Десерти без випічки: ТОП-5 спокусливих літніх рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерты
У літній період не дуже хочеться займатися випічкою і возитися з духовкою, а в солодкому відмовити собі складно. Однак існує безліч рецептів, які не вимагають випікання. І це не тільки звичне желе або морозиво. Без допомоги духовки можна приготувати смачні тістечка, тарти, муси, парфе та багато чого іншого ... І якщо ви як раз вирішили трохи підсолодити собі життя, записуйте рецепти!
Зберегти в кулінарну книгу

Шоколадний тарт з малиною

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Жирні вершки (для начинки) – 240 мл
  • Молочний шоколад (для начинки) – 170 г
  • Чорний шоколад (для начинки) – 170 г
  • Вершкове масло (для начинки) – 55 г
  • Вершкове масло (для коржа) – 55 г
  • Шоколадне печиво (для коржа) – 24 шт
  • Свіжа малина

ГОТУЄМО З НАМИ
Тарт з полуницею

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту і перемішуємо з розтопленим вершковим маслом. Дно форми для тарта застеляємо пергаментом і викладаємо в неї шоколадно-масляну крихту. Добре утрамбовуємо, формуючи корж (дно + бортики). Відправляємо в холодильник.

2. Нагріваємо вершки з маслом  до кипіння,  заливаємо цією сумішшю шматочки шоколаду. Перемішуємо, поки шоколад повністю не розплавиться.

3. Злегка охолоджуємо шоколадну начинку, виливаємо частиу на корж. Викладаємо на шоколад ягоди малини і заливаємо зверху шоколадним ганашем. Кладемо пиріг в холодильник на кілька годин: шоколад повинен захолонути.


Вишневий чизкейк без випічки

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Вершкове масло —  50  г
  • Печиво — 100  г
  • Кориця —  1  ч.л.
  • Вишня —  225  г
  • Сир кисломолочний —  450  г
  • Цукор —  100  г
  • Вода —  150  мл
  • Желатин —  30  г
  • Вершки 20 % —  120  г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

ГОТУЄМО З НАМИ
Шоколадная казка від Лізи Глинської

1. Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо корицю і з’єднуємо з розтопленим вершковим маслом. Перемішуємо до утворення однорідної маси. Застилаємо дно рознімної форми для випічки пергаментом, викладаємо в неї крихту з печива і масла і добре утрамбовуємо, формуючи нижній корж.

2. Засипаємо вишню цукром (50 г), заливаємо водою і варимо 5-7 хвилин. Заливаємо желатин водою і залишаємо до набрякання. Набряклий желатин розтоплюємо на водяній бані, не доводячи до кипіння.

3. Змішуємо сир з вершками і перебиваємо блендером.Добавляем цукор, що залишився і продовжуємо збивати, поки сир не стане гладким.

4. Перебиваємо в блендері вишню з сиропом. Половину желатину додаємо в вишневу масу, а решту – в сирну. Перемішуємо.

5. Викладаємо на пісочну основу сирну масу і даємо їй злегка захолонути в морозильній камері. Виливаємо зверху вишневу масу, поміщаємо пиріг в холодильник до повного застигання.

Сирний шар можна не заморожувати, а вилити відразу на нього вишневу масу. Потім перемішати їх злегка, щоб на поверхні чізкейку вийшли білі розводи.

Щоб дістати пиріг з форми, помістіть її на пару секунд в дуже гарячу воду. При використанні рознімної форми, спочатку заверніть її в поліетиленовий пакет, а потік опускайте в воду, інакше вода може просочитися в форму.


Чорничний десерт з йогуртом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Чорниця свіжа (можна замінити іншими сезонними ягодами) — 100  г
  • Чорничний конфітюр — 20  г
  • Йогурт натуральний — 50  г
  • Морозиво вершкове — 50  г
  • Желатин — 5  г
  • Цукор —  за смаком

ГОТУЄМО З НАМИ
Смачний кекс з полуницею

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води (вона повинна його повністю покрити) і залишаємо до набрякання.

