Паста з соусом песто від Ектора Хіменеса-Браво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиВегетаріанствоІталійська кухня
Паста з соусом песто — це гідна заміна звичним болоньєзе і карбонара. Базиліковий соус песто має дуже ніжний і свіжий смак, тому ідеальний в спеку
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Паста400 г
Базилік3 склянки
Кедрові горіхи100 г
Пармезан300 г
Оливкова олія1 склянка
Часник2 зубчик
Лимонний сік за смаком
Чорний мелений перець1 ч.л.
Сіль1 ч.л.
Болгарський перець1 шт
Цедра лимону за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати соус песто

У ступку або в блендер насипаємо подрібнений базилік і додаємо оливкова олія, при цьому постійно розтираючи суміш. Потроху в суміш додаємо кедрові горішки, сир і часник. Збиваємо соус до однорідної консистенції

Щоб додати соусу кислинку, можна додати в нього приблизно 1-2 ст. л. лимонного соку

ГОТУЄМО З НАМИ
Соус песто

Як приготувати пасту

У киплячу воду додаємо трохи оливкової олії, дрібку солі й опускаємо пасту, яку варимо «аль денте» – паста на смак повинна здаватися трохи всирою. Помішуємо.

Потім через сито зливаємо воду, а в пасту додаємо трохи оливкової олії. Перемішуємо.

Розігріваємо сковороду і викладаємо в неї пасту. Додаємо соус песто, за смаком солимо і перчимо, потім все швидко перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню і викладаємо пасту на тарілку. Окремо для оздоблення нарізаємо трохи червоного болгарського перцю, а також фігурно зрізаємо або натираємо шкірку лимона. Залишки песто потрібно зберігати в холодильнику.

Готову пасту прикрашаємо кедровими горішками, болгарським перцем, цедрою лимона, пармезаном і листочками базиліку.

Соус песто – це основа не тільки для пасти, а й для курки або риби, для овочевих страв, різотто або намазки для хліба

Читайте також, як приготувати справжню пасту карбонара.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Плов з м’ясом: рецепт приготування
Паста Карбонара без вершків
Борщ без буряка
Пастуший пиріг
Куряча печінка з айвою і шавлією
Польова каша: як приготувати куліш
Котлети із топінамбура
Топінамбур у фритюрі
Брюссельска капуста по-італійськи
Англійське рагу із гарбуза
Печеня із топінамбура (відеорецепт, Все буде добре)
Гречка з грибами та свининою у мультиварці
Фестиваль чебуреків: 3 простих та швидких рецепти
Брюссельська капуста зі свинячим стейком
Макарони з соусом Болоньєзе в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею