Сезон ожини: готуємо варення, морс, десерт і соус

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Розповідаємо, що можна приготувати з ожини цього літа
Зберегти в кулінарну книгу

Варення з ожини – рецепт

  1. Ягоди (1 кг) перебираємо, промиваємо, занурюючи друшляк з ягодами в таз або велику каструлю з водою.

    Під напором проточної води ягоди помнуться, а частина соку змиється разом з водою

  2. Промиті ягоди викладаємо в емальований або мідний посуд.
  3. Зверху на ягоди насипаємо цукор (800 г).

    Якщо ожина ще не перезріла, додайте пару столових ложок води, щоб вона не пригоріла

  4. Ставимо каструлю з ягодами на сильний вогонь і не перемішуємо до тих пір, поки варення почне закипати з країв.
  5. Коли воно почне кипіти повністю, зменшуємо вогонь до мінімуму.
  6. Перемішуємо, поки варення не загусне – це трапиться через 3-4 години.

ГОТУЄМО З НАМИ
Абрикосове варення без цукру: ТОП-3 рецепти

Ожинний морс

  1. Воду для морсу доводимо до кипіння і засипаємо цукровий пісок з розрахунку 2 столові ложки на 1 літр води.
  2. Як тільки він розчиниться, ставимо на каструлю друшляк або сито, так щоб вода потрапляла всередину.
  3. У друшляк засипаємо ягоди, щоб вони прогрілися і дали сік.

    Для швидкого приготування їх можна перемішувати дерев’яною ложкою. Ожина в окропі швидко виділяє сік, але можна і трохи причавити ягоди при помішуванні

  4. Після того, як ожина потрапить в каструлю, морс проціджуємо. Якщо ж ви спочатку використовували сито, можна цього не робити.

Йогурт з ожини

Складові:

  • 0,5 літра кефіру;
  • 7,5 гр.ванільного цукру;
  • 2 банана;
  • 0,5 склянки ожини;
  • щіпка меленої кориці;
  • гілочка меліси

Банани ріжемо на шматочки і викладаємо в блендер. Додаємо інші інгредієнти і збиваємо на першій швидкості, поки маса не стане однорідною. Далі йогурт збиваємо до бажаної консистенції.

Соус з ожини до м’яса

Складові:

  • стакан ожини;
  • півсклянки червоного сухого вина;
  • пара зубчиків часнику;
  • чайна ложка меду;
  • щіпка солі або столова ложка соєвого соусу (на вибір);
  • суміш перців на кінчику ножа;
  • кілька насіння зіри;
  • столовий оцет за смаком.

ГОТУЄМО З НАМИ
Соус із червоних порічок

  1. Ягоди миємо й викладаємо в сотейник. Наливаємо вино і кип’ятимо 3 хвилини.
  2. Проціджуємо суміш, додаємо спеції, крім часнику і меду.
  3. Варимо соус на повільному вогні 15-20 хвилин до загустіння.
  4. За 1-2 хвилини до вимкнення додаємо часник і мед.

    Якщо замінити червоне вино білим сухим і додати суміш пряних трав для приготування риби, соус підійде до риби і морепродуктів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Домашній медовик: 5 простих рецептів
Кращі рецепти домашнього натурального оцту
Оладки від бабусі: 5 простих рецептів
Готуй як шеф: 5 простих рецептів неймовірних м’ясних стейків
5 простих способів приготування яйця-пашот
Страви із картоплі: 5 особливих рецептів
Алкоголь з сезонних фруктів: рецепти домашнього вина та сидру
5 простих і дуже смачних страв з яйцями
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Домашні десерти до ранкового чаю
Каша всьому голова: 5 рецептів смачної каші
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах
5 кращих соусів Італії
5 кращих рецептів фастфуду в домашніх умовах

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)