Як приготувати бланкет
- Телятину нарізаємо на невеликі шматочки й обсмажуємо на вершковому маслі. Підливаємо трохи води і, коли з’явиться піна, цю воду зливаємо.
- У каструлю з м’ясом додаємо цибулю-порей, у головку ріпчастої цибулі встромляємо гвоздику, моркву, часник, лавровий лист. Можна додати чебрець, базилік і розмарин, які краще зав’язати в марлечку. Солимо, перчимо. Заливаємо водою, щоб вона тільки покривала м’ясо й овочі, і тушкуємо протягом 1,5 години.
- Маленькі цибулинки обсмажуємо на вершковому маслі з цукром і дрібкою солі. Коли вони підрум’яняться, додаємо півсклянки води та тушкуємо 15 хвилин.
Якщо у вас таких цибулинок не знайдеться, не пропускайте цей етап! Замініть їх ріпчастою цибулею солодкого сорту, яку просто наріжте. Карамелізована цибуля надає страві пікантного смаку
- Печериці обсмажуємо на вершковому маслі з лимонним соком.
- За 10 хвилин до кінця тушкування м’яса прибираємо цибулю-порей, цибулю, ароматичні трави та моркву.
- Готуємо соус. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, постійно помішуючи. Потім додаємо бульйон із м’яса (приблизно 0, 5 л), продовжуючи помішувати. Додаємо сметану, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
- Додаємо соус до м’яса.
- Додаємо печериці та карамелізовану цибулю.
- Перед самою подачею додаємо яєчний жовток. Розмішуємо та подаємо.