2. Йогурт змішуємо з морозивом, цукром, конфітюром і чорничним пюре (протертим через сито). Додаємо желатин, ставимо суміш на водяну баню і нагріваємо до повного розчинення желатину.

Ні в якому разі не кип’ятимо!

3. Охолоджуємо суміш, розливаємо по формах і відправляємо в холодильник до повного застигання. Після дістаємо десерт з холодильника, опускаємо формочку на кілька секунд в гарячу воду, щоб десерт відійшов від стінок, і перевертаємо на тарілку. Прикрашаємо свіжими ягодами і шматочком шоколаду.


Кавове семифредо

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Цукор — 1,2  склянки
  • Міцна кава — 250  мл
  • Незбиране молоко —  0,5  склянки
  • Ванільний цукор — 15  г
  • Желатин —  12  г
  • Гіркий шоколад —  50  г
  • Яйця —  4  шт.
  • Жирні вершки —  0,5  склянки
  • Печиво «Савоярді» —  18  шт.
  • Какао —   за смаком
  • Ягоди свіжі  —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

ГОТУЄМО З НАМИ
Тірамісу: класичний рецепт

1. Змішуємо стакан цукру з трьома чвертями склянки води і міцною кавою (50 мл). Доводимо до кипіння – цукор повинен повністю розчинитися. Окремо в сотейник наливаємо склянку кави й уварюємо, поки не залишиться чверть чашки.

2. Желатин замочуємо в невеликій кількості води. Підігріваємо молоко з ванільним цукром і, коли воно нагріється, але не закипить, додаємо желатин. Добре перемішуємо, знявши суміш з вогню. Додаємо шоколад і перемішуємо, щоб шоколад повністю розчинився. Вливаємо випарену каву.

3. Змішуємо воду (2 ст.л.), цукор, що залишився і мед (1/4 чашки). Нагріваємо до отримання однорідної консистенції. Кип’ятимо на середньому вогні 3 хвилини.

4. Збиваємо на великій потужності блендера яйця. Зменшуємо обороти і поступово вливаємо медову карамель. Збиваємо. В кінці додаємо збиті вершки.

5. Змішуємо яєчно-медову суміш з молочно-кавовою.

6. Замочуємо печиво в кавовому сиропі, викладаємо у форму, прослоюємо його кремом. Таким способом формуємо декілька шарів. В кінці заливаємо десерт кремом і ставимо в холодильник на кілька годин. Перед подачею посипаємо десерт какао і прикрашаємо свіжими ягодами.


Персик Ескоф’є

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Персики — 3  шт.
  • Малина  —200  г
  • Вода (для сиропу) — 1000  мл
  • Цукор (для сиропу) — 250  г
  • Лимон — 1,5  шт.
  • Ванільна есенція —  за смаком
  • Цукрова пудра — 150  г
  • Цукрова пудра (для цукатів) — 2  ст.л.
  • Мигдальна стружка —  за смаком
  • Морозиво — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1.Видаляємо кісточки з персиків. З цукру і води варимо сироп. Додаємо цедру одного лимона і ванілін. Закладаємо в сироп половинки персиків і варимо 15 хвилин. Знімаємо шкірку і охолоджуємо.

Якщо персики м’які, їх потрібно варити 10 хвилин, більш тверді – 20 хвилин.

2. Для приготування лимонних цукатів лимонну цедру заливаємо водою (вона повинна покрити цедру повністю), доводимо до кипіння і зливаємо воду. Так робимо 3 рази. В останній раз, після додавання свіжої води, кладемо цукрову пудру і варимо до повного випаровування рідини.

3. Малину перебиваємо блендером і з’єднуємо з цукровою пудрою. Перетираємо малину через сито, щоб видалити кісточки.

4. На дно креманки викладаємо персики плоскою стороною вгору, на персики поміщаємо кульку морозива. Поливаємо десерт малиновим соусом, посипаємо лимонними цукатами і мигдальною стружкою.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці