Паста з соусом песто від Ектора Хіменеса-Браво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиВегетаріанствоІталійська кухня
Паста з соусом песто — це гідна заміна звичним болоньєзе і карбонара. Базиліковий соус песто має дуже ніжний і свіжий смак, тому ідеальний в спеку
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Паста400 г
Базилік3 склянки
Кедрові горіхи100 г
Пармезан300 г
Оливкова олія1 склянка
Часник2 зубчик
Лимонний сік за смаком
Чорний мелений перець1 ч.л.
Сіль1 ч.л.
Болгарський перець1 шт
Цедра лимону за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати соус песто

У ступку або в блендер насипаємо подрібнений базилік і додаємо оливкова олія, при цьому постійно розтираючи суміш. Потроху в суміш додаємо кедрові горішки, сир і часник. Збиваємо соус до однорідної консистенції

Щоб додати соусу кислинку, можна додати в нього приблизно 1-2 ст. л. лимонного соку

ГОТУЄМО З НАМИ
Соус песто

Як приготувати пасту

У киплячу воду додаємо трохи оливкової олії, дрібку солі й опускаємо пасту, яку варимо «аль денте» – паста на смак повинна здаватися трохи всирою. Помішуємо.

Потім через сито зливаємо воду, а в пасту додаємо трохи оливкової олії. Перемішуємо.

Розігріваємо сковороду і викладаємо в неї пасту. Додаємо соус песто, за смаком солимо і перчимо, потім все швидко перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню і викладаємо пасту на тарілку. Окремо для оздоблення нарізаємо трохи червоного болгарського перцю, а також фігурно зрізаємо або натираємо шкірку лимона. Залишки песто потрібно зберігати в холодильнику.

Готову пасту прикрашаємо кедровими горішками, болгарським перцем, цедрою лимона, пармезаном і листочками базиліку.

Соус песто – це основа не тільки для пасти, а й для курки або риби, для овочевих страв, різотто або намазки для хліба

Читайте також, як приготувати справжню пасту карбонара.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік