Коржики з маком на Маковея: 3 кращих рецепта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиМедовий Спас 2018
На Маковея починають їсти вже свіжий, а не минулорічний мед, а також готують страви з зі свіжим маком. Пропонуємо 3 рецепта смачних коржиків з маком, які готуються легко і просто
Зберегти в кулінарну книгу

Коржики в маковій заливці

Інгредієнти для коржа:

  • борошно – 800 гр,
  • сироватка – 300 гр (можна замінити кислим молоком або водою)
  • яйце,
  • дрібка солі,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 ч.л. соди.

ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати на Маковія: ТОП 5 десертів з маком

Інгредієнти для заправки:

  • 2 літри кип’яченої води,
  • мак – 300 г,
  • цукор за смаком

Як приготувати коржики на сироватці

  1. З продуктів робимо тісто, вимішуємо, розгортаємо, кладемо на деко і ножем малюємо клітку, потім виделкою наколюємо. Випікаємо.
  2. Мак заливаємо окропом, даємо постояти 2 години, воду зливаємо.
  3. Мак розминаємо в макітрі або блендері, додаємо цукор за смаком, заливаємо холодною кип’яченою водою.
  4. Корж охолоджуємо, ламаємо шматочками і заливаємо маком. Смачного!

Шуліки з маком

Складові:

  • Яйце 1 шт
  • Мед 5 ст.л.
  • Мак 4 ст.л.
  • Вершкове масло 50 г

Як приготувати шулики з маком

Яйце розтираємо з медом і додаємо туди мак. Все перемішуємо, додаємо масло і соду. Повний список інгредієнтів і продовження рецепта читайте тут.

Пісні коржики Маковейчиком

Складові:

  • борошно – 1 склянка;
  • мед – 40 гр. ;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • мак – 60-70 гр .;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • тепла вода – 60 мл .;
  • холодна вода – 400 мл .;
  • сіль – щіпка.

Як приготувати пісні коржики

  1. Мак заливаємо окропом і залишаємо на півгодини.
  2. Столову ложку меду кладемо в склянку, додаємо соду і заливаємо теплою водою. розмішуємо
    2/3 борошна змішуємо з медовою водою. Замішуємо тісто і поступово додаємо борошно, поки тісто не перестане липнути до рук.

    Тісто має бути м’яким

  3. Накриваємо тісто рушником і залишаємо відпочити на 30 хвилин.
  4. Розкачуємо тісто завтовшки 0,2-0,5 сантиметра і тонким стаканом чи формою вирізаємо круглі печива і проколюємо їх виделкою.
  5. Викладуємо коржики на деко, застелене пергаментним папером і випікаємо в розігрітій до 180 ° С 10 хвилин.

Готуємо макову заливку: зливаємо воду, перетираємо мак з цукром, заливаємо холодною водою і розмішуємо, поки вода не стане білою. Складаємо коржики в глечик, заливаємо макової заливкою і відправляємо в прохолодне місце настоюватися мінімум на 2 години.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піта для шаурми
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019
Пишний бісквіт — простий рецепт
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Швидке тісто для пиріжків
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо