Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ми всі дуже любимо домашні кекси — ароматні, ніжні, повітряні! Але якщо раптом у вас поки не вийшов ідеальний кекс, не турбуйтеся, адже сьогодні ви навчитеся його готувати!

Класичний кекс з цукатами та родзинками

СКЛАДОВІ

Для тіста:

  • Цукор – 500 г
  • Яйця – 6 шт
  • Вершкове масло – 250г
  • Борошно – 480 г
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сметана – 250мл

Читайте також: Кекс в мікрохвильовці за 5 хвилин

Для начинки:

  • Ізюм – 100 г
  • Цукати – 100 г
  • Кориця – 1/2 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Перетираємо масло з цукром до білого кольору, додаємо корицю.

Відокремлюємо білки від жовтків. Білки відправляємо в холодильник. Додаємо жовтки в масляно-цукрову суміш по одному, щоб поступово і рівномірно розмішати їх до однорідної консистенції. Разом з жовтком додаємо в тісто по 1 ст.л. сметани і 2 ст.л. муки. Ретельно перемішуємо отриману масу лопаткою в одному напрямку.

Заливаємо родзинки на 5 хв окропом, зливаємо воду, висушуємо паперовим рушником. Ізюм та цукати обвалююємо в борошні, додаємо в тісто, акуратно перемішуємо. В залишки борошна додаємо гашену соду, додаємо в тісто. У чистому посуді збиваємо білки до стійкої піни. По частинах акуратно вводимо в тісто. Перемішуємо.

Змащуємо форму вершковим маслом. Заповнюємо тістом на 3/4 обсягу. Випікаємо кекс 40 хвилин при 180 градусах. Після даємо охолонути, прикрашаємо цукровою пудрою.

Цукати

СКЛАДОВІ

Шкурка апельсина – 2 шт
Шкурка лимона – 1 шт
Сіль – 1 ч.л.
Цукор – 225 г
Вода – 125 мл
Лимонний сік – 1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Шкірку апельсинів і лимона заливаємо гарячою водою, додаємо сіль і ставимо варитися на 10 хвилин. Після чого промиваємо шкірку під проточною водою. Заливаємо знову свіжою водою і варимо ще 10 хвилин, але вже без солі. І знову повторюємо всю процедуру. Сіль не додаємо.

Готуємо цукровий сироп. Доводимо його до кипіння, додаємо лимонний сік і занурюємо туди тричі проварені скоринки. Уварюємо на мінімальному вогні 15 хвилин. Після чого відкидаємо цукати на друшляк і зливаємо сироп в окремий посуд. Потім розкладаємо цукати на пергаменті для просушування. Сушимо при кімнатній температурі. Готові цукати пересипаємо товстим шаром цукру або пудрою, складаємо в скляний посуд і накриваємо пергаментом.

Фунтовий шоколадний кекс

СКЛАДОВІ

  • Борошно – 100 г
  • Цукор – 200 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 4 шт
  • Какао – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Змішуємо міксером масло і цукор до м’якої повітряної маси. Після цього вводимо в суміш яйця – по одному, кожен раз ретельно перемішуючи. Змішуємо какао і борошно. Просіваємо.

Потім акуратно вмішуєом в масляну суміш. Виливаємо в підготовлену форму. Прикрашаємо штрейзелем (кондитерська крихта).

Для приготування штрейзеля необхідні: борошно, цукор, вершкове масло, жовток. Все вимішуємо і перетираємо до утворення великої крихти. Для отримання дрібної крихти просіюємо отриману масу через сито. Посипаємо крихтою кекс. Випікаємо при температурі 175 С протягом 45-50 хвилин.

Сирний кекс

СКЛАДОВІ

  • Борошно – 270 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Суха гірчиця – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Яйця – 2 шт
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Молоко – 225 мл
  • Тертий мармуровий сир – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо окремо рідкі і сухі інгредієнти до повного з’єднання. Потім «рідку» частина виливаємо в «суху». Акуратно перемішуємо ложкою тісто знизу вгору. Перемішуємо до тих пір, поки все борошно не стане вологим. Для цього знадобиться зробити десь 10-15 рухів ложкою. Додаємо натертий сир.

Викладаємо тісто в будь-яку зручну форму. Випікаємо при 175 градусах близько 40 хвилин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви