Курячі крильця в пивному клярі
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 9 шт.
Для маринаду:
- Кефір – 1,5 склянки
- Сіль – 1 ч. Л.
- Часник – 5 подрібнених зубчиків
- Чорний мелений перець – за смаком
Для кляру:
- Світле пиво – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 5-6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Рослинна олія – 1 л (для фритюру)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Крильця промиваємо, просушуємо паперовим рушником, відрізаємо останню фалангу. Крильце, що залишилося, розрізаємо на дві частини. Кладемо крильця в маринад і ставимо в холодильник на 4 години.
- Готуємо кляр. Змішуємо яйця з пивом, додаємо невеликими порціями борошно і збиваємо до отримання однорідної маси.
- Готуємо крильця в клярі.
- Змиваємо маринад з курячих крилець, промокаємо їх паперовим рушником, викладаємо на дошку в один шар і злегка «припудрюємо» борошном. Потім вмокаємо крила в кляр і смажимо у фритюрі на сковороді до утворення рівномірної золотистої скоринки близько 15 хвилин.
- Викладаємо крила на паперовий рушник, щоб дати стекти надлишкам олії. Крильця готові!
Крильця «Баффало»
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 9 шт.
- Селера – для подачі
- Морква – для подачі
- Рослинна олія – 1 л (для фритюру)
Для маринаду:
- Кефір – 1,5 склянки
- Солодка гірчиця – 1 ч.л.
- Гострий червоний соус «Табаско» – 2-3 краплі
- Часник – 5 зубчиків
- Паприка – 2 ч. л.
- Сіль
- Перець
Для соусу «Баффало»:
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 120 г
- Цукор – 4 ст. л.
- Томатна паста чи томатний соус – 6 ст. л.
- Соус «Табаско» – 2-3 краплі
- Часник – 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
Для вершкового соусу:
- Бринза – 50 г
- Сметана (25% жирності) – 1/2 склянки
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кріп – 2 гілочки
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Крильця промиваємо, просушуємо паперовим рушником, відрізаємо останню фалангу. Крильця, що залишилися розрізаємо на дві частини.
- Кладемо крила в маринад і ставимо в холодильник на 4 години. Після чого обсмажуємо у фритюрі 10-15 хвилин. Викладаємо на паперовий рушник або металеву решітку.
- На середньому вогні в каструлі розтоплюємо вершкове масло з цукром. Потім додаємо томатну пасту і соус Табаско, часник, сіль і чорний перець. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню. Увага: кип’ятити соус можна, тому що він може розшаруватися. Перекладаємо крильця в соус і гарненько перемішуємо.
- Подаємо крильця з нарізаним скибочками селери і моркви.
- До овочів готуємо сметанний соус.
- Ретельно змішуємо вершковий сир або бринзу зі сметаною, лимонним соком і дрібно нарізаним кропом.
Курячі крильця «Мексика»
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 9 шт.
Для маринаду:
- Ріпчаста цибуля (червоний) – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Помідор – 1 шт.
- Зелений солодкий перець – 1 шт.
- Гострий перець чилі – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Біле сухе вино – 200 мл
- Мелена паприка – 1 ч.л.
- Сухий кмин – 1 ч. л.
- Мелений чорний перець – 0,5 ч.л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Готуємо маринад.
- Дрібно нарізаємо всі овочі, заливаємо вином, додаємо сік апельсина, додаємо спеції, соєвий соус і рослинне масло. Все добре перемішуємо.
- Крильця миємо, обсушуємо, відрізаємо останню фалангу і складаємо в підготовлений маринад. Ми залишаємо на 4 години в холодильнику.
- Зливаємо маринад в окремий посуд. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо на дно дві головки цибулі, нарізані кільцями, і один великий помідор, нарізаний скибочками, а зверху викладаємо крильця. Накриваємо фольгою.
- Запікаємо в духовці близько 15 хвилин при 180 ° С. Через 15 хвилин дістаємо крильця, поливаємо маринадом, прибираємо фольгу, піднімаємо температуру в духовці до 200 ° C і залишаємо крильця в духовці ще на 5 хвилин.