Човники з баклажанів з фаршем
Складові:
- Баклажани 8 шт
- Свинячий фарш 500 г
- Булка 100 г
- Ріпчасту цибулю 1 шт
- Яйце 1 шт
Як приготувати човники з баклажанів
Баклажани очищаємо і розрізаємо вздовж на дві половинки. Виймаємо м’якоть, залишивши стінки завтовшки 1 см. М’якоть подрібнюємо та змішуємо з меленим м’ясом, розмоченою в молоці булкою і яйцем. Рецепт повністю ви можете дізнатися за посиланням.
Чіпси з баклажанів
- Баклажани нарізаємо тонкими скибочками (товщина 5-8 мм), викладаємо на пергаментний папір і посипаємо сіллю. Залишаємо на 60 хвилин
- Промокаємо баклажани паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. У мисці змішуємо рослинне масло, перець, роздавлений часник. Поливаємо невеликою кількістю цієї суміші баклажанні скибочки й акуратно перемішуємо, щоб масло покрило їх з усіх боків.
Продовження рецепта читайте тут.
Човники з баклажанів з часниковим соусом
Складові:
- баклажан
- трави
- сметана
- часник
Як приготувати човники з баклажанів
Баклажани розрізаємо навпіл уздовж разом з хвостиками – вони потрібні для краси. Робимо надрізи в м’якоті по діагоналі так, щоб баклажан просочився маслом і соусом. Продовження рецепта читайте тут.
М’ясна запіканка з баклажанами
Складові:
- Баклажани 3 шт
- М’ясний фарш 400 г
- Ріпчасту цибулю 5 шт
- Морква 2 шт
- Помідори 2 шт
Як приготувати запіканку з баклажанами
Баклажани миємо й ріжемо на кружечки товщиною 5 мм. Викладаємо в каструльку, злегка солимо і залишаємо на 15 хвилин, щоб баклажани пустили сік. Потім промиваємо їх і зливаємо воду. Продовження рецепта читайте тут.
Рулетики з баклажанів з сирною начинкою
Складові:
- Баклажан – 1 шт .;
- Вершковий сир – 200 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Зелена цибуля – за смаком;
- Кріп – за смаком;
- Помідор – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Вершки – за смаком
Як приготувати рулетики з баклажанів – тут.