Тісто для домашньої італійської пасти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Майстер-клас з приготування італійської домашньої пасти
Зберегти в кулінарну книгу

Чому італійська паста вважається кращою в світі?

Італійці – майстри в приготуванні пасти. Напевно, стільки видів пасти, скільки існує в Італії, немає більше ні у одного народу. У різних регіонах Італії для приготування пасти використовують борошно різних сортів: в Південній Італії – в Сицилії та Сардинії – з пшениці твердих сортів, а в північній Італії, навпаки, паста робиться з борошна м’яких сортів пшениці.

В Італії борошно з м’яких сортів пшениці ділиться за типами, які відповідають зольності борошна. Зольність борошна показує наявність містяться в ній мінеральних солей.

Типи борошна з м’яких сортів: борошно типу 00, борошно типу 0, борошно типу 1, борошно типу 2, борошно грубого помелу.

Для приготування борошна грубого помелу використовують все зерно цілком, а для приготування борошна типу 00 тільки внутрішню частину зерна.

Як приготувати тісто для пасти вдома

Продукти для приготування пасти:

  • Борошно farina di grano tenere (з м’яких сортів пшениці) типу 00 – 1000 г
  • Оливкова олія – 10 г
  • Яйця – 500 г

Для приготування пасти беріть тільки італійське борошно

1. В просіяне борошно додаємо яйця

2. Добре перемішуємо руками та вливаємо оливкому олію

3. Добре вимішуємо тісто: воно повинно бути туге й еластичне

4. Присипаємо тісто борошном, загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити протягом 30 хвилин

Готове тісто потрібно добре розкачати і порізати на смужки вручну або скористатися машинкою для пасти. Готову пасту можна скласти в пакет і зберігати в морозильній камері пару місяців.

ГОТУЄМО З НАМИ
Паста Болоньєзе з болгарським перцем

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Тісто для млинців на молоці
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік