Домашня панакота: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиІталійська кухняДень народження
Smachno.ua підібрав 3 найкращі рецепти популярного італійського десерту — панакоти!
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Такі пироги: 3 рецепта випічки з полуницею

Класична панакота

Інгредієнти:

  • Жирні вершки – 200 гр.
  • Цукор – 1/2 склянки;
  • Ваніль – 1 ч. Л.
  • Желатин – 2 ч.л.
  • Ягоди – для прикраси

Спосіб приготування

У невелику каструлю наливаємо вершки, всипаємо цукор і щіпку ванілі. Ставимо на повільний вогонь і розігріваємо. Желатин розводимо в теплій воді та вливаємо в вершки, добре розмішуємо й знімаємо з вогню. Щоб зробити паннакоту не такою жирною, розведіть вершки невеликою кількістю молока і не додавайте цукор

Розливаємо вершкову суміш по формах і ставимо в холодильник на 2 години. Після перевертаємо панакоту на блюдця, зверху викладаємо ягоди або поливаємо ягідним соусом.

Шоколадна панакота

Інгредієнти:

  • Свіже молоко – 1 стакан
  • Желатин – 20 г
  • Подрібнений цукор – 1/2 стакана
  • Жирні вершки – 500 мл
  • Горький шоколад – 1 плитка
  • Білий шоколад – 1/2 плитки
  • Екстракт ванілі – 5 г
  • Фруктове асорті

Спосіб приготування

В молоко додаємо вершки, желатин, цукор і підігріваємо. Гіркий шоколад розтоплюємо, посипаємо ваніллю і розчиняємо в молоці. Розливаємо готову суміш по формах і ставимо в холодильник на пару годин. Застиглу панакоту перевертаємо і поливаємо топленим білим шоколадом, а також посипаємо фруктами.

ГОТУЄМО З НАМИ
Полунична маргарита (фоторецепт)

Панакота з апельсином

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт
  • Жовтки – 2 шт
  • Молоко – 1/2 склянки
  • Подрібнений цукор – 25 г
  • Желатин – 2 ч.л.
  • Кип’ячена вода – 1/2 склянки

Спосіб приготування

Желатин розчиняємо у воді і залишаємо на 5-7 хвилин. Натираємо трохи апельсинової цедри, видавлюємо сік і підливаємо до желатину.

На повільний вогонь ставимо молоко, поступово всипаємо цедру і цукор. Додаємо сік апельсина, жовтки, проварюємо суміш кілька хвилин і прибираємо з вогню. Желатин з апельсиновим соком ставимо на водяну баню і повністю розчиняємо. Змішуємо все і розливаємо по формах, охолоджуємо і перевертаємо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Заливний пиріг з полуницею і сметаною

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці
Гарбузовий чізкейк
Гарбузовий пиріг від Яни Станішевської (фоторецепт)
Пиріг з гарбуза
5 кращих десертів на День подяки
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці
как приготовить тыквенный пирог
Гарбузовий пиріг від Яни Станішевської (фоторецепт)