Бестселер французької кухні: 15 найкращих рецептів рагу


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


простий рецепт

Рагу — ситна та улюблена багатьма страва. Вона нехитра, проста, але надзвичайно смачна!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

ГОТУЄМО З НАМИ
Пюре із кабачків для дитини

Як часто водиться в кулінарії, авторські права на рагу «оформили» французи. Саме вони і дали йому ім’я “ragout”, що перекладається, як “збуджувати апетит”. Правда, новаторство французів у справі винаходу рагу досить спірне: схожі страви є в кухнях багатьох народів. Наприклад, в Марокко досі готують суміш з м’яса, овочів і бобів, томлені в горщику на невеликому вогні (або на гарячому вугіллі).

До нас в країну рагу прийшло в 19 столітті разом з модою на все французьке. У радянські часи воно вдруге пережило сплеск інтересу після виходу на екрани фільму «Троє в човні, не рахуючи собаки», де рагу готував один з персонажів – Джорж, і вже грунтовно закріпило свої позиції. Якщо враховувати, що ще в «Книзі про смачну і здорову їжу” 1955 року подано всього 5 рецептів рагу, а сьогодні їх більше в десятки разів, можна впевнено сказати, що популярність рагу зростає з кожним роком.

Раніше рагу готували тільки з м’яса, яке дуже довго тушкували на маленькому вогні. Потім до м’яса стали додавати овочі, гриби і бобові. Коротенько технологія така: м’ясо та овочі нарізаються невеликими шматочками, окремо обсмажуються, а потім разом тушкуються до м’якості. Незважаючи на простоту приготування, багато кулінарів порушують технологію, розварюючи овочі до кашоподібного стану. Справжнє рагу цього не терпить! В ідеальному рагу всі продукти помітні: і за смаком, і по консистенції. Єдине, що їх пов’язує – соус, в якому вони тушкуються.

Правила ідеального рагу:

  1. Чим дрібніше нарізані овочі та м’ясо, тим менше часу їм знадобиться для приготування;
  2. Якщо ви готуєте рагу з одночасним додаванням усіх інгредієнтів, нарізайте овочі крупніше, а м’ясо – дрібніше;
  3. Якщо рагу томиться на маленькому вогні, йому буде потрібно більше часу на приготування;
  4. Не додавайте в рагу багато рідини – це не суп. Насичений смак рагу додасть додавання не води, а овочевого або м’ясного бульйону та невеликої кількості вина.

Овочеве рагу з тофу

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яловичий бульйон, знежирений – 2 стакан
  • Сік овочевий – 1.50 стакан
  • Тофу – 350 г
  • Ріпа, нарізана смужками – 1 стакан
  • Суцвіття цвітної капусти – 1 стакан
  • Цибуля – 0.50 шт
  • Солодкий перець – 0.50 шт
  • Морква – 1 шт
  • Порошок цибульний – 1 ч.л.
  • Порошок часниковий – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Насіння кунжуту – 2 ст.л
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У каструлі розігріваємо олію і викладаємо в неї суцвіття бланшированної цвітної капусти, рубану цибулю, нарізану смужками ріпу, подрібнений солодкий перець, нарізану смужками моркву і нарізаний кубиками тофу. Обсмажуємо пару хвилин і додаємо яловичий бульйон і овочевий сік
  2. Додаємо часниковий і цибульний порошок, сіль, перець, перемішуємо і тушкуємо до готовності овочів
  3. При подачі посипаємо рагу смаженим кунжутним насінням

Томатне рагу з телятини

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Печериці, подрібнені – 1 склянка
  • Телятина – 280 г
  • Оливкова олія – ​​2 ч.л.
  • Цибуля рубана – 1 склянка
  • Часник – 1 зубчик
  • Помідори консервовані, без соку – 2 стакан
  • Оцет винний – 2 ст.л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У глибокій пательні розігріваємо олію і обсмажуємо в ній дрібно нарізану цибулю, скибочки грибів і подрібнений часник протягом 5 хвилин.
  2. Додаємо смужки телятини, додаємо вогонь і обсмажуємо ще 5 хвилин.
  3. Додаємо помідори, вливаємо винний оцет, діжонську гірчицю, сіль і перець. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
  4. Готове рагу подаємо разом з диким рисом. За бажанням його можна прикрасити петрушкою.

Ірландське рагу

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цибуля ріпчаста – 350 г
  • Морква – 600 г
  • Картопля – 800 г
  • Бекон – 450 г
  • Свинячі сосиски – 450 г
  • Бульйон курячий – 1000 мл
  • Набір трав (розмарин, орегано, чебрець, естрагон, чабер) – за смаком
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю нарізаємо великими шматочками, моркву – кружальцями, цибулю – соломкою.
  2. Великими шматочками нарізаємо сосиски та бекон.
  3. Закладаємо всі інгредієнти в каструлю, доливаємо бульйон, додаємо ароматні трави та ставимо каструлю в розігріту до 180 ° С духовку на 1,2 години.

Рагу з гусака

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гусь – 1 кг
  • Вершкове масло – 40 г
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Вино – 1 стакан
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Ділимо тушку гусака на частини і обсмажуємо на олії з усіх боків разом з цибулиною, розрізаною на 4 частини.
  2. Коли все підрум’яниться, посипаємо борошном. Солимо, перчимо, скроплюємо коньяком і підпалюємо гусака.
  3. Додаємо вино, моркву і пучок зелені. Закриваємо каструлю і тушкуємо 20 хв.
  4. Солимо картоплю, розрізану навпіл, і через 20 хвилин після початку тушкування гусака поміщаємо її над м’ясом на решітку. Закриваємо знову каструлю і тушкуємо рагу ще 10 хвилин.
  5. Подаємо, посипавши рубаною петрушкою.

Рагу з овочів

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля – 200 г
  • Капуста цвітна – 140 г
  • Морква – 150 г
  • Горошок свіжий (молодий) – 120 г
  • Кабачки – 140 г
  • Цибуля ріпчаста – 180 г
  • Масло топлене – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Сметана – 130 г
  • Петрушка (корінь) – 50 г
  • Зелень кропу (подрібнена) – 2 ст.л.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю і кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиком.
  2. Капусту на кілька хвилин опускаємо в киплячу воду. Дістаємо, поділяємо на суцвіття і розрізаємо їх на кілька частин.
  3. Морквину і петрушку очищаємо і нарізаємо соломкою.
  4. Картоплю обсмажуємо в топленому маслі. Цибулю пасеруємо разом з морквою і петрушкою. Додаємо обсмажену картоплю і коріння в сотейник, вливаємо воду (вона не повинна повністю покривати овочі), сіль, перець і тушкуємо протягом 5-10 хвилин.
  5. Додаємо до овочів капусту, кабачки, горошок, сметану і тушкуємо рагу ще 15-20 хвилин.
  6. За хвилину до готовності додаємо в рагу лавровий лист, перець і роздавлений часник.
  7. Готове рагу поливаємо розтопленим вершковим маслом, посипаємо зеленню і подаємо.

Овочеве рагу по-молдавському

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цвітна капуста – 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Солодкий перець – 3 шт.
  • Зелений горошок – 0,5 склянки
  • Квасоля стручкова – 1 стакан
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л.
  • Кріп – 1 ст.л.
  • М’ята – 1 ст.л.
  • Петрушка – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зубчик
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очищені овочі нарізаємо великими кубиками або часточками, злегка обсмажуємо, а цвітну капусту, зелений горошок і стручкову квасолю відварюємо.
  2. Після цього овочі поміщаємо в сотейник, додаємо часточки помідорів (без шкірки), сіль, лавровий лист, чорний мелений перець, зелень м’яти і тушкуємо 15-20 хвилин під щільно закритою кришкою. За 2-3 хвилини до закінчення тушкування в рагу додаємо розтертий часник.
  3. Готове рагу посипаємо дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.

Рагу з яловичини

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яловичина – 800 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 800 г
  • Картопля – 1000 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розтоплюємо масло в пательні й обсмажуємо на ньому м’ясо. Додаємо розрізану на 4 частини цибулину.
  2. Обшпарюємо помідори окропом, відразу ж очищаємо від шкірки і розрізаємо на 8 частин.
  3. Посипаємо м’ясо борошном. Перемішуємо. Додаємо помідори, часник, зелень, лавровий лист, гвоздику, вершки, перець. Солимо. Закриваємо каструлю і тушкуємо рагу до 20 хвилин.
  4. Очищаємо і миємо картоплю, розрізаємо її на 4 частини і викладаємо на м’ясо зверху. Знову закриваємо каструлю і варимо рагу ще 10 хвилин.

Рагу по-мексиканськи з гарбузом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гарбуз – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Перець чилі (стручки) – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 150 г
  • Зелень петрушки (пучок) – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Бульйон овочевий – 300 мл
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Борошно – 0,5 стакан
  • Кукурудза (консервована) – 80 г
  • Зелений горошок – 80 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Приправа каррі – за смаком
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Фарш обсмажуємо на олії до готовності. Солимо і заправляємо його приправою карі.
  2. Очищаємо гарбуз, ріпчасту цибулю та нарізаємо їх невеликими кубиками. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому цибулю і гарбуз протягом 5 хвилин.
  3. Додаємо до них дрібно нарізаний перець чилі, часник, пропущений через часниковий прес, томатну пасту і бульйон. Доводимо до кипіння і варимо протягом 8 хвилин.
  4. Борошно розводимо в невеликій кількості холодної води і вводимо в бульйон з овочами. Туди ж додаємо кукурудзу, горошок, фарш і дрібно нарізану зелень петрушки. Підсолюємо і залишаємо на 5 хвилин.
  5. Перекладаємо рагу в глиняний горщик і ставимо в розігріту до 200 ° С духовку на 30 хвилин.
  6. Готове рагу викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню петрушки, кукурудзою і зеленим горошком.

Порада: для посилення мексиканського ефекту на стіл можна поставити декор з перчика чилі і декоративних гарбузів.

ГОТУЄМО З НАМИ
Молода картопля


Рагу з язика

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Язик – 500 г
  • Сало свиняче топлене – 3 ст.л.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Петрушка, корінь – 1 шт.
  • Картопля – 500 г
  • Соус “Мадера” – 200 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Зелень – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Язик ретельно шкребемо, промиваємо холодною водою, після чого вимочуємо в холодній воді протягом 4-5 годин і відварюємо до готовності при слабкому кипінні.
  2. Відварений язик очищаємо, нарізаємо кубиками і тушкуємо в червоному соусі з вином і з обсмаженими овочами до готовності овочів.
  3. Готове рагу подаємо до столу в глибокій тарілці, посипавши зеленню петрушки і кропу.

Рагу з овочів із сьомгою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Морква – 3 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сьомга – 150 г
  • Перець чорний (мелений) – за смаком
  • Хмелі-сунелі – за смаком
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці моркву. Помідор миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Лук очищаємо, миємо й дрібно нарізаємо.
  2. Сьомгу нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Всі інгредієнти з’єднуємо і викладаємо в пароварку (в чашу для рису). Готуємо рагу протягом 35-40 хвилин.
  4. Приправити блюдо можна за 5 хвилин до завершення приготування.

Рагу по-українськи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Курячий бульйон – 400 г
  • Куряче філе – 400 г
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Свіжа капуста – 200 г
  • Консервований зелений горошок – 200 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Свіжа зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. М’ясо нарізаємо кубиками і обсмажуємо. Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і також обсмажуємо.
  2. Розкладаємо інгредієнти порівну на чотири горщика: спочатку м’ясо, потім очищену і нарізану кубиками картоплю, після – нарізану капусту, цибулю, моркву, горошок, часник і зелень.
  3. Солимо до смаку, заливаємо бульйоном, накриваємо горщики кришечками і відправляємо в духовку на 30 хвилин.
  4. Перед подачею перемішуємо. Подаємо рагу з кетчупом.

Рагу з кролика

ІНГРЕДІЄНТИ

  • М’ясо кролика – 1 кг г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 30 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Петрушка – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Кролика обробляв на 6 шматків і злегка обсмажуємо на маслі в скороварці.
Наливаємо воду, щоб вона покривала м’ясо, додаємо зелень, петрушку, цибулю, чабер. Солимо, перчимо.
Розміщуємо на решітку зверху очищену картоплю. Закриваємо каструлю і варимо кролика 15 хвилин.
Готуємо соус: підсмажуємо на маслі (40 г) борошно (30 г), додаємо 500 мл бульйону, солимо, перчимо. Доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і змішуємо з жовтком, сметаною і соком лимона.
Подаємо кролика, полив соусом


М’ясне рагу з овочами по-бельгійськи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яловичина – 250 г
  • Баранина – 250 г
  • Свинина – 100 г
  • Курячий бульйон – 2 склянки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Бруква – 120 г
  • Цибуля ріпчаста – 10 г
  • Брюссельська капуста – 250 г
  • Картопля – 700 г
  • Морква – 120 г
  • Сметана – 0,75 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яловичину, баранину і свинину викладаємо в каструлю і заливаємо бульйоном. Додаємо 2 склянки води, лавровий лист і 1 столову ложку солі.
  2. Доводимо до кипіння, постійно знімаючи піну, потім щільно закриваємо каструлю кришкою і варимо 2 години на повільному вогні.
  3. Додаємо овочі і тушкуємо ще 30 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким. Виймаємо м’ясо й овочі з каструлі і тримаємо в теплому місці.
  4. Соус, що залишився в каструлі, доводимо до кипіння і кип’ятимо, поки його об’єм не скоротиться на третину.
  5. Додаємо перець і сметану, після чого знову злегка підігріваємо. Заливаємо отриманим соусом м’ясо з овочами і подаємо до столу.

Овочеве рагу по-селянськи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Кукурудза – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 6 шт.
  • Брюссельська капуста – 200 г
  • Цвітна капуста – 200 г
  • Білокачанна капуста – 200 г
  • Гарбуз – 100 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кориця – до смаку

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очищені, вимиті овочі нарізаємо великими шматочками, дрібну цибулю залишаємо цілою, велику – нарізаємо.
  2. Моркву, баклажани, гарбуз тушкуємо до готовності.
  3. Капусту і квасолю відварюємо.
  4. Картоплю нарізаємо великими кубиками і обсмажуємо разом з цибулею на пательні з олією.
  5. Окремо на сковороді підсмажуємо борошно, розводимо відваром з овочів, додаємо дрібно нарізані помідори або томат-пюре і проварюємо.
  6. Приготованим соусом заливаємо овочі, складені в одну каструлю. Додаємо сіль, спеції, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин.

Овочеве рагу по-італійськи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Перець солодкий – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Оливкова олія – ​​6 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розігріваємо духовку до 180 ° С. Моєму картопля і розрізаємо на половинки, кладемо на деко, поливаємо оливковою олією і ставимо в духовку.
  2. Цибулини ріжемо навпіл і додаємо до картоплі через 15 хвилин.
  3. Чистимо червоний і жовтий перець, нарізаємо його смужками і через 15 хвилин додаємо до картоплі і цибулі. Поки все це готується, розрізаємо на половинки помідори, нарізаємо смужками баклажани і додаємо до овочів.
  4. Підливаємо трохи оливкової олії. Перемішуємо овочі. Через 10 хвилин дістаємо деко.

ГОТУЄМО З НАМИ
Гасконське лечо з кабачками



Мені вдалося!

Рекомендуємо
3 смачних страви з часникових стрілок
Як заморозити полуницю
Як стерилізувати банки для консервації (відео)
Такі пироги: 3 рецепта випічки з полуницею
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
Штрейзель: як приготувати кондитерську крихту
Як зацукрувати квіти
Як приготувати окрошку
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій
Страви з кабачків в духовці: 3 святкових рецепта
5 кращих страв із редису
Майстер бутербродів: що взяти на пікнік
Як вибрати кабачки, цукіні і патисони — відеопорада
Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил
Як смажити зефір на багатті


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
клубничный рахат-лукум, клубничный рахат-лукум видео рецепт, клубничный рахат-лукум все буде смачно, как приготовить клубничный рахат-лукум
Полуничний рахат-лукум. 10 страв з ягід. 8 місце
клубничные мадленки с клубничным маслом, клубничные мадленки с клубничным маслом видео рецепт, клубничные мадленки с клубничным маслом все буде смачно, как приготовить клубничные мадленки с клубничным маслом
Полуничні мадленки з полуничним маслом. 10 страв з ягід. 10 місце