Шоколадний тарт з малиною.jpg)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Жирні вершки (для начинки) – 240 мл
- Молочний шоколад (для начинки) – 170 г
- Чорний шоколад (для начинки) – 170 г
- Вершкове масло (для начинки) – 55 г
- Вершкове масло (для коржа) – 55 г
- Шоколадне печиво (для коржа) – 24 шт
- Свіжа малина
ГОТУЄМО З НАМИ
Тарт з полуницею
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту і перемішуємо з розтопленим вершковим маслом. Дно форми для тарта застеляємо пергаментом і викладаємо в неї шоколадно-масляну крихту. Добре утрамбовуємо, формуючи корж (дно + бортики). Відправляємо в холодильник.
2. Нагріваємо вершки з маслом до кипіння, заливаємо цією сумішшю шматочки шоколаду. Перемішуємо, поки шоколад повністю не розплавиться.
3. Злегка охолоджуємо шоколадну начинку, виливаємо частиу на корж. Викладаємо на шоколад ягоди малини і заливаємо зверху шоколадним ганашем. Кладемо пиріг в холодильник на кілька годин: шоколад повинен захолонути.
Вишневий чизкейк без випічки.jpg)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Вершкове масло — 50 г
- Печиво — 100 г
- Кориця — 1 ч.л.
- Вишня — 225 г
- Сир кисломолочний — 450 г
- Цукор — 100 г
- Вода — 150 мл
- Желатин — 30 г
- Вершки 20 % — 120 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
ГОТУЄМО З НАМИ
Шоколадная казка від Лізи Глинської
1. Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо корицю і з’єднуємо з розтопленим вершковим маслом. Перемішуємо до утворення однорідної маси. Застилаємо дно рознімної форми для випічки пергаментом, викладаємо в неї крихту з печива і масла і добре утрамбовуємо, формуючи нижній корж.
2. Засипаємо вишню цукром (50 г), заливаємо водою і варимо 5-7 хвилин. Заливаємо желатин водою і залишаємо до набрякання. Набряклий желатин розтоплюємо на водяній бані, не доводячи до кипіння.
3. Змішуємо сир з вершками і перебиваємо блендером.Добавляем цукор, що залишився і продовжуємо збивати, поки сир не стане гладким.
4. Перебиваємо в блендері вишню з сиропом. Половину желатину додаємо в вишневу масу, а решту – в сирну. Перемішуємо.
5. Викладаємо на пісочну основу сирну масу і даємо їй злегка захолонути в морозильній камері. Виливаємо зверху вишневу масу, поміщаємо пиріг в холодильник до повного застигання.
Сирний шар можна не заморожувати, а вилити відразу на нього вишневу масу. Потім перемішати їх злегка, щоб на поверхні чізкейку вийшли білі розводи.
Щоб дістати пиріг з форми, помістіть її на пару секунд в дуже гарячу воду. При використанні рознімної форми, спочатку заверніть її в поліетиленовий пакет, а потік опускайте в воду, інакше вода може просочитися в форму.
Чорничний десерт з йогуртом
.jpg)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Чорниця свіжа (можна замінити іншими сезонними ягодами) — 100 г
- Чорничний конфітюр — 20 г
- Йогурт натуральний — 50 г
- Морозиво вершкове — 50 г
- Желатин — 5 г
- Цукор — за смаком
ГОТУЄМО З НАМИ
Смачний кекс з полуницею
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води (вона повинна його повністю покрити) і залишаємо до набрякання.
2. Йогурт змішуємо з морозивом, цукром, конфітюром і чорничним пюре (протертим через сито). Додаємо желатин, ставимо суміш на водяну баню і нагріваємо до повного розчинення желатину.
Ні в якому разі не кип’ятимо!
3. Охолоджуємо суміш, розливаємо по формах і відправляємо в холодильник до повного застигання. Після дістаємо десерт з холодильника, опускаємо формочку на кілька секунд в гарячу воду, щоб десерт відійшов від стінок, і перевертаємо на тарілку. Прикрашаємо свіжими ягодами і шматочком шоколаду.
Кавове семифредо.jpg)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Цукор — 1,2 склянки
- Міцна кава — 250 мл
- Незбиране молоко — 0,5 склянки
- Ванільний цукор — 15 г
- Желатин — 12 г
- Гіркий шоколад — 50 г
- Яйця — 4 шт.
- Жирні вершки — 0,5 склянки
- Печиво «Савоярді» — 18 шт.
- Какао — за смаком
- Ягоди свіжі — за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
ГОТУЄМО З НАМИ
Тірамісу: класичний рецепт
1. Змішуємо стакан цукру з трьома чвертями склянки води і міцною кавою (50 мл). Доводимо до кипіння – цукор повинен повністю розчинитися. Окремо в сотейник наливаємо склянку кави й уварюємо, поки не залишиться чверть чашки.
2. Желатин замочуємо в невеликій кількості води. Підігріваємо молоко з ванільним цукром і, коли воно нагріється, але не закипить, додаємо желатин. Добре перемішуємо, знявши суміш з вогню. Додаємо шоколад і перемішуємо, щоб шоколад повністю розчинився. Вливаємо випарену каву.
3. Змішуємо воду (2 ст.л.), цукор, що залишився і мед (1/4 чашки). Нагріваємо до отримання однорідної консистенції. Кип’ятимо на середньому вогні 3 хвилини.
4. Збиваємо на великій потужності блендера яйця. Зменшуємо обороти і поступово вливаємо медову карамель. Збиваємо. В кінці додаємо збиті вершки.
5. Змішуємо яєчно-медову суміш з молочно-кавовою.
6. Замочуємо печиво в кавовому сиропі, викладаємо у форму, прослоюємо його кремом. Таким способом формуємо декілька шарів. В кінці заливаємо десерт кремом і ставимо в холодильник на кілька годин. Перед подачею посипаємо десерт какао і прикрашаємо свіжими ягодами.
Персик Ескоф’є.jpg)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Персики — 3 шт.
- Малина —200 г
- Вода (для сиропу) — 1000 мл
- Цукор (для сиропу) — 250 г
- Лимон — 1,5 шт.
- Ванільна есенція — за смаком
- Цукрова пудра — 150 г
- Цукрова пудра (для цукатів) — 2 ст.л.
- Мигдальна стружка — за смаком
- Морозиво — за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1.Видаляємо кісточки з персиків. З цукру і води варимо сироп. Додаємо цедру одного лимона і ванілін. Закладаємо в сироп половинки персиків і варимо 15 хвилин. Знімаємо шкірку і охолоджуємо.
Якщо персики м’які, їх потрібно варити 10 хвилин, більш тверді – 20 хвилин.
2. Для приготування лимонних цукатів лимонну цедру заливаємо водою (вона повинна покрити цедру повністю), доводимо до кипіння і зливаємо воду. Так робимо 3 рази. В останній раз, після додавання свіжої води, кладемо цукрову пудру і варимо до повного випаровування рідини.
3. Малину перебиваємо блендером і з’єднуємо з цукровою пудрою. Перетираємо малину через сито, щоб видалити кісточки.
4. На дно креманки викладаємо персики плоскою стороною вгору, на персики поміщаємо кульку морозива. Поливаємо десерт малиновим соусом, посипаємо лимонними цукатами і мигдальною стружкою.