Кокован: рецепт курки у вині

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухня
Кокован дуже простий у приготуванні і його можна подати не тільки на сімейну вечерю, а й на святковий стіл. Ділимося рецептом кокована, або курки у вині!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Курка1 шт.
Цибуля1 шт.
Часник4 зубчика
Печериці350 г
Борошно3 ст.л.
Сухе червоне вино1,5 склянки
Чебрець2 гілочки
Прованські трави1 ч.л.
Лавровий лист2 шт.
Сіль за смаком
Чорний мелений перець за смаком
Оливкова олія за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати кокован: рецепт покроково

1. Курку ділимо на порційні шматки

2. На пательні розігріваємо оливкову олію й обсмажуємо цибулю до злегка золотистого кольору (приблизно 7 хвилин)

3. Додаємо часник і готуємо 30-45 секунд до появи запаху часнику

4. Додаємо гриби, збільшуємо вогонь і обсмажуємо до появи золотистого кольору грибів

5. У посуді з важким дном розігріваємо оливкову олію, додаємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо шматки курки до золотистого кольору

6. Додаємо цибульно-грибну суміш, помішуємо

7. Додаємо 2 ст.л. борошна, помішуємо

Решту борошна додаємо пізніше, якщо соус буде не дуже густий

8. Додаємо сіль, чорний мелений перець, чебрець, прованські трави, лавровий лист. Заливаємо вином. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння

9. Накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 45-60 хвилин – м’ясо повинно легко відходити від кісток

10. Даємо постояти приблизно 10-15 хвилин і подаємо з будь-яким гарніром

Читайте також: Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)

 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Азу по-домашньому
Фрикадельки з індички від Ектора Хіменеса-Браво
Картопля в мікрохвильовці
Паста з креветками
Картопля фрі
Тушкована картопля з м’ясом
Оладки з кабачків з сиром
7 способів приготувати скумбрію
Лисички, смажені в сметані
Смажені опеньки зі сметаною
Свинячі биточки в соусі з лисичок
Скумбрія в гірчично-соєвому соусі
Тушкована картопля з грибами
Риба з овочами у духовій печі
Як приготувати лазанью з фаршем?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками