Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ми всі дуже любимо домашні кекси — ароматні, ніжні, повітряні! Але якщо раптом у вас поки не вийшов ідеальний кекс, не турбуйтеся, адже сьогодні ви навчитеся його готувати!

Класичний кекс з цукатами та родзинками

СКЛАДОВІ

Для тіста:

  • Цукор – 500 г
  • Яйця – 6 шт
  • Вершкове масло – 250г
  • Борошно – 480 г
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сметана – 250мл

Читайте також: Кекс в мікрохвильовці за 5 хвилин

Для начинки:

  • Ізюм – 100 г
  • Цукати – 100 г
  • Кориця – 1/2 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Перетираємо масло з цукром до білого кольору, додаємо корицю.

Відокремлюємо білки від жовтків. Білки відправляємо в холодильник. Додаємо жовтки в масляно-цукрову суміш по одному, щоб поступово і рівномірно розмішати їх до однорідної консистенції. Разом з жовтком додаємо в тісто по 1 ст.л. сметани і 2 ст.л. муки. Ретельно перемішуємо отриману масу лопаткою в одному напрямку.

Заливаємо родзинки на 5 хв окропом, зливаємо воду, висушуємо паперовим рушником. Ізюм та цукати обвалююємо в борошні, додаємо в тісто, акуратно перемішуємо. В залишки борошна додаємо гашену соду, додаємо в тісто. У чистому посуді збиваємо білки до стійкої піни. По частинах акуратно вводимо в тісто. Перемішуємо.

Змащуємо форму вершковим маслом. Заповнюємо тістом на 3/4 обсягу. Випікаємо кекс 40 хвилин при 180 градусах. Після даємо охолонути, прикрашаємо цукровою пудрою.

Цукати

СКЛАДОВІ

Шкурка апельсина – 2 шт
Шкурка лимона – 1 шт
Сіль – 1 ч.л.
Цукор – 225 г
Вода – 125 мл
Лимонний сік – 1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Шкірку апельсинів і лимона заливаємо гарячою водою, додаємо сіль і ставимо варитися на 10 хвилин. Після чого промиваємо шкірку під проточною водою. Заливаємо знову свіжою водою і варимо ще 10 хвилин, але вже без солі. І знову повторюємо всю процедуру. Сіль не додаємо.

Готуємо цукровий сироп. Доводимо його до кипіння, додаємо лимонний сік і занурюємо туди тричі проварені скоринки. Уварюємо на мінімальному вогні 15 хвилин. Після чого відкидаємо цукати на друшляк і зливаємо сироп в окремий посуд. Потім розкладаємо цукати на пергаменті для просушування. Сушимо при кімнатній температурі. Готові цукати пересипаємо товстим шаром цукру або пудрою, складаємо в скляний посуд і накриваємо пергаментом.

Фунтовий шоколадний кекс

СКЛАДОВІ

  • Борошно – 100 г
  • Цукор – 200 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 4 шт
  • Какао – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Змішуємо міксером масло і цукор до м’якої повітряної маси. Після цього вводимо в суміш яйця – по одному, кожен раз ретельно перемішуючи. Змішуємо какао і борошно. Просіваємо.

Потім акуратно вмішуєом в масляну суміш. Виливаємо в підготовлену форму. Прикрашаємо штрейзелем (кондитерська крихта).

Для приготування штрейзеля необхідні: борошно, цукор, вершкове масло, жовток. Все вимішуємо і перетираємо до утворення великої крихти. Для отримання дрібної крихти просіюємо отриману масу через сито. Посипаємо крихтою кекс. Випікаємо при температурі 175 С протягом 45-50 хвилин.

Сирний кекс

СКЛАДОВІ

  • Борошно – 270 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Суха гірчиця – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Яйця – 2 шт
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Молоко – 225 мл
  • Тертий мармуровий сир – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо окремо рідкі і сухі інгредієнти до повного з’єднання. Потім «рідку» частина виливаємо в «суху». Акуратно перемішуємо ложкою тісто знизу вгору. Перемішуємо до тих пір, поки все борошно не стане вологим. Для цього знадобиться зробити десь 10-15 рухів ложкою. Додаємо натертий сир.

Викладаємо тісто в будь-яку зручну форму. Випікаємо при 175 градусах близько 40 хвилин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата гнездо глухаря, рецепт приготовления салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря, состав салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря
Салат Гніздо глухаря: рецепт класичний
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату