Бланкет — рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиФранцузька кухня
Що таке бланкет? Це французьке м'ясне рагу. Готується воно із м'яса індички, курки або ніжних шматочків телятини методом тушкування у бульйоні з додаванням вершків або білого соусу
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Телятина800 г
Печериці200 г
Цибуля ріпчаста1 шт.
Цибулинки маленькі7-8 шт.
Морква2 шт.
Цибуля-порей1 шт.
Часник2 зубчики
Лимонний сік2 ст. л.
Борошно2 ст. л.
Сметана3 ст. л.
Вершкове масло35 г
Гвоздика5 шт.
Лавровий лист2 шт.
Цукор1 ч. л.
Яєчний жовток1 шт.
Додати в список покупок

Як приготувати бланкет

  1. Телятину нарізаємо на невеликі шматочки й обсмажуємо на вершковому маслі. Підливаємо трохи води і, коли з’явиться піна, цю воду зливаємо.
  2. У каструлю з м’ясом додаємо цибулю-порей, у головку ріпчастої цибулі встромляємо гвоздику, моркву, часник, лавровий лист. Можна додати чебрець, базилік і розмарин, які краще зав’язати в марлечку. Солимо, перчимо. Заливаємо водою, щоб вона тільки покривала м’ясо й овочі, і тушкуємо протягом 1,5 години.
  3. Маленькі цибулинки обсмажуємо на вершковому маслі з цукром і дрібкою солі. Коли вони підрум’яняться, додаємо півсклянки води та тушкуємо 15 хвилин.

    Якщо у вас таких цибулинок не знайдеться, не пропускайте цей етап! Замініть їх ріпчастою цибулею солодкого сорту, яку просто наріжте. Карамелізована цибуля надає страві пікантного смаку

  4. Печериці обсмажуємо на вершковому маслі з лимонним соком.
  5. За 10 хвилин до кінця тушкування м’яса прибираємо цибулю-порей, цибулю, ароматичні трави та моркву.
  6. Готуємо соус. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, постійно помішуючи. Потім додаємо бульйон із м’яса (приблизно 0, 5 л), продовжуючи помішувати. Додаємо сметану, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
  7. Додаємо соус до м’яса.
  8. Додаємо печериці та карамелізовану цибулю.
  9. Перед самою подачею додаємо яєчний жовток. Розмішуємо та подаємо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Жульєн з куркою і грибами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Вечеря на День матері
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками