Як засолити оселедець: 5 простих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Читайте, як засолити оселедець в домашніх умовах
Зберегти в кулінарну книгу

Посолити оселедець в домашніх умовах нескладно, до того ж існує багато різних рецептів. Зверніть увагу, що рибу потрібно купувати з товстою спинкою (жирну). Якщо вона заморожена, то перед засоленням її слід повністю розморозити.

Як засолити оселедець: рецепт 1

Для маринаду:

  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л.
  • Перець чорний горошком
  • Лавровий лист або кілька.
  • Сіль – за смаком.

 

Як готувати:

Все закип’ятити, остудити і додати трохи оцту. Покласти оселедець, прикрити щільно кришкою і витримати при кімнатній температурі 4-5 годин, потім в холодильнику ще годин 5, а краще залишити на ніч.

Як засолити оселедець: рецепт 2

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Лавровий лист
  • Перець чорний горошком
  • Кардамон
  • Часник
  • Гвоздика – 1-2 квітки.

 

Як готувати:

Всі інгредієнти довести до кипіння і остудити. Залити оселедець так, щоб він весь був покритий маринадом. Ємність відразу поставити в холодильник (взимку – можна на балкон). Через дві доби оселедець готовий.

Як засолити оселедець: рецепт 3

Для розсолу:

  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л (приблизно на 2-3 оселедця).

 

Як готувати:

Всі інгредієнти довести до кипіння і остудити. У остиглий розсіл покласти рибу на 1 добу.

Цим способом можна солити не тільки оселедець, але і скумбрію.

Як засолити оселедець: рецепт 4

Для розсолу:

  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Кип’ячена вода – 0,5 л
  • Лавровий лист
  • Запашний перець горошком
  • Коріандр

 

Як готувати:

Сіль і цукор розчинити в гарячій кип’яченій воді, додати лавровий лист, запашний перець горошком і коріандр (бубочки). Все остудити. Оселедець нарізати середніми шматочками, укласти в миску, залити охолодженим маринадом. Закрити тарілкою, зверху поставити як прес банку з водою і на 1 добу залишити в прохолодному місці.

Як засолити оселедець: рецепт 5

Для розсолу:

  • Кип’ячена вода – 1 л
  • Сіль – 5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2-3 шт
  • Запашний перець горошком – 1 ч.л.
  • Суха гірчиця – 1 ст.л.

 

Як готувати:

Непотрошеную рибу розкласти по 3-літрових банках і залити розсолом. Коли розсіл вже залитий в банку, покласти зверху 1 столову ложку сухої гірчиці.

Читайте також: Гострий маринований оселедець

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік