Сезон ожини: готуємо варення, морс, десерт і соус

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Розповідаємо, що можна приготувати з ожини цього літа
Зберегти в кулінарну книгу

Варення з ожини – рецепт

  1. Ягоди (1 кг) перебираємо, промиваємо, занурюючи друшляк з ягодами в таз або велику каструлю з водою.

    Під напором проточної води ягоди помнуться, а частина соку змиється разом з водою

  2. Промиті ягоди викладаємо в емальований або мідний посуд.
  3. Зверху на ягоди насипаємо цукор (800 г).

    Якщо ожина ще не перезріла, додайте пару столових ложок води, щоб вона не пригоріла

  4. Ставимо каструлю з ягодами на сильний вогонь і не перемішуємо до тих пір, поки варення почне закипати з країв.
  5. Коли воно почне кипіти повністю, зменшуємо вогонь до мінімуму.
  6. Перемішуємо, поки варення не загусне – це трапиться через 3-4 години.

ГОТУЄМО З НАМИ
Абрикосове варення без цукру: ТОП-3 рецепти

Ожинний морс

  1. Воду для морсу доводимо до кипіння і засипаємо цукровий пісок з розрахунку 2 столові ложки на 1 літр води.
  2. Як тільки він розчиниться, ставимо на каструлю друшляк або сито, так щоб вода потрапляла всередину.
  3. У друшляк засипаємо ягоди, щоб вони прогрілися і дали сік.

    Для швидкого приготування їх можна перемішувати дерев’яною ложкою. Ожина в окропі швидко виділяє сік, але можна і трохи причавити ягоди при помішуванні

  4. Після того, як ожина потрапить в каструлю, морс проціджуємо. Якщо ж ви спочатку використовували сито, можна цього не робити.

Йогурт з ожини

Складові:

  • 0,5 літра кефіру;
  • 7,5 гр.ванільного цукру;
  • 2 банана;
  • 0,5 склянки ожини;
  • щіпка меленої кориці;
  • гілочка меліси

Банани ріжемо на шматочки і викладаємо в блендер. Додаємо інші інгредієнти і збиваємо на першій швидкості, поки маса не стане однорідною. Далі йогурт збиваємо до бажаної консистенції.

Соус з ожини до м’яса

Складові:

  • стакан ожини;
  • півсклянки червоного сухого вина;
  • пара зубчиків часнику;
  • чайна ложка меду;
  • щіпка солі або столова ложка соєвого соусу (на вибір);
  • суміш перців на кінчику ножа;
  • кілька насіння зіри;
  • столовий оцет за смаком.

ГОТУЄМО З НАМИ
Соус із червоних порічок

  1. Ягоди миємо й викладаємо в сотейник. Наливаємо вино і кип’ятимо 3 хвилини.
  2. Проціджуємо суміш, додаємо спеції, крім часнику і меду.
  3. Варимо соус на повільному вогні 15-20 хвилин до загустіння.
  4. За 1-2 хвилини до вимкнення додаємо часник і мед.

    Якщо замінити червоне вино білим сухим і додати суміш пряних трав для приготування риби, соус підійде до риби і морепродуктів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Швидке тісто для пиріжків
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
Як приготувати тісто філо
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо
Краща їжа до білого та червоного вина
Екзотичні вихідні: рецепти тайської кухні
Фарширована курка: 5 кращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо