Лаваш з помідорами та куркою
Інгредієнти:
- лаваш – 3 шт .;
- болгарський перець – 1 шт .;
- ріпчаста цибуля – 1 шт .;
- помідори – 2 шт .;
- курка (філе) – 300-400 г;
- листя салату – за смаком;
- оливкова олія – за смаком;
- сіль, спеції – за смаком.
Спосіб приготування
Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізану курку й обсмажуємо до готовності. За 10 хвилин до кінця смаження додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, а в кінці смаження — сіль і спеції. Викладаємо курку на лист лаваша (залишивши 2-3 см від краю), зверху накриваємо іншим лавашем і викладаємо на нього салатні листя. На салатні листя кладемо кільця помідорів і злегка поливаємо їх оливковою олією. Накриваємо помідори останнім лавашем, злегка змащеним олією і загортаємо отримані шари лаваша у вигляді щільної трубочки.
Вівсяна піца
Інгредієнти:
Для основи:
- вівсяні пластівці – 80 г;
- яйце – 1 шт .;
- кефір – 130-150 мл;
- сіль, перець – за смаком;
- олія – для смаження (можна без олії, якщо у вас антипригарна пательня);
Для начинки:
- томатний соус – 50 г;
- твердий сир – 70 г;
- зелень – за смаком;
- помідор – 1 шт.
Спосіб приготування
З’єднуємо всі інгредієнти для основи, добре перемішуємо. Виливаємо тісто на гарячу та попередньо змащену невеликою кількістю олії або жиру пательню і смажимо млинець близько 5 хвилин під кришкою, поки тісто «не схопиться». Змащуємо тісто томатним соусом. Накладаємо на нього тонко порізані скибочки помідора, потім посипаємо порізаною зеленню і тертим сиром. Накриваємо піцу кришкою і смажимо близько 5 хвилин, поки не розплавиться сир. Залишаємо страву на 5 хвилин, щоб сир застиг і схопився, потім перекладаємо готову піцу на тарілку, ріжемо на шматочки та подаємо до столу.