Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво дав майстер-клас з приготування картоплі для коміка Євгена Сморигіна

Смажена картопля

ІНГРЕДІЄНТИ (на 4 порції)

  • Картопля – 6 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – ​​¼ ст.
  • Сіль – щіпка
  • Кріп – 2-3 гілочки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю очищаємо і миємо. Нарізаємо на однакові брусочки. Нарізані шматочки замочуємо в холодній воді на 15 хвилин.
  2. Після замочування занурюємо нарізану картоплю на кілька секунд в гарячу воду.
  3. Обсушуємо брусочки паперовим рушником. Присипаємо борошном.
  4. У сковороду з товстим дном наливаємо рослинне масло. Чекаємо, щоб воно гарненько розігрілося. У розігріте масло викладаємо картоплю одним шаром.
  5. Смажимо без кришки спочатку на великому вогні (2-3 хвилини), потім на середньому, не перемішуючи, поки нижній шар не почне зарум’янюватись.
  6. Через п’ять хвилин перевертаємо картоплю і обсмажуємо знову на середньому вогні до золотистої скоринки.
    В кінці смаження картоплю солимо, додаємо нарізаний кріп і знімаємо з вогню.

Картопля по-селянськи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля
  • Часник
  • Пахуча домашня рослинна олія
  • Сіль
  • Перець
  • Приправа для картоплі (або улюблені спеції, трави)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю добре вимити і нарізати часточками, прямо зі шкіркою
  2. Покласти в каструльку, посолити, поперчити, додати приправу, видавити часник, полити олією
  3. Каструлю накрити кришкою і добре струшувати, так рівномірно розподіляться всі спеції
  4. Викласти картоплю в один шар шкіркою вниз на деко, застелене фольгою і запікати при температурі 220 градусів 40-50 хвилин

Картопляне пюре

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля – 6 шт.
  • Молоко – за смаком
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Мускатний горіх – 10 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очищаємо картоплю, розрізаємо навпіл, відварюємо в солоній воді з додаванням третини вершкового масла.
  2. Відварену картоплю проціджуємо, додаємо ще третину вершкового масла. Ставимо на вогонь, щоб випарувалася зайва рідина.
  3. Розминаємо картоплю, додаємо гаряче молоко, масло, що залишилося, мускатний горіх.
  4. Картопляне пюре збиваємо дерев’яною ложкою. Подаємо гарячим.

Читайте також: Жульєн з куркою і грибами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо