Чізкейк Нью-Йорк
(для форми 20 см, корж з бортиками)
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЧІЗКЕЙКУ НЬЮ-ЙОРК
Корж:
- Борошно — 180 г
- Цукрова пудра — 75 г
- Охолоджене вершкове масло — 100 г
- Жовток — 1 шт.
- Холодна вода — 1 ст.л.
- Сіль — щіпка
Начинка:
- Сир маскарпоне (домашній)— 800 г
- Яйця курячі — 3 шт.
- Кукурудзяний крохмаль — 2 ст.л.
- Цукор – 0,5 ст чи 200 г
- Цедра половини лимона — 1 ч.л.
- Свіжовичавлений лимонний сік — 2 ст.л.
- Цукор ванільний — 1 ст.л.
Декор:
- Цукрова пудра — 50 г
- Гілочка м’яти
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ЧІЗКЕЙКУ НЬЮ-ЙОРК
КРОК 1. Для коржа змішати борошно і цукрову пудру. Холодне масло порізати на кубики, змішати суміш в крихту. Окремо жовток змішати з водою, все перемішати.
КРОК 2. Тісто розтирати об стіл долонею до пастоподібного стану. Розкачати тісто в коло, викладати в форму.
КРОК 3. Корж придавити склянкою і наколоти виделкою. Форму обмотати фольгою, випікати основу протягом 15 хвилин при температурі 170 градусів.
КРОК 4.Сир кімнатної температури збити міксером на невеликій швидкості з цукром, цедрою, соком лимона, ваніллю. Всипати кукурудзяний крохмаль, ввести яйця по одному і збивати до однорідності.
КРОК 5. Вилити суміш на корж, деко наповнити гарячою водою і відправити в духовку на 1 годину випікатися при температурі 160 градусів.
КРОК 6. Дати чізкейку охолонути протягом мінімум 1 години. Обережно відокремити чізкейк від форми, притрусити цукровою пудрою, прикрасити м’ятою.
КРОК 7. Для приготування маскарпоне в домашніх умовах нам знадобиться:
- Вершки жирністю не вище 33% — 1 л
- Лимонний сік — 2 ст. л.
У каструлю налити вершки і нагрівати, постійно перемішуючи. Як тільки вершки нагріються досить добре, але ще не почнуть кипіти, зняти каструлю з вогню. Влити, помішуючи, лимонний сік. Каструлю поставити на повільний вогонь, гріти, постійно помішуючи до стадії, поки на ложці суміш не буде консистенції густого крему, що огортає ложку щільно.
КРОК 8. Зняти з вогню і помішуючи охолодити при кімнатній температурі 10 хвилин. Вилити в друшляк, покритий тканиною, і дати стекти сироватці. У міру зменшення рівня вершків зчищати їх ложкою з тканини і скидати в центр. Коли сироватка перестає активно стікати, підвісити вершки і дати їм стекти.
КРОК 9. Кулю маскарпоне, яка пощільнішала, повернути в друшляк, зверху покласти невеликий вантаж (наприклад, пакет з квасолею) і відправити в холодильник на а 8-10 годин. Можна періодично діставати, акуратно перемішувати.
ГОТУЄМО З НАМИ
Чізкейк з 4-х інгредієнтів (Все буде добре) (відео)