Тісто для домашньої італійської пасти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Майстер-клас з приготування італійської домашньої пасти
Зберегти в кулінарну книгу

Чому італійська паста вважається кращою в світі?

Італійці – майстри в приготуванні пасти. Напевно, стільки видів пасти, скільки існує в Італії, немає більше ні у одного народу. У різних регіонах Італії для приготування пасти використовують борошно різних сортів: в Південній Італії – в Сицилії та Сардинії – з пшениці твердих сортів, а в північній Італії, навпаки, паста робиться з борошна м’яких сортів пшениці.

В Італії борошно з м’яких сортів пшениці ділиться за типами, які відповідають зольності борошна. Зольність борошна показує наявність містяться в ній мінеральних солей.

Типи борошна з м’яких сортів: борошно типу 00, борошно типу 0, борошно типу 1, борошно типу 2, борошно грубого помелу.

Для приготування борошна грубого помелу використовують все зерно цілком, а для приготування борошна типу 00 тільки внутрішню частину зерна.

Як приготувати тісто для пасти вдома

Продукти для приготування пасти:

  • Борошно farina di grano tenere (з м’яких сортів пшениці) типу 00 – 1000 г
  • Оливкова олія – 10 г
  • Яйця – 500 г

Для приготування пасти беріть тільки італійське борошно

1. В просіяне борошно додаємо яйця

2. Добре перемішуємо руками та вливаємо оливкому олію

3. Добре вимішуємо тісто: воно повинно бути туге й еластичне

4. Присипаємо тісто борошном, загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити протягом 30 хвилин

Готове тісто потрібно добре розкачати і порізати на смужки вручну або скористатися машинкою для пасти. Готову пасту можна скласти в пакет і зберігати в морозильній камері пару місяців.

ГОТУЄМО З НАМИ
Паста Болоньєзе з болгарським перцем

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей
Як варити перлову кашу
Масляний крем для торта: 5 рецептів
Піта для шаурми
Пишний бісквіт — простий рецепт
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Швидке тісто для пиріжків
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Як приготувати тісто філо
Млинці із пшона та гречаного борошна
Вірменський лаваш: як приготувати в домашніх умовах
Млинці на мінеральній воді від Єлизавети Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю