Сезон ожини: готуємо варення, морс, десерт і соус

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Розповідаємо, що можна приготувати з ожини цього літа
Зберегти в кулінарну книгу

Варення з ожини – рецепт

  1. Ягоди (1 кг) перебираємо, промиваємо, занурюючи друшляк з ягодами в таз або велику каструлю з водою.

    Під напором проточної води ягоди помнуться, а частина соку змиється разом з водою

  2. Промиті ягоди викладаємо в емальований або мідний посуд.
  3. Зверху на ягоди насипаємо цукор (800 г).

    Якщо ожина ще не перезріла, додайте пару столових ложок води, щоб вона не пригоріла

  4. Ставимо каструлю з ягодами на сильний вогонь і не перемішуємо до тих пір, поки варення почне закипати з країв.
  5. Коли воно почне кипіти повністю, зменшуємо вогонь до мінімуму.
  6. Перемішуємо, поки варення не загусне – це трапиться через 3-4 години.

ГОТУЄМО З НАМИ
Абрикосове варення без цукру: ТОП-3 рецепти

Ожинний морс

  1. Воду для морсу доводимо до кипіння і засипаємо цукровий пісок з розрахунку 2 столові ложки на 1 літр води.
  2. Як тільки він розчиниться, ставимо на каструлю друшляк або сито, так щоб вода потрапляла всередину.
  3. У друшляк засипаємо ягоди, щоб вони прогрілися і дали сік.

    Для швидкого приготування їх можна перемішувати дерев’яною ложкою. Ожина в окропі швидко виділяє сік, але можна і трохи причавити ягоди при помішуванні

  4. Після того, як ожина потрапить в каструлю, морс проціджуємо. Якщо ж ви спочатку використовували сито, можна цього не робити.

Йогурт з ожини

Складові:

  • 0,5 літра кефіру;
  • 7,5 гр.ванільного цукру;
  • 2 банана;
  • 0,5 склянки ожини;
  • щіпка меленої кориці;
  • гілочка меліси

Банани ріжемо на шматочки і викладаємо в блендер. Додаємо інші інгредієнти і збиваємо на першій швидкості, поки маса не стане однорідною. Далі йогурт збиваємо до бажаної консистенції.

Соус з ожини до м’яса

Складові:

  • стакан ожини;
  • півсклянки червоного сухого вина;
  • пара зубчиків часнику;
  • чайна ложка меду;
  • щіпка солі або столова ложка соєвого соусу (на вибір);
  • суміш перців на кінчику ножа;
  • кілька насіння зіри;
  • столовий оцет за смаком.

ГОТУЄМО З НАМИ
Соус із червоних порічок

  1. Ягоди миємо й викладаємо в сотейник. Наливаємо вино і кип’ятимо 3 хвилини.
  2. Проціджуємо суміш, додаємо спеції, крім часнику і меду.
  3. Варимо соус на повільному вогні 15-20 хвилин до загустіння.
  4. За 1-2 хвилини до вимкнення додаємо часник і мед.

    Якщо замінити червоне вино білим сухим і додати суміш пряних трав для приготування риби, соус підійде до риби і морепродуктів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як правильно запікати рибу в духовці: 3 рецепта
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як зварити щавель?
Як зробити сироп для бісквіта?
Літо в банці: поради та рецепти консервації огірків
Швидкі страви з лаваша
Що приготувати дитині на сніданок?
Як приготувати сироп для кави вдома?
Чому салат Цезар?
Як роблять шарлотку в різних країнах?
День народження на пікніку: смачне та просте меню
Що потрібно для солянки: інгредієнти для м’ясних, рибних і овочевих варіантів
Як приготувати сметанний крем для торта?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму