Перебираємо гриби
- Перебирайте гриби в той же день, як їх зібрали.
- Бруд від грибів відмокне самостійно, якщо залишити грибочки в ємності з холодною водою на 15 хвилин. Такий спосіб не підійде лише в тому випадку, якщо свої гриби ви плануєте засушити.
- Після того як гриби відмокнуть, їх потрібно помити, попутно скорочуючи ніжку, сортуючи за видами і складаючи з окремі ємності.
- Замочіть гриби в холодній солоній воді на хв 20 – так всі черв’яки, яких ви могли не помітити оком, спливуть на поверхню. Акуратно злийте цю воду і ще раз ретельно промийте гриби. Слід зазначити, що лисички не вимагають такої процедури, так як комахи їх не вражають.
Якщо ваш організм погано перетравлює гриби, залиште тільки капелюшки – вони краще сприймаються шлунком.
Варимо гриби
Як перевірити чи немає в каструлі неїстівних грибів? Помістіть в каструлю з грибами очищену ріпчасту цибулину. Якщо шкірка почне синіти, значить, отруйний гриб в каструлі присутній.
Гриби спочатку потрібно довести до кипіння, злити воду, налити нову і варити певний час.
Кожному виду грибів потрібно свій час приготування:
- Опеньки варимо 45-50 хв. Доводимо до кипіння, зливаємо воду, наливаємо нову і варимо 45-50 хв.
- Маслюки варимо протягом 30 хвилин. Воду, в якій вони варяться, слід трохи посолити.
- Білі гриби варимо не менше 40 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворюється на поверхні.
- Лисички варимо 25 хвилин у підсоленій воді, видаляючи зверху небажану піну. Варити підосичники потрібно приблизно такий же час, правда, важливо не забути зняти плівку з капелюшків.
- Грузді і вовнянки варимо протягом 20 хвилин. Грузді потрібно попередньо замочити в солоній воді на 2 години. Боровики варимо не менш години, а сироїжки – 30-40 хвилин.
- Каструлю для варіння г польського гриба краще взяти простору, так як вони сильно піняться. Найкраще гриби варити порціями, опускаючи їх в киплячу воду. Варити польський гриб потрібно 15-20 хвилин
Лисички, смажені в сметані
Складові:
- Лисички – 400 г;
- Цибуля – 1 шт .;
- Сметана – 150 мл;
- Вершкове масло, сіль – за смаком
Як приготувати лисички в сметані
- Очищаємо, миэмо лисички, великі гриби ріжемо на частини, маленькі залишаємо як є.
- Відварюємо лисички в підсоленій воді 10 хвилин після початку кипіння.
- Нарізаємо дрібно цибулю.
- Обсмажуємо на середньому вогні цибулю до прозорості. Цибуля не повинна стати золотистою
- Додаємо лисички і обсмажуємо все 10 хвилин.
Продовження рецепта тут.
Соус із білих грибів
Складові:
- Вершкове масло 30 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Білі гриби, відварені 200 г
Як приготувати соус з білих грибів
Білі гриби обсмажуємо на суміші олії та вершкового масла з рубаною цибулею. Частину вершків розводимо з борошном, додаємо до грибів і, в разі потреби, доливаємо ще вершки. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Суп зі свіжих грибів
Складові:
- Гриби 500 г
- Морква 2 шт
- Корінь петрушки 1 шт
- Картопля 2 шт
Як приготувати грибний суп
Гриби чистимо і нарізаємо шматочками. Заливаємо їх холодною водою, доводимо до кипіння, зливаємо і промиваємо. Знову заливаємо гриби 2-ма літрами води і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, додаємо вимиті, очищені і нарізані овочі. Продовження рецепта читайте за посиланням.