Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Американський десерт, який завоював весь світ своїм ніжним вершковим смаком і надзвичайною красою не так вже й легко зробити самому! Як приготувати чізкейк «Нью-Йорк», розповіла Ліза Глінська

Чізкейк Нью-Йорк

(для форми 20 см, корж з бортиками)

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЧІЗКЕЙКУ НЬЮ-ЙОРК

Корж:

  • Борошно — 180 г
  • Цукрова пудра — 75 г
  • Охолоджене вершкове масло — 100 г
  • Жовток — 1 шт.
  • Холодна вода — 1 ст.л.
  • Сіль — щіпка

Начинка:

  • Сир маскарпоне (домашній)— 800 г
  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ст чи 200 г
  • Цедра половини лимона — 1 ч.л.
  • Свіжовичавлений лимонний сік — 2 ст.л.
  • Цукор ванільний — 1 ст.л.

Декор:

  • Цукрова пудра — 50 г
  • Гілочка м’яти

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ЧІЗКЕЙКУ НЬЮ-ЙОРК

КРОК 1. Для коржа змішати борошно і цукрову пудру. Холодне масло порізати на кубики, змішати суміш в крихту. Окремо жовток змішати з водою, все перемішати.

КРОК 2. Тісто розтирати об стіл долонею до пастоподібного стану. Розкачати тісто в коло, викладати в форму.

КРОК 3. Корж придавити склянкою і наколоти виделкою. Форму обмотати фольгою, випікати основу протягом 15 хвилин при температурі 170 градусів.

КРОК 4.Сир кімнатної температури збити міксером на невеликій швидкості з цукром, цедрою, соком лимона, ваніллю. Всипати кукурудзяний крохмаль, ввести яйця по одному і збивати до однорідності.

КРОК 5. Вилити суміш на корж, деко наповнити гарячою водою і відправити в духовку на 1 годину випікатися при температурі 160 градусів.

КРОК 6. Дати чізкейку охолонути протягом мінімум 1 години. Обережно відокремити чізкейк від форми, притрусити цукровою пудрою, прикрасити м’ятою.

КРОК 7. Для приготування маскарпоне в домашніх умовах нам знадобиться:

  • Вершки жирністю не вище 33% — 1 л
  • Лимонний сік — 2 ст. л.

У каструлю налити вершки і нагрівати, постійно перемішуючи. Як тільки вершки нагріються досить добре, але ще не почнуть кипіти, зняти каструлю з вогню. Влити, помішуючи, лимонний сік. Каструлю поставити на повільний вогонь, гріти, постійно помішуючи до стадії, поки на ложці суміш не буде консистенції густого крему, що огортає ложку щільно.

КРОК 8. Зняти з вогню і помішуючи охолодити при кімнатній температурі 10 хвилин. Вилити в друшляк, покритий тканиною, і дати стекти сироватці. У міру зменшення рівня вершків зчищати їх ложкою з тканини і скидати в центр. Коли сироватка перестає активно стікати, підвісити вершки і дати їм стекти.

КРОК 9. Кулю маскарпоне, яка пощільнішала, повернути в друшляк, зверху покласти невеликий вантаж (наприклад, пакет з квасолею) і відправити в холодильник на а 8-10 годин. Можна періодично діставати, акуратно перемішувати.

ГОТУЄМО З НАМИ
Чізкейк з 4-х інгредієнтів (Все буде добре) (відео)

 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти