Як засолити оселедець: 5 простих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Читайте, як засолити оселедець в домашніх умовах
Зберегти в кулінарну книгу

Посолити оселедець в домашніх умовах нескладно, до того ж існує багато різних рецептів. Зверніть увагу, що рибу потрібно купувати з товстою спинкою (жирну). Якщо вона заморожена, то перед засоленням її слід повністю розморозити.

Як засолити оселедець: рецепт 1

Для маринаду:

  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л.
  • Перець чорний горошком
  • Лавровий лист або кілька.
  • Сіль – за смаком.

 

Як готувати:

Все закип’ятити, остудити і додати трохи оцту. Покласти оселедець, прикрити щільно кришкою і витримати при кімнатній температурі 4-5 годин, потім в холодильнику ще годин 5, а краще залишити на ніч.

Як засолити оселедець: рецепт 2

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Лавровий лист
  • Перець чорний горошком
  • Кардамон
  • Часник
  • Гвоздика – 1-2 квітки.

 

Як готувати:

Всі інгредієнти довести до кипіння і остудити. Залити оселедець так, щоб він весь був покритий маринадом. Ємність відразу поставити в холодильник (взимку – можна на балкон). Через дві доби оселедець готовий.

Як засолити оселедець: рецепт 3

Для розсолу:

  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л (приблизно на 2-3 оселедця).

 

Як готувати:

Всі інгредієнти довести до кипіння і остудити. У остиглий розсіл покласти рибу на 1 добу.

Цим способом можна солити не тільки оселедець, але і скумбрію.

Як засолити оселедець: рецепт 4

Для розсолу:

  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Кип’ячена вода – 0,5 л
  • Лавровий лист
  • Запашний перець горошком
  • Коріандр

 

Як готувати:

Сіль і цукор розчинити в гарячій кип’яченій воді, додати лавровий лист, запашний перець горошком і коріандр (бубочки). Все остудити. Оселедець нарізати середніми шматочками, укласти в миску, залити охолодженим маринадом. Закрити тарілкою, зверху поставити як прес банку з водою і на 1 добу залишити в прохолодному місці.

Як засолити оселедець: рецепт 5

Для розсолу:

  • Кип’ячена вода – 1 л
  • Сіль – 5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2-3 шт
  • Запашний перець горошком – 1 ч.л.
  • Суха гірчиця – 1 ст.л.

 

Як готувати:

Непотрошеную рибу розкласти по 3-літрових банках і залити розсолом. Коли розсіл вже залитий в банку, покласти зверху 1 столову ложку сухої гірчиці.

Читайте також: Гострий маринований оселедець

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як правильно приготувати суп з горохом
Як зварити смачний суп з фрикадельками: 8 секретів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти