Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Американський десерт, який завоював весь світ своїм ніжним вершковим смаком і надзвичайною красою не так вже й легко зробити самому! Як приготувати чізкейк «Нью-Йорк», розповіла Ліза Глінська

Чізкейк Нью-Йорк

(для форми 20 см, корж з бортиками)

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЧІЗКЕЙКУ НЬЮ-ЙОРК

Корж:

  • Борошно — 180 г
  • Цукрова пудра — 75 г
  • Охолоджене вершкове масло — 100 г
  • Жовток — 1 шт.
  • Холодна вода — 1 ст.л.
  • Сіль — щіпка

Начинка:

  • Сир маскарпоне (домашній)— 800 г
  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ст чи 200 г
  • Цедра половини лимона — 1 ч.л.
  • Свіжовичавлений лимонний сік — 2 ст.л.
  • Цукор ванільний — 1 ст.л.

Декор:

  • Цукрова пудра — 50 г
  • Гілочка м’яти

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ЧІЗКЕЙКУ НЬЮ-ЙОРК

КРОК 1. Для коржа змішати борошно і цукрову пудру. Холодне масло порізати на кубики, змішати суміш в крихту. Окремо жовток змішати з водою, все перемішати.

КРОК 2. Тісто розтирати об стіл долонею до пастоподібного стану. Розкачати тісто в коло, викладати в форму.

КРОК 3. Корж придавити склянкою і наколоти виделкою. Форму обмотати фольгою, випікати основу протягом 15 хвилин при температурі 170 градусів.

КРОК 4.Сир кімнатної температури збити міксером на невеликій швидкості з цукром, цедрою, соком лимона, ваніллю. Всипати кукурудзяний крохмаль, ввести яйця по одному і збивати до однорідності.

КРОК 5. Вилити суміш на корж, деко наповнити гарячою водою і відправити в духовку на 1 годину випікатися при температурі 160 градусів.

КРОК 6. Дати чізкейку охолонути протягом мінімум 1 години. Обережно відокремити чізкейк від форми, притрусити цукровою пудрою, прикрасити м’ятою.

КРОК 7. Для приготування маскарпоне в домашніх умовах нам знадобиться:

  • Вершки жирністю не вище 33% — 1 л
  • Лимонний сік — 2 ст. л.

У каструлю налити вершки і нагрівати, постійно перемішуючи. Як тільки вершки нагріються досить добре, але ще не почнуть кипіти, зняти каструлю з вогню. Влити, помішуючи, лимонний сік. Каструлю поставити на повільний вогонь, гріти, постійно помішуючи до стадії, поки на ложці суміш не буде консистенції густого крему, що огортає ложку щільно.

КРОК 8. Зняти з вогню і помішуючи охолодити при кімнатній температурі 10 хвилин. Вилити в друшляк, покритий тканиною, і дати стекти сироватці. У міру зменшення рівня вершків зчищати їх ложкою з тканини і скидати в центр. Коли сироватка перестає активно стікати, підвісити вершки і дати їм стекти.

КРОК 9. Кулю маскарпоне, яка пощільнішала, повернути в друшляк, зверху покласти невеликий вантаж (наприклад, пакет з квасолею) і відправити в холодильник на а 8-10 годин. Можна періодично діставати, акуратно перемішувати.

ГОТУЄМО З НАМИ
Чізкейк з 4-х інгредієнтів (Все буде добре) (відео)

 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо