Щедра кутя з молоком
Складові
- Пшениця – 400 г;
- Молоко – 750 г;
- Мед – 50 г;
- Мак – 50 г;
- Сухофрукти – 200 г
Спосіб приготування
Зерна пшениці замочуємо в холодній воді на 3-4 години. Після того, як зерно повністю вбере воду, заливаємо його молоком і варимо до готовності. У готову кашу додаємо мед, мак і улюблені сухофрукти. Така каша виходить дуже м’якою і ніжною за рахунок варіння на молоці.
Щедра кутя з кагором
Складові
- Рис – 200 г;
- Мед – 2 ст. л .;
- Ізюм – 0,3 склянки;
- Горіхи волоські – 0,3 склянки;
- Курага – 0,3 склянки;
- Кагор – 1 ст. л .;
- М’ята (листочки) – за смаком
Спосіб приготування
- Родзинки і курагу заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Потім воду зливаємо.
- Рис відварюємо, заправляємо медом і вином, додаємо порізану курагу, родзинки, подрібнені горіхи і все перемішуємо.
- Викладаємо на блюдо і прикрашаємо листочками м’яти.
Кутя з вершками
Складові:
- Перлова крупа – 200 г;
- Мак – 100 г;
- Горіхи волоські – 100 г;
- Родзинки – 100 г;
- Мед – 2 ст. л .;
- Курага – 100 г;
- Вершки – 70 г
- Перловку заливаємо водою в співвідношенні 1: 2. Коли каша вже буде готова, вливаємо в неї вершки і проварюємо ще 2 хвилини, поки зерно не вбере їх. Варимо її на середньому вогні близько години. Мак заливаємо окропом, а потім розминаємо в ступці. Подрібнюємо волоські горіхи і курагу.
- Після цього змішуємо всі інгредієнти, додаємо мед.