Як приготувати маковий рулет
- Готуємо дріжджове тісто: підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому маргарин, додаємо рослинне масло, сіль і два яйця, збиті з 200 г цукру.
- Дріжджі змішуємо з борошном і додаємо невеликими порціями до рідких інгредієнтів, замішуючи м’яке і злегка липнуче до рук тісто.
- Перекладаємо його на робочу поверхню і месім, поки тісто не перестане активно липнути до рук.
- Руки можна змащувати невеликою кількістю рослинного масла
- Робимо начинку для рулету з маком: мак заливаємо водою і варимо 30 хвилин.
- Відкидаємо на марлю, ставимо зверху вантаж, даємо стекти і охолонути.
- Підсушений мак перекручуємо на м’ясорубці, змішуємо з яйцем і цукром.
- Тісто розгортаємо в прямокутний пласт, розподіляємо по всій поверхні пласта макову начинку, залишивши з одного краю вільну смужку, загортаємо тісто в рулет так, щоб вільний від начинки край був зовні, злегка притискаємо, щоб край рулету з’єднався з тестом, змащуємо рулет зверху жовтком і випікаємо при температурі 180 ° С до появи рум’яної скоринки.
- Готовий гарячий рулет з маком змащуємо зверху вершковим маслом і накриваємо вологою марлею. Ми залишаємо на 30-60 хвилин.
Рулет з маком з дріжджового тіста викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати на Маковія: ТОП 5 десертів з маком