Що приготувати з сироватки: рецепти хліба, оладок і печива

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Скільки ж всього можна приготувати з сироватки: і м'який хліб, і пишні оладки, і хрустке печиво!
Зберегти в кулінарну книгу

Гречаний хліб в духовці

Складові:

  • Гречане борошно – 50 г
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Сироватка – 150 мл
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Волоські горіхи – 25 г (за бажанням)
  • Дріжджі – 8 г

ГОТУЄМО З НАМИ
Французький багет (фоторецепт)

Як спекти хліб в духовці

  1. У теплій сироватці розводимо дріжджі, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Додаємо олію.
  2. Пшеничне та гречане борошно просіюємо та невеликими порціями додаємо його в розчин дріжджів. Замішуємо тісто.

    Борошна може знадобитися більше або менше, залежно від її якості

  3. Тісто ретельно вимішуємо до тих пір, поки не вийде м’який гладкий колобок тіста. Викладаємо його в миску і залишаємо в теплому місці на 1 годину, щоб тісто збільшилося в об’ємі в 2-3 рази.
  4. Горіхи можна дрібно порубати або навіть розмолоти в борошно. Додаємо горіхи в тісто і залишаємо на 10-15 хвилин для відпочинку. Потім викладаємо на стіл і формуємо батон.
  5. Викладаємо тісто на деко і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб тісто піднялося.
  6. Робимо за бажанням надрізи на тісті та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. На низ обов’язково потрібно поставити деко, наповнений гарячою водою.
  7. Після 15 хвилин зменшуємо температуру до 170 С і прибираємо воду. Випікаємо ще близько 20 хвилин.

Готовий хліб виймаємо і даємо йому охолонути.

Пишні оладки без яєць

Складові:

  • Сироватка – 220 мл
  • Борошно – 260 г
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л
  • Олія – ​​50 мл

Як приготувати оладки

  1. Сироватку злегка підігріваємо, додаємо цукор і щіпку солі. Перемішуємо до розчинення цукру і додаємо борошно. Замішуємо густе тісто.
  2. Додаємо соду і добре перемішуємо
  3. На розпечену сковороду, змащену олією, викладаємо тісто невеликими оладками. Смажимо на середньому вогні до рум’яності.

Підливаємо масло в міру необхідності, але не все відразу — оладки швидко його вбирають.

Просте печиво на сироватці

Складові:

  • Сироватка – 170 мл
  • Олія – ​​120 мл
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 4 склянки
  • Сода – 0.5 ч.л.

Як приготувати печиво

  1. Сироватку злегка підігріваємо, гасимо в ній соду, вливаємо олію і перемішуємо.
  2. Додаємо цукор, перемішуємо до розчинення.
  3. Просіваємо борошно і додаємо до сироватки 1 склянку. Перемішуємо, потім додаємо ще, поки не вийде гладке тісто, яке не липне до рук. Борошна може знадобиться більше або менше.
  4. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5-6 мм, якщо хочете м’яке всередині тісто або тонше, якщо хочете хрустке тісто.
  5. Вирізаємо печиво і викладаємо його на деко, застеленим пергаментом. Ставимо печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Коли печиво зарум’яниться і краї піднімуться, воно готове.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками