Як приготувати кокован: рецепт покроково
1. Курку ділимо на порційні шматки
2. На пательні розігріваємо оливкову олію й обсмажуємо цибулю до злегка золотистого кольору (приблизно 7 хвилин)
3. Додаємо часник і готуємо 30-45 секунд до появи запаху часнику
4. Додаємо гриби, збільшуємо вогонь і обсмажуємо до появи золотистого кольору грибів
5. У посуді з важким дном розігріваємо оливкову олію, додаємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо шматки курки до золотистого кольору
6. Додаємо цибульно-грибну суміш, помішуємо
7. Додаємо 2 ст.л. борошна, помішуємо
Решту борошна додаємо пізніше, якщо соус буде не дуже густий
8. Додаємо сіль, чорний мелений перець, чебрець, прованські трави, лавровий лист. Заливаємо вином. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння
9. Накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 45-60 хвилин – м’ясо повинно легко відходити від кісток
10. Даємо постояти приблизно 10-15 хвилин і подаємо з будь-яким гарніром
Читайте також: Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)