Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Торт Наполеон класичний, з домашнього листкового тіста з заварним кремом. Тут ви знайдете рецепт тесту, рецепт крему і процес складання Наполеона

Інгредієнти для торта Наполеон за домашнім рецептом

Для тіста:

  • Маргарин — ¾ пачки для пишної випічки
  • Яйце — 1 шт
  • Молоко 3,2% жирності — 1 стакан
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сода, погашена оцетом — 0,5 ч.л.
  • Борошно — 500 г
  • Борошно для обробки тіста — 300 г

Готуємо з нами: Найлегший рецепт торта Наполеон

Для крема:

  • Яєчні жовтки — 6 шт
  • Цукор — 450-500 г
  • Масло — 300 г
  • Молоко 3,2% жирності — 3 л.
  • Картопляний крохмаль — 5 ст.л.
  • Ванільний цукор — 2 пакетика

Рецепт приготування Наполеона

Готуємо тісто

  1. Розігріваємо в духовці маргарин до напіврідкого стану 1-2 хвилини. Даємо вистигнути до кімнатної температури
  2. Яйця розтираємо з цукром, додаємо туди маргарин, молоко, погашену оцетом соду. Просіюємо туди борошно
  3. Замішуємо некруте тісто
  4. Ділимо його на 2 частини – одну половину залишаємо на столі, іншу кладемо в скляну миску, щоб воно не обвітрилося
  5. Кожну половинку тіста скачуємо ковбаскою діаметром 3-4 сантиметри, складуємо у вигляді підкови декілька разів та ділимо на 16 частин. З всього об’єму тіста має вийти 32 коржі
  6. Розкачуємо всі коржі діаметром приблизно 30 сантиметрів – чим більше буде корж, тим краще
  7. Духовку розігріваємо до 200ºС та нагріваємо деко
  8. Розкатаний корж укладаємо на гаряче деко та відправляємо в духовку на 2-3 хвилини. Готові коржі викладаємо один на одний

Готуємо з нами: Яскравий торт Цифра

Готуємо крем

  1. Жовтки взбиваємо з цукром до крутої піни
  2. Ставимо на вогонь 2,5 літрів молока
  3. Тонкою цівочкою вливаємо взбиті жовтки в тепле молоко, постійно помішуючи
  4. Окремо, в холодному молоці розводимо крохмаль
  5. Як тільки яєчно-молочна суміш закипить, вливаємо туди розведений в холодному молоці крохмаль
  6. Постійно помішуємо. Як тільки крем загусне, залишаємо його в прохолодному місці до охолодження
  7. Нарізаємо масло невеликими шматочками. Коли крем вистигне до температури приблизно 30ºС, поступово додаємо його туди.  Ще раз перемішуємо

Збираємо торт Наполеон

  1. Відкладаємо 2 коржі та крошимо їх руками чи скалкою – для прикраси готового торту
  2. Викладаємо перший корж на тарілку та змащуємо кремом

    Порада: особливу вагу приділяйте краям – щоб вони не залишилися сухими, їх потрібно добре змащувати

  3. Те ж саме робимо з іншими коржами

    Порада: крем повинен бути кімнатної температури, так коржі краще просочаться

  4. Покриваємо торт кремом з боків та обсипаємо крихтою для прикраси
  5. Даємо готовому торту настоятися 2-3 години

Готуємо з нами: 6 кращих коржів для тортів

Інгредієнти для класичного торту Наполеон з маскарпоне та амаретто

Для тіста:

  • Масло — 100 г
  • Маргарин — 100 г
  • Борошно — 8 ст.л.
  • Вода — 0,5 ст.
  • Яйце — 1 шт

Для крема:

  • Яєчні жовтки — 12 шт
  • Борошно — 6 ст.л.
  • Молоко — 2 л.
  • Цукор — 2 стакана
  • Маскарпоне — 100 г
  • Лікер амаретто — 4 ст.л.

Рецепт приготування торту

Готуємо тісто

  1. Натираємо на терці маргарин і масло, просіємо в цю суміш борошно
  2. Рубаємо готову суміш ножем
  3. В холодній воді розбавляємо яйце
  4. Продовжуючи рубати ножем, поступово додаємо розбавлене яйце
  5. Замішуємо тісто
  6. Ділимо його на 12 кульок та ставимо в холодильник на 1 годину.

Готуємо з нами: Празький торт: рецепт приготування

Готуємо крем

  1. Жовтки збиваємо з цукром, туди вливаємо тонкою цівочкою холодне молоко та додаємо борошно
  2. Доводимо крем до загустіння та залишаємо, доки не охолоне
  3. Коли крем охолоне до температури 30ºС, поступово додаємо маскарпоне та амаретто

Випікаємо коржі

  1. Нагріваємо духовку до 200ºС
  2. Тісто виймаємо з холодильнику по одній кульці
  3. Розкачуємо його в тонкий пласт не меньше 25 сантиметрів в діаметрі. Наколюємо коржі вилкою, щоб вони не вздувалися при випіканні
  4. Випікаєо кожен корж по 2-3 хвилини

Складаємо торт Наполеон з маскарпоне та амаретто

  1. З готових коржів формуємо торт та витримуємо його в холодному місці 2 години
  2. Змащуємо торт кремом з усіх сторін та обсипаємо крихтою з коржів
  3. Готовий торт прикрашаємо м’ятою та горіхами.

Готуємо з нами: Пісочні і бісквітні коржі для торту

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму