. Половину свинини рубаємо на дрібні шматочки, половину пропускаємо через м’ясорубку. Змішуємо фарш і рубані шматочки свинини. Коньяк змішуємо з видавленим часником, сіллю, перцем, мускатним горіхом, сушеними петрушкою і кропом. Додаємо суміш зі спецій у фарш, потім сметану, фарш вимішуємо
- Готуємо свинячу ковбасу. Оболонку промиваємо у воді після розчину. На насадку від м’ясорубки одягаємо «гармошкою» оболонку і начиняємо її фаршем (не дуже щільно). Зав’язуємо ковбасу з двох сторін. Зубочисткою робимо проколи, щоб випустити повітря і змащуємо ковбасу маслом
- У духовку на нижню полицю ставимо глибоке деко з водою, а ковбасу кладемо на середньому рівні на решітку змащену маслом. Запікаємо при 170 градусах 1 годину
Сосиски з курки з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ
- Куряче філе – 600 г
- Твердий сир – 100 г
- Сметана – 300 г
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець – 1 ч. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Готуємо фарш. Пропускаємо куряче філе через м’ясорубку додаємо в фарш сметану, паприку, сіль, перець. Вимішуємо
- Готуємо курячі сосиски з сиром. В харчову плівку загортаємо фарш зі скибочкою сиру, формуємо сосиски
- Сосиски варимо 25 хвилин у підсоленій воді
Важливо! Дуже уважно читайте упаковку на харчовій плівці. Якщо там написано, що вона витримує температуру вище 100 градусів (+100 С) і придатна для варіння, можете спокійно готувати в ній ковбасу
Ковбаса з яловичини в беконі
ІНГРЕДІЄНТИ
- Яловичина – 500 г
- Сметана – 300 г
- Часник – 3 зубчики
- Смужки сирокопченого бекону – 100 г
- Чорний і червоний перець горошком – по 1 ч. Л. (мелений)
- Сіль – 1 ч. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Готуємо ковбаски в беконі. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку кілька разів
У фарш додаємо перець, часник, сіль, сметану. Вимішуємо фарш
Формуємо ковбаски. Акуратно завертаємо беконом, викладаємо на фольгу і відправляємо на деко. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 25 хвилин