Котлета по-київськи (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиУкраїнська кухня
Майстер-клас шеф-кухаря Олександра Мальцева навчить всім тонкощам приготування знаменитої котлети по-київськи
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Куряча грудка2 шт
Вершкове масло140 г
Борошно60 г
Панірувальні сухарі140 г
Яйця2 шт
Молоко100 мл
Зелень петрушки20 г
Рослинна олія300 мл
Сіль0.00 за смаком
Перець0.00 за смаком
Додати в список покупок

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1. Зняти з курячих грудок шкіру.
Крок 2. Накрити грудки харчовою плівкою і акуратно відбити.
Крок 3. Зелень петрушки дуже дрібно нашаткувати.
Крок 4. За допомогою двох столових ложок сформувати начинку з масла із зеленню.
Крок 5. Поперчить котлети і обваляти їх у борошні.
Крок 6. Разогреть духовку до 200 ° С. У сковороді розігріти олію й обсмажити котлети до золотистої скоринки, 5 хв., після чого довести їх до готовності в духовці протягом 10 хв.

ДЕТАЛЬНИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ КОТЛЕТИ ПО-КИЇВСЬКИ

Інгредієнти, які потрібні для приготування котлети по-київськи

Крок 1. Знімаємо з курячих грудок шкірку, викладаємо їх внутрішньою стороною вгору. Надрізаємо філе уздовж і розпластуємо кожен шматочок так, щоб помістилася начинка

Порада: філе можна взяти (або зрізати з курки) разом з крилом. Непотрібну частину крила відрізаємо, залишивши тільки одну кісточку, зачищаємо її від шкірки і м’яса й відрізаємо (вона знадобитися при формуванні начинки)

Крок 2. Накриваємо грудку харчовою плівкою й акуратно відбиваємо до товщини 0,5 см. Підрізаємо білі сухожилля в декількох місцях, щоб котлета не зіщулилися при обсмажуванні. Солимо

Порада: якщо хочете урізноманітнити смак котлети, можна збризнути куряче філе крапелькою лимонного соку

Крок 3. Зелень петрушки дуже дрібно нарізаємо, складаємо в миску, додаємо вершкове масло кімнатної температури, солимо. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси

Крок 4. За допомогою двох столових ложок формуємо начинку з масла з зеленню. Викладаємо її в морозильник на 3-5 хвилин, щоб масло не розпливалося. Виймаємо, викладаємо на філе й загортаємо котлету так, щоб краї заходили один на одного. Розміщуємо в морозильник на 5 хвилин. Поки котлета підморожується, змішуємо яйця з молоком і збиваємо вінчиком, як для омлету

Порада: начинку можна «одягнути» на курячу кісточку, надавши їй овальну форму

Крок 5. Перчимо котлету й обвалюємо її у борошні. Вмочуємо в яйце з молоком і обвалюємо в паніровці. Знову обмокуємо в яйце з молоком і ще раз паніруємо в сухарях

Порада: після того, як ви перший раз запанірувати котлету в сухарях, можна покласти її на 5 хвилин в морозилку, щоб панірування краще трималося, а після панірувати далі

Крок 6. Розігріваємо духовку до 200 °С. У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо котлету до золотистої скоринки 5 хвилин, після чого доводимо її до готовності в духовці протягом 10 хвилин

Котлета по-київськи готова!


Дякуємо шеф-кухарю Олександру Мальцеву за допомогу в підготовці рецепта

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік