Як приготувати пісні гречаники
- Гречану крупу злегка прожарюємо на пательні. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і всипаємо гречку. Варимо кашу до готовності, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню, охолоджуємо.
- Перекладаємо кашу в форму і ставимо охолоджуватися в холодильник.
- Охолоджену кашу нарізаємо на невеликі брусочки.
- Цибулю очищаємо, промиваємо під холодною проточною водою, обсушуємо та дрібно нарізаємо.
- Смажимо цибулю на вершковому маслі до появи золотистої скоринки.
- Рослинну олію розігріваємо на пательні й обсмажуємо «гречані» брусочки з обох сторін. Подаємо гарячими, посипавши смаженою цибулею.