Інгредієнти для начинки:
- Філе тріски – 250 г
- Варені креветки в панцирах – 375 г
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Помідори – 4 шт.
- Вершки – 3 ст.л.
- Свіжий кріп – 1 ст.л.
- Свіжий базилік – 2 ст.л.
- Сіль
- Чорний перець
Інгредієнти для млинців:
- Борошно – 125 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 300 мл
- Олія – для смаження
Як приготувати млинці з морепродуктами
- Просіваємо борошно, додаємо 2 яйця і трохи молока. Поступово додаємо борошно, збиваємо до однорідності.
- Додаємо молоко, що залишилося, щоб отримати рідке тісто з консистенцією вершків. Залишаємо стояти, поки робимо начинку.
- Розрізаємо філе тріски на шматочки товщиною 1 см. Відкладаємо 12 креветок для прикраси, інші очищаємо.
- Зігріваємо оливкову олію в каструлі, додаємо дрібно нарізану цибулю і часник, готуємо 10 хвилин, помішуючи.
- Додаємо тріску, дрібно нарізані помідори і кріп, приправляємо сіллю і перцем. Готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи, ще 10 хвилин до загустіння.
- Вливаємо вершки, додаємо креветки і чекаємо пару хвилин – поки не нагріються. Знімаємо з плити, додаємо нарізану базилік.
- Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Перемішуємо тісто, наливаємо по 3 ст.л. рідкого тіста на сковороду і обсмажуємо млинець з обох сторін.
ГОТУЄМО З НАМИ
Прості млинці на воді
Кладемо млинець на дошку або на тарілку, зверху – 2-3 повних ложки начинки з морепродуктів на одну половину млинця і розподіляємо її, відступаючи на 5 мм від краю. Загинаємо незаповнену половину млинця на начинку.
Складаємо млинець навпіл ще раз, щоб вийшов трикутний конверт. Подаємо на блюді, прикрашеному базиліком і креветками.
Читайте також, як приготувати пасту з морепродуктами.