Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


Переглянути відгуки

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво дав майстер-клас з приготування картоплі для коміка Євгена Сморигіна

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Смажена картопля

ІНГРЕДІЄНТИ (на 4 порції)

  • Картопля – 6 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – ​​¼ ст.
  • Сіль – щіпка
  • Кріп – 2-3 гілочки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю очищаємо і миємо. Нарізаємо на однакові брусочки. Нарізані шматочки замочуємо в холодній воді на 15 хвилин.
  2. Після замочування занурюємо нарізану картоплю на кілька секунд в гарячу воду.
  3. Обсушуємо брусочки паперовим рушником. Присипаємо борошном.
  4. У сковороду з товстим дном наливаємо рослинне масло. Чекаємо, щоб воно гарненько розігрілося. У розігріте масло викладаємо картоплю одним шаром.
  5. Смажимо без кришки спочатку на великому вогні (2-3 хвилини), потім на середньому, не перемішуючи, поки нижній шар не почне зарум’янюватись.
  6. Через п’ять хвилин перевертаємо картоплю і обсмажуємо знову на середньому вогні до золотистої скоринки.
    В кінці смаження картоплю солимо, додаємо нарізаний кріп і знімаємо з вогню.

Картопля по-селянськи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля
  • Часник
  • Пахуча домашня рослинна олія
  • Сіль
  • Перець
  • Приправа для картоплі (або улюблені спеції, трави)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю добре вимити і нарізати часточками, прямо зі шкіркою
  2. Покласти в каструльку, посолити, поперчити, додати приправу, видавити часник, полити олією
  3. Каструлю накрити кришкою і добре струшувати, так рівномірно розподіляться всі спеції
  4. Викласти картоплю в один шар шкіркою вниз на деко, застелене фольгою і запікати при температурі 220 градусів 40-50 хвилин

Картопляне пюре

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля – 6 шт.
  • Молоко – за смаком
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Мускатний горіх – 10 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очищаємо картоплю, розрізаємо навпіл, відварюємо в солоній воді з додаванням третини вершкового масла.
  2. Відварену картоплю проціджуємо, додаємо ще третину вершкового масла. Ставимо на вогонь, щоб випарувалася зайва рідина.
  3. Розминаємо картоплю, додаємо гаряче молоко, масло, що залишилося, мускатний горіх.
  4. Картопляне пюре збиваємо дерев’яною ложкою. Подаємо гарячим.

Читайте також: Жульєн з куркою і грибами



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Вареники з ягодами від Миколи Тищенка
Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)
Вареники з м’ясом, грибами й картоплею від Ектора Хіменес-Браво
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Гаспачо — рецепт від Сергія Калініна і Михайла Присяжнюка (Все буде смачно)
Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити