Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Кулінарний експерт Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати смачні десерти для всієї родини - крем-брюле і крем-карамель

Крем-брюле

ІНГРЕДІЄНТИ (на 3 порції)

  • Вершки – 500 мл
  • Цукор – 245 г
  • Вода – 30 мл
  • Яйця – 6 шт.
  • Спирт – 45 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Ставимо вершки на водяну баню і нагріваємо, не доводячи до кипіння.
  2. Змішуємо в сотейнику воду і цукор – варимо карамель.
  3. Змішуємо карамель з гарячими вершками.
  4. Відокремлюємо жовтки від білків. Проколюємо плівки жовтків, щоб вони витекли. Плівки викидаємо, а самі жовтки змішуємо з цукром.
  5. Вливаємо в розтерті жовтки невеликими порціями гарячі вершки з карамеллю. Ретельно розмішуємо.
  6. Отриману суміш розливаємо по порційних формочках через сито. Форми ставимо на деко, застелене паперовими рушниками. Наливаємо на деко окріп.
  7. Випікаємо десерт 40 хвилин при температурі 140 ° C.
  8. Готове крем-брюле охолоджуємо до кімнатної температури, потім ставимо його в холодильник на 2 години, накривши зверху плівкою.
  9. Ласощі посипаємо цукром і поливаємо спиртом. Підпалюємо спирт і чекаємо появи карамельної скоринки.

Читайте також: Крем-брюле за 3 кроки


Крем-карамель

ІНГРЕДІЄНТИ

Для карамелі:

  • Цукор – 150 г
  • Вода – 50 мл

Для карамельного крему:

  • Вершки (18%) – 600 мл
  • Цукор – 275 г
  • Ванільний цукор – 5 г
  • Яйця – 4 шт.

Для бісквіта:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Олія соняшникова рафінована – 80 мл
  • Розпушувач – 12 г
  • Борошно вищого сорту – 160 г
  • Какао – 20 г
  • Сіль – 3 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішуємо цукор і воду в сотейнику.
  2. Доводимо суміш на вогні до золотистого кольору.
  3. Виливаємо карамель в форму, розрівнюємо.

Готуємо крем

  1. Яйця, вершки, звичайний і ванільний цукор змішуємо міксером до однорідності.
  2. Для кексового шару змішуємо борошно, сіль, какао і розпушувач. Нагріваємо молоко і змішуємо з маслом.
  3. Збиваємо яйця до пишної піни, а потім додаємо до неї цукор. Збиваємо протягом 5 хвилин.
  4. Змішуємо олійно-молочну суміш зі збитими яйцями і вливаємо все в борошно з какао.
  5. У форму із застиглою карамеллю виливаємо крем. Потім по центру вливаємо кексовую основу.
  6. Форму з майбутнім тортом ставимо в ємність, заповнену окропом. Випікаємо торт протягом 40 хвилин при температурі 160 ° C.
  7. Охолоджуємо готовий торт до кімнатної температури. Потім ставимо його в холодильник ще на 1 годину.
  8. Перекладаємо торт на тарілку і нарізаємо на порційні шматочки.

Читайте також: Крем-брюле від Лізи Глинської


Як приготувати крем-брюле: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати крем-брюле: відеорецепт. Частина 2

Читайте також: Карамель: простий рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками