Тісто для домашньої італійської пасти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Майстер-клас з приготування італійської домашньої пасти
Зберегти в кулінарну книгу

Чому італійська паста вважається кращою в світі?

Італійці – майстри в приготуванні пасти. Напевно, стільки видів пасти, скільки існує в Італії, немає більше ні у одного народу. У різних регіонах Італії для приготування пасти використовують борошно різних сортів: в Південній Італії – в Сицилії та Сардинії – з пшениці твердих сортів, а в північній Італії, навпаки, паста робиться з борошна м’яких сортів пшениці.

В Італії борошно з м’яких сортів пшениці ділиться за типами, які відповідають зольності борошна. Зольність борошна показує наявність містяться в ній мінеральних солей.

Типи борошна з м’яких сортів: борошно типу 00, борошно типу 0, борошно типу 1, борошно типу 2, борошно грубого помелу.

Для приготування борошна грубого помелу використовують все зерно цілком, а для приготування борошна типу 00 тільки внутрішню частину зерна.

Як приготувати тісто для пасти вдома

Продукти для приготування пасти:

  • Борошно farina di grano tenere (з м’яких сортів пшениці) типу 00 – 1000 г
  • Оливкова олія – 10 г
  • Яйця – 500 г

Для приготування пасти беріть тільки італійське борошно

1. В просіяне борошно додаємо яйця

2. Добре перемішуємо руками та вливаємо оливкому олію

3. Добре вимішуємо тісто: воно повинно бути туге й еластичне

4. Присипаємо тісто борошном, загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити протягом 30 хвилин

Готове тісто потрібно добре розкачати і порізати на смужки вручну або скористатися машинкою для пасти. Готову пасту можна скласти в пакет і зберігати в морозильній камері пару місяців.

ГОТУЄМО З НАМИ
Паста Болоньєзе з болгарським перцем

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Крем для торта зі згущеного молока
Яйце-пашот (фоторецепт)
Як приготувати твердий сир в домашніх умовах
Як правильно приготувати заморожених равликів?
Оладки від бабусі: 5 простих рецептів
5 простих способів приготування яйця-пашот
Алкоголь з сезонних фруктів: рецепти домашнього вина та сидру
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах
Як розморозити, почистити і посмажити рибу?
Як довго потрібно заварювати крем для торта Наполеон
Як зробити домашнє вино?
Риба фугу: небезпечне задоволення
Як стерилізувати банки: 6 найкращих способів
Як засушити базилік
Як зробити фрикадельки з яловичого фаршу для супу?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